שמחתי לקבל תימוכין להערות שהעליתי -ועוד מסוחר
מסוחרי-ספרים.[ ועוד בקיצור נמרץ....] תוספת אישית שאיננה קשורה כלל למקרה הנוכחי, אבל אולי יכולה בכ"ז ללמד משהו למישהו. אני רכשתי אלפי ספרים ממאות סוחרים במשך עשרות בשנים בארץ ובחו"ל. ומכל הפעמים האלה רק אחת ויחידה 'נפלתי בפח'. מעשה שהיה בסוחר שהרביתי לקנות ממנו-בהרבה מאוד כסף ובתקופה קצרה-שהזמנתי ממנו את הסט המלא בן חמשת הכרכים של המרד על הבאונטי [המרד על הבאונטי א+ב בסירה על פני הים האי פיטקרן א+ב] . קבלתי ממנו רק 4 חלקים אבל פרעתי מיד את החשבון ושלחתי צ' ק בדואר חוזר כמו תמיד. עם בקשה להמצאת הכרך החסר שבלעדיו כל הסדרה חסרת ערך ופגומה. למרות כל מאמצי ,עד עצם היום הזה לא קבלתי את הכרך החסר.ניסיונות ההתחמקות של הסוחר ומחלת השכחה בה לקה מעוררים בי מיאוס עד עצם היום הזה. פרט למקרה מצער ומכוער זה. מעולם לא נתקלתי בשום בעייה עם שום סוחר. ולשום סוחר\מוכר לא הייתה מעולם כל בעייה אתי. למרות כל ניסיוני הרב ברכישת ספרים. הפעם הזו הייתה הראשונה [וגם האחרונה] שרכשתי ספר בגוביינא. לומדים כל החיים, המסקנה שלי שאם אני חשוד על המוכר שלא אשלם את 'הממון הרב' עבור הספר,עדיף לשנינו שלא לעשות עסק. והערה כללית נוספת.שמיועדת בעיקר לסוחרים,וגם מתקשרת לבקשת דורון קצת למעלה,אבל בשום פנים איננה מתייחסת אליו. כאשר אורזים ספר ושולחים אותו לקונה -לא חוסכים, מוציאים עוד כמה שקלים וקונים מעטפה מרופדת או אורזים היטב את המשלוח. לקבל ספר במעטפת נייר דקה שאינה מגינה עליו, שניזוקה ונקרעה בטלטולי הדרך ,ושגרמה לקצוות הספר להיות חבוטים ופרומים ומפחיתה מתיאורו קדם-עסקה איננה מוסיפה לטעם הטוב של העיסקה אצל הקונה. עסקה מוצלחת היא זו בה שני הצדדים שבעי רצון. עסקה מוצלחת היא זו בה כל העובדות ידועות מראש לשני הצדדים. ואין 'הפתעות' לאיש, שבת שלום