מה הדבר שהכי תרצו...

faith2

New member
מה הדבר שהכי תרצו...

שילדיכם יפתיעו אתכם איתו. ואני לא מדברת על משהו שהוא רק חומרי "בושם" נגיד ארוחה רומטית לכם ההורים. אולי פרחים שנכון שזה דבר חומרי- אבל לדעתי זה משהו מאוד רגשי ועמוק. בקיצור מהי ההפתעה הכי טובה שהייתם רוצים שילדיכם יעשו למענכם ללא שום סיבה, טוב אולי אחת- אהבה.

אני מופתעת כל יום מחדש

ואלו אינן הפתעות הרשומות בנוהל ההפתעות הממלכתי(פרחים,בושם וכרטיסים לסרט וכו). אני מופתעת כשהילדון שלי שבקושי למד לכתוב משאיר לי פתקאות מתחת לכרית עם ציורים של לבבות. לאחרונה ,הוא התחיל להשאיר במקומות נוספים. לטענתו "פיית השיניים" שאוספת את שיני החלב עלולה לקחת את הפתקיות שמתחת לכרית. אני מופתעת כשהבת שלי ,אומרת לי,כשאני שוברת את הראש בהכנת חומר לאתר אינטרנט "מה הבעיה, תני לי אני אכין את זה עם XXX וא עם QQQ (תוכנות גרפיקה שאני לא מכירה אפילו)" ואחרי שלש שעות יש לי מוצר פי שמונה יותר יפה ממה שחשבתי שיהיה לי. כשאני שואלת אותה, מאיפה היא יודעת את זה? היא אומרת לי "מ'זאת אומרת? מהחיים ". אז אלו שתי דוגמאות של הפתעות. לא מהסוג שמכינים ליום השנה לנישואים ויום האם אבל משמחות אותי מאד, בגלל החשיבה על הצורך שלי לפני הצרכים שלהם. מילה אחת אמרת ? -איכפתיות.

s h o o s h a

New member
הכי הכי

זה למצוא מודבק על הדלת פתק עם הודעה על 100 בבחינה (גאווה של אמא)
זה למצוא בין הסדין לכר פתק "אמא אני אוהב/ת אותך" (אין כמו אושר של אמא) והכי הכי הכי זה שהבת שלי תבין סוף סוף שהכל בא מהאהבה גם הכעס הגדול וגם המריבות יש סליחה ויש מחילה ושאהבה אינה דבר מָדִיד הכי אני רוצה לחבק אותה עכשיו

מייקי69

New member
לא בושם ולא פרחים

חשבתי על זה, שאם הבן שלי יסדר לעצמו את החדר - אני אפול מהרגליים (מודה באשמה, אפילו לא קראתי את שרשור החדרים, מרוב שהנושא כאוב) אחרי החדר - ישנו האושר שלו. כל הכרזה שהיא על "היום שיחקתי כדורגל והיה מה זה כייף" או "היום בסדנת תופים נהנתי מאד" או "היום במסיבה - רקדתי עם רויטל" כל אלה, כל אחד מאלה - יהפכו אותי לנורא מאושרת. ראית מה זה? ואת חשבת שצריך ארוחה או בושם, הא? ראית כמה אנחנו מופעלים דווקא על ידי הדברים הכי פשוטים בעולם?

עינת

New member
האמת ש...

הם מפתיעים אותי המון לא יכולה לחשוב על יותר מזה
להעיר אותי משנת צהריים עם כוס קפה, לחזור מיום מתיש בחוץ ולמצוא בית נקי ומסודר כך שלי נשאר לשבת איתם בכיף, לצאת איתי לארוחת בוקר של כיף לראות שהכלים בכיור "נעלמו" כשהם אומרים לי "אמא היום אני מכין ארוחת צהריים" או ש... בואי נכין ביחד ארוחה למצוא פתק שמספר לי שאני האמא הכי מדהימה בעולם את כל אלו הם עושים ככה סתם כי בא להם וכשזה קורה אני כל כך מתרגשת כל פעם כיף לי מחדש עם המחוות הקטנות הללו
(אל דאגה זה לא קורה כל יום כך שבכל פעם יש לי הפתעה מחדש
)

itsikmic18

New member
ואללה אחרי שאני קורא קצת בפורום הזה

ובמיוחד אחרי שאני קורא את התגובות לשרשור הנוכחי (ואת עצם השירשור עצמו) אני חושב לעצמי - איזה מן בן דפוק אני? האם רק אני מספיק דפוק בשביל שלא לעשות אף פעם בחיי את מה שאתם מתארים שהילדים שלכם עושים הרבה? באמת מעציב אותי שאין לי הורים שגורמים לי לרצות להשאיר להם כאלה הפתעות! אני בהחלט יודע עמוק עמוק בלב שהם אוהבים אותי - וזה לא שאני רב איתם או שאני שונא אותם חס וחלילה - אני פשוט לא מרגיש שהם הורים - אני מרגיש שהם זוג אנשים שגידלו אותי - אני חב להם על זה ואני גם מפצה אותם היות ולצערי המצב הכלכלי שלנו לא בשמיים! אבל בחיים לא הרגשתי ואני חושב שאני בחיים לא ירגיש שאני מחובר אליהם בצורה שחלקכם מתארים פה - אני בחיים לא ינהל איתם שיחה רצינית על העתיד והכל. לא ברור לי למה אני מספר את זה - אבל אני פשוט רוצה להגיד לכם שאתם צריכים להיות מאושרים שיש לכם כאלו ילדים, אני בהחלט יודע שאני ארצה ילדים שהם לא ממש כמוני בקטע הזה - ואני יודע שזה גם ידרוש שינוי בגישה כלפיהם ממה שההורים שלי איתי ואני בהחלט מוכן לכך (לא - לא מוכן לילדים, אההה - זה מעביר בי צמרמורת
- אלא מוכן להשקעה הזו)

עינת

New member
../images/Emo10.gif

עצוב לקרוא את מה שאתה כותב ומרגיש ואתה יודע מה? ממש מסקרן אותי להבין למה אתה מרגיש ככה כלפיהם? (והסקרנות אינה מחטטנות חלילה אלה ממקום של להבין אולי גם אנחנו עושים טעויות שאיננו מודעים להן...) בא לך לספר?

itsikmic18

New member
אני מוכן לספר לך למה אני מרגיש ככה:

אז ככה: קודם כל אני בא ממשפחה דתייה ואבא שלי די סגור בדעות שלו על הדת, הוא לא ממש מהפתוחים בקטע הזה! וזה לא שאני מתעקש לחלל שבת ליידו, זה לא שאני יוצא ומבלה ומזדיין מול הפנים שלהם, ממש לא, אני אפילו לא רוצה להיות חילוני לגמרי - אבל היום האמונה שלי גורמת לי לרצות להפסיק ללכת לבתי כנסת, להפסיק כל מיני דברים אחרים וקטנים שעדיין גורמים לי לריב איתו על זה - אני בטוח שאמא שלי מרגישה כמוני בקטע הזה ומבינה אותי אבל היא לא מוכנה להתווכח איתו כי הוא המלך של המשפחה פה!! שנית - וזה אני כבר לא יודע אם תלוי בי או לא - ההורים שלי אף פעם לא הרגילו אותי שכשיש לי בעיה אני פונה אליהם, הם אף פעם לא באו אליי וניסו להתחיל לדבר איתי על סקס, על סמים, על כל מיני דברים חשובים - וזה לא שיש לי בעיות באחד מהתחומים האלה, אני די ילד טוב (לטעמי) אבל אלו שיחות שאני בהחלט מתכוון לנהל עם הילדים שלי!! שלישית - אני לא זוכר איך זה היה כשהייתי ילד קטן אבל מאז שאני בן 14 או 15 אני פשוט דואג לעצמי, אני עובד לא קל בכלל ואני די מממן לעצמי את הכל חוץ מהשכר לימוד כשהייתי בתיכון - הייתי קונה לעצמי אוכל בבית ספר, אני מממן לעצמי יציאות ובילויים, אני קונה כרטיסיות ומשלם על מוניות וכל מיני דברים כאלו. לאחרונה (כבר כמעט שנה) החלום הכי גדול שלי הוא אופנוע - נשמע חומרני, נשמע שיטחי, אני יודע - אבל מה לעשות, זה החלום שלי, זה משהו שיפתור לי כל כך הרבה בעיות וכל כך יעזור לי. אז התחלתי לעבוד קשה מאוד מאוד אחרי הלימודים במטרה שלפני הצבא אני יספיק לאגור כסף ולקנות משהו חמוד, לא תיכננתי לרגע לבקש מההורים הלוואה, לא חלמתי לרגע לבקש מהם עזרה בקטע הזה, אז זהו - אחרי חצי שנה של עבודת רצח - יום ולילה - חסכתי סכום יפה של כסף שיקנה לי משהו חמוד למדי - אז התחלתי לחפש (וההורים שלי מודעים לכל התהליך כן?), יום אחד מצאתי אופנוע שתפור עליי, תפור על התקציב ותפור על הרצון שלי - התאהבתי בו - כבר הייתי יום לפני הקנייה וכשההורים שלי שמעו על זה הם קראו לי ל"שיחה קטנה לרגע", בשיחה הזו הם הסבירו לי שהמצב הכלכלי שלהם לא משהו והכל והם ישמחו אם אני יסכים להלוות להם קצת (הרבה בשבילי) כסף - ההורים שלי - כמובן שאמרתי כן והלוותי להם מייד את כל הסכום שהיה לי וויתרתי על החלום הכי גדול שהיה לי עד היום! אז אתם יכולים להגיד שאני ילדותי, שאני לא מתחשב בהורים שלי, שאני סתם מניאק או לא יודע מה - אבל לדעתי הורים שמגיעים למצב הזה מלחתחילה הם הורים חסרי התחשבות לחלוטין, הורים טכניים ולא שום דבר מעבר לזה, כמו שהם הורים שלי הם יכלו בדיוק לא להיות הורים שלי וסתם להיות איזה מוסד שמגדל אותי - אני מרגיש שאין שום קשר רגשי בינינו ואני רק מחכה ליום שאני יעוף מפה והכל יגמר!!!

עינת

New member
בעצם

מה שאתה מעלה כאן אלו 3 נקודות שונות
סגנון חיים
מצב כלכלי
חוסר פתיחות ותקשורת חושבת שחוסר הפתיחות וסגנון החיים כנראה קשורים זה בזה ומוכר לי מהרבה משפחות דתיות שמצפות שילדיהם ילכו בדרכם וכאשר זה לא קורה הפגיעה בהם עצומה וחבל כיוון שבדרך הם מאבדים את הילדים. אבל אני חושבת שעם כל זה הוריך אוהבים אותך , פשוט דרך הראיה שלהם את הדברים סגורה כנראה בעקבות חינוך שהם קיבלו. אולי נסה אתה לקבל אותם ככאלה? לגבי המצב הכלכלי - אתה יודע היום הוא לא משהו בהרבה משפחות. איני מצדיקה אותם לרגע ואני אישית נוהגת אחרת ובכל זאת אולי אם הם פנו אליך הם עשו זאת כי לא היו להם הרבה ברירות? ובעצם אולי בכלל לא היה להם קל לבקש ממך את ההלואה אבל הרי אתה כבר יודע שהם לא טובים בהחצנת רגשות... בכל מקרה אני באמת חושבת שהמסקנות שלך על איזה הורה אתה היית רוצה להיות הן יפות . ועוד דבר אחרון - אני בטוחה שהוריך אוהבים אותך, שאכפת להם ממך רק מה? יש להם דרכים קצת משונות לומר - אנחנו אוהבים...

itsikmic18

New member
בגדול את צודקת אבל כמה חידודים:

א' - אמרתי ואני יחזור שנית - אני בטוח שהם אוהבים אותי! ב' - אני בהחלט לא מתלונן על איכות החיים שלי ועל מה שיצא ממני - אני די מרוצה מהעניין ואני מאמין שלא הייתי מגיע למה שאני היום בלי כל התהליך שעברתי בחיי - כולל ההורים שלי! ג' - כבר מזמן קיבלתי את ההורים שלי איך שהם! ד' - כל מה שאמרתי זה שאני רחוק מהיום שאני יפתיע את ההורים שלי כמוכם ושאתם צריכים להיות מודעים לכך שיש לכם הרבה מזל!

faith2

New member
אני מסכימה איתך פרט לעניין ההלוואה.

אני לא חושבת שהיה להם זכות לבקש ממנו הלוואה, הוא מתאר מצב שההורים שלו מימנו לו אך ורק את הלימודים...זה הכסף שהוא עבד וחסך והיה לו קשה, אז נכון שהחלום שלו כולל בתוכו משהו שהוא כן יכול לוותר עליו, אבל מעבר לעובדה שהם הורים שלו, הם לא עשו הכי הרבה מעבר לזה...ואני חושבת שהחובה שלהם היא להחזיר את הכסף ברגע שהם יוכלו, וחבל שהדבר היחיד שהבן רצה נגזל ממנו.

למעלה