מה הדרישות של הפלסטיני\ישראלי ?

בןערובה

New member
מה הדרישות של הפלסטיני\ישראלי ?

לצורך ההבנה של הישראלים\יהודים מבייננו אני מרשה לעצמי לשאול . התשובה יכולה לכלול את כל הסעיפים שלדעתך ,ולדעת חבריך שאם יביאו אותם לפתרון נוכל לחיות בשלום . מה הדרישות של הפלסטיני\ישראלי ?

aviad3333

New member
שלום זו הדרישה

אחריה יבואו יעדים של שגשוג והגשמה עצמית. אבל הדרישה הבסיסית היא שלום. היא לא לפגוע בי פיזית. כמו התיאוריה של מאסלו. אנחנו צריכים להתחיל מהביטחון האישי ואז נוכל להמשיך ולהתדיין. הבעיה שיש אנשים שקופצים קדימה - טוענים שבגלל שהם לא מגיעים להגשמה עצמית הם יכולים לפגוע בביטחוני האישי ובביטחון משפחתי. הייתי רוצה שקודם כל אנשים יבינו שהידברות היא הדרך, ויעצרו את האלימות. לאחר עצירת האלימות נמשיך הלאה. אני לא חושב שצריך לעשות ויתורים מסויימים לפני שנעצרה האלימות בכוחות עצמה או לפני שעצרנו אותה בכח הזרוע. ולצערי מה שההיסטוריה מוכיחה היא שבכח הזרוע משיגים הרבה יותר מאשר בכח העט ולפחות זה נכון לגבי ביטחון אישי. מישהו זוכר את מהומות מנהרת הכותל? אני זוכר תמונה אחת של פלסתיני עושה גילגולי נינג'ה עם קלאץ' ואני זוכר שבתוך שבוע בנימין נתניהו הצליח לדכא את המרד הזה. ולעומת זאת כבר כמה שנים אנחנו תקועים באינתיפאדה האחרונה? ולמה? כי לא היינו מספיק חזקים. אם נחליט שקודם עוצרים את האלימות ואח"כ מדברים שלום השלום יגיע מהר יותר. מה לעשות כשאנחנו נמצאים במגננה אנחנו לא יכולים לבוא ביותר מדי דרישות. כשהם במגננה הם מבקשים הפסקת אש, אז צריך להכאיב להם עוד קצת ולהגיע להבנה שמהיום כל פעם שהם יתקפו אנחנו נכאיב להם מאוד מאוד מאוד מאוד ורק אחרי שלא יתחשק לנו להמשיך נפסיק. ואז כשבאמת הם יצליחו להעביר שבוע אחד בלי לתקוף אותנו (ובלי לנסות לתקוף אותנו, מבחינתי ניסיון פיגוע דינו כדין פיגוע שצלח) אז נשב לשולחן הדיונים ונעשה הסכם שלום. ובאמצע כל פעם שנותקף, ניכנס בהם כמו שצריך ואחרי שהם שבוע שלם לא יתקפו נמשיך מאיפה שעצרנו. עד שהם יבינו שאין משמעות לאלימות שלהם. כי כיום המסר שלנו לערבים הוא שהאלימות כנגדנו משתלמת. ובקשר לערביי ישראל - אני חושב שצריך להיות שוויון חובות ושוויון זכויות, וכל ערבי שסורח מתוכם עליהם להקיא אותו מהחברה ועלינו כחברה מתוקנת להענישו בעונש מאסר. אני מקווה שיום אחד נוכל להיות שותפים מלאים.

בןערובה

New member
אני בטוח שחוצ ממני יש עוד חברים מזוהים איתנו

אפשר לשמוע את הצד השני לא הפלסטינאי המתקומם ,את הפלסטינאי הישראלי כדאי שנשמע . עלמ שנבין עד כמה הפער עמוק בין ערביי ישראל ומדינת ישראל ? שאני מאמין שאם נבוא אנחנו לפתרון עם הפלסטיניים נוכל להגיע להסכם .

THE WIZARD 55

New member
הפערים עמוקים בחברה

כל אחד מתכנס בחברה שלו, יש את הזהירות לא להתקרב יותר מידי אחד לשני כל אחד מתייחס לאחר כאל אוייב. אני אתן לך פתרון לבעיה, זהו פתרון שיקח הרבה זמן אבל יעיל. חינוך אחר לילדים, הן הערבים והן היהודים, ללמד אותם על פלורליזם, ללמד את השפה של האחר, התרבות. לגדל אותם על אהבה, על כבוד הדדי זה מה שאני הולכת ללמד את ילדיי בעזרת השם...

respecta1

New member
בבתי ספר יהודיים

מלמדים בחטיבות ביינים בהיסטוריה על מוחמד ובתמצית על מה שהוא עשה, ומלמדים את השפה הערבית וקוראים ספרים ערביים... האם זה כך הפוך בבתי ספר ערביים?

respecta1

New member
דרישות? אין דרישות שיתנו לחיות בשקט זה הדרישה

היחידה

כל מה שאני רוצה זו הפרדה, גירושין, לא יותר

לא הסדר, לא שלום, לא כלום, הלוואי וזה היה קורה אבל אני מסתפק ב"אנחנו כאן - הם שם" פשוט, אני לא מצפה לתמורה, אני לא מצפה לפרטנר, באמת, למדתי מניסיון שאסור לחכות ואין סיבה לסמוך על זה שתהיה איזושהי תזוזה מהצד הפלשתיני. שלום אם יהיה יבוא רק אחר כך, לא "שטחים בעד שלום" (הרי הפלשתינים לא יסתפקו בפחות מ100% הענות לדרישות שלהם ולא, זה לא הולך לקרות) אלא ישראל תצא מהיכן שתצא, הפלשתינים יעשו עם אותו שטח מה שבא להם, מדינה משגשגת או חורבה עניה ועלובה - I COULD'NT CARE LESS אם אז הם ירצו שלום סבבה, אם לא וירצו "צדק" ומלחמה עד הסנטימטר האחרון - אהלן וסהלן, מה שתירצו, רק על תבכו על נכבה מספר 2, זה קרה בעבר ויכול לקרות שוב... אני לא שונא פלשתינים, בגדול אני בעיקר אדיש אליהם, אני בעד מה שעושה לי ורק לי טוב, אני מציע לפלשתינים לעשות אותו הדבר - תהיו חכמים, לא צודקים.

בןערובה

New member
אולמרט אבומאזן מתקדמים יפה

נראה שיש הסכמה ברוב המחלוקות ירושלים, החלפת שטחים מיושבים בתמורה לקרקעות . אם אני לא טועה הבעיה היחידה שנשראה זה הפליטים שרוצים הביתה .

אין הסכמה באף אחד מנושאי הליבה

נושא השטח: הפלשתינים - אבו מאזן רוצה חזרה מלאה עד הק"מ האחרון לקווי 67' ללא חילופי שטחים מאוכלוסים. ישראל - ישראל לא מוכנה לחזור לקווי 67' בעיקר מהסיבה שחזרה לקווי 67' מחייבת פינוי של 400 אלף איש מביתם, דבר שאם יתבצע יפוררר אותנו מבפנים. בניגוד לאבו מאזן, בישראל חילופי שטחים מאוכלסים זה כבר לא טאבו, זו אפשרות. אי הסכמה. נושא ההתנחלויות: הפלשתינים - ישראל צריכה לפנות את כל המתנחלים, נקודה (ההשלכות? בעיה שלכם). ישראל - ישראל לא תפנה 400 אלף איש מבתיהם כי זו התאבדות, היא תפנה כמה אלפים אולי כמה עשרות אלפים, לא יותר, הרוב גם ככה מרוכזים בשכונות היהודיות של מזרח י-ם ובגושי ההתיישבות הגדולים שלא יפונו. אי הסכמה. נושא ירושלים: הפלשתינים - פינוי מוחלט של השכונות היהודיות, ריבונות מלאה על מזרח י-ם כולל את הר הבית. ישראל - מקסימום העברת הריבונות של השכונות הערביות של מזרח י-ם לפלשתינים, בלי פינוי של השכונות היהודיות במזרח העיר ובלי ריבונות על הר הבית. אי הסכמה נושא הפליטים: הפלשתינים - "פתרון צודק" לבעיית הפליטים ועכשיו בלי סיסמאות: שישראל תאפשר לכל פליט מ48' ובני ביתו אם הם רוצים בכך את האפשרות להתאזרח בישראל (4 מיליון איש לערך), כלומר מימוש זכות השיבה. ישראל - טאבו מוחלט אצל רוב אזרחי ישראל, בטח ובטח אצל המפלגות הציוניות מימין לשמאל. אף פליט לא יתאזרח כאן, צדק או לא, ישראל בטח לא ללאבד עבור "צדק" או כל דבר אחר. מקסימום ישראל תעזור בשיקום הפליטים ופירוק מחנות הפליטים, לא יותר. אי הסכמה.

למעלה