מה הדרך הכי פשוטה

dornat

New member
מצטרפת לתשובה, ובנוסף...

בקו רגרסיה יש סטייה מסוימת מאחר והקו נאמד על סמך אומדים לפרמטרים של ההתפלגות: אומד לתוחלת אומד לשונות וכ"ד (וזאת בהנחה שזיהינו את ההתפלגות הנכונה). וכמובן שיש עוד סטיות מבחוץ.

yeliad

New member
מה הדרך הכי פשוטה

יש לי 1,000,000 ש"ח. אני מעוניין להכניס אותם למסלולים שנותנים תשואה ממוצעת של 12% לשנה לטווח ארוך (הבנתי שה-S&P נתן תשואה ממוצעת זו בעשרות השנים האחרונות). אני מעוניין למשוך כל חודש 10,000 ש"ח בלי קשר למה עשה השוק בחודש זה (ברוטו). 1. האם יש עוד מדדים שעשו 12% שנתי בעשרות השנים האחרונות בממוצע. 2. במידה וזו תהיה הכנסתי היחידה, האם זה ימוסה כרווחי הון או כמשכורת? 3. אם זה כל כך פשוט (וזה כנראה לא, אבל אני לא מבין איפה הטעות, אז תתקנו אותי, בבקשה), למה כולם לא עושים את זה? 4. במידה ולא מצאתם איפה אני טועה ב(3), מה הדרך בא אתם ממליצים לנקוט כדי לחסוך בעמלות ולקבל את התשואה שאני רוצה.

yeliad

New member
בעקרון חשבתי לחלק

10% מזרח אסיה 10% אוסטרליה-ניו זילנד 40% אירופה 30% ארה"ב 10% ישראל ולמנף/להכניס למסלול סולידי בכל אזור על מנת ליצר לעצמי 12% בממוצע בכל אזור. על כל מדד לעשות רגרסיה ל-30 שנה שתנחה אותי מה התשואה השנתית הממוצעת, לחשב המינוף הנדרש בשביל 12% תשואה, לוודא שאנחנו כיום מתחת לקו הרגרסיה, ולוודא ביטא בגבולות הסביר - ואם הכל נראה הגיוני אז לפעול בהתאם. כמה אני מדבר שטויות (אני מכיר את החומר התיאורטי מהאוניברסיטה, אבל בעולם המציאותי, אין לי שמץ...)?

yeliad

New member
איזו רגרסיה לעשות?

כדי לזהות האם השוק מתומחר ביתר או בחסר. רגרסיה אקספוננציאלית נותנת לדעתי רמת מובהקות סטטיסטית הכי גבוהה, והיא גם נראית לי הגיונית. מה אתם ממליצים.

yeliad

New member
אני לא חושב שזה מסתדר

גם עד כמה שניסיתי זה נתן קורלציה ממש לא טובה, וגם זה סותר את ריבית דה ריבית (כי אני עושה את הרגרסיה על השערים, ולא על התשואה השנתית. אם היה לי מיליון שקל לפני 50 שנה ועשיתי 10% אז - כלומר 100,000, אז מאז היה ל-100,000 50 שנה לעבוד וגם הם צברו הרבה מאוד ריבית. אפשר גם לעשות ממוצע על התשואות השנתיות ולבדוק את סטית התקן, אבל מעניין יותר לחפש אקספונניאלים.

למעלה