מה הדרך הנכונה לדעתכם?

sardukar

New member
מה הדרך הנכונה לדעתכם?

לעשן נרגילה כאשר אתם מכניסים את העשן לריאות או להשאיר את העשן בפה?

gilsasson

New member
לדעתי האישית אין טעם להכניס את העשן

לריאות. כשאני מעשן נרגילה אז אני שם טבק שיש בו טעם. ואיפה מרגישים את הטעם אם לא בפה? מה יוצא לי בזה שאני מכניס את זה לריאות? סתם יותר נזק לגוף... תהנה מהטעם אחי.

lizard

New member
הדרך הנכונה היא הדרך שלך נעים איתה

אני בדר"כ לוקח לריאות, אבל לפעמים סתם משחק עם העשן.

icy rain drop

New member
אני אף פעם לא הבנתי איך משאירים בפה

או מכניסים לריאות.... כנראה שאני לא מנוסה מספיק... אפשר לקבל הסבר? :)

icy rain drop

New member
... שנתיים ../images/Emo4.gif אני מנסה להבין את

העיקרון הזה... איך אפשר להכניס או לא להכניס לריאות? איך שולטים בזה?

אין הרבה מה להבין

אחרי שאתה לוקח את השאחטה, לפני שאתה מוציא את העשן, אתה פותח את הפה ונושם אויר רגיל באופן רגיל, מה שדוחס את העשן לתוך הריאות. ככל שהנשימה הזאת תהיה יותר ארוכה, העשן ידחס יותר פנימה וגם יצא בכמות יותר קטנה.

כמו שגיל אמר,

מיותר להכניס לריאות. זה לא כמו סיגריות שכשמכניסים את העשן לריאות מרגישים תחושת צריבה (לפחות למעשנים חדשים), ולאחר מכן תחושת רוגע. העשן שמגיע מהנרגילה הוא עשן שדחוס באופן שונה ולמרות שיש בו בערך חצי מ"ג של ניקוטין, הפילטר, ריבוי העשן, ומרחק השאיפה גורמים לכך שאם תיקח את העשן הזה לריאות הוא לא ישפיע עלייך בשום אופן. אותו דבר גם עובד במקטרות וסיגרים, אין טעם להכניס אותם לריאות. דרך אגב, למי שחשב שהתחושה שלפעמים מרגישים (תחושת הסיחרור וה"סוטול") מגיעה מהטבק של הנרגילה, טועה. קוראים לזה היפרוניטילציה. זאת תופעה שנגרמת מנשימה בלתי סדירה. כידוע, לכל אחד יש את השיטה שלו לנרגל, חלק לוקחים שאחטות ספורות אבל מאוד ארוכות, וחלק לוקחים שאחטות בינוניות אבל בכמויות גדולות. ברגע שמשתמשים באחת מהשיטות הללו, הנשימה מגיעה למצב בלתי סדיר, וכאשר חוזרים על הפעולה כמה דקות, מקבלים את הסיחרור, שהרבה אנשים מבלבלים אותו עם ה"סוטול" שמקבלים מצמח המריחואנה או מסמים אחרים. דרך אגב, הסיחרור הזה יכול להיגרם אפילו מעישון סיגרייה, למרות שזה קורה רק לאנשים שמעשנים את הסיגרייה ממש מהר בשאחטות מאוד גדולות, מבלי לתת לריאות לנוח ולקחת אויר.

Blind Idiot

New member
.....

בנרגילה אין דבר כזה לא לקחת לריאות כי כששואפים את העשן שואפים ביחד גם אויר (זוכרים את החורים הקטנים על הנייר כסף?) אז העשן נכנס בבת-אחת לריאות ביחד עם החמצן אז לא מרגישים חנק בגרון (בתנאי שהגחל לא חוסם לגמרי את החורים כי אז לא ייכנס שום חמצן) לעומת זאת, כששואפים בסיגריות אתה חוסם כניסה של חמצן כשאתה מקיף את האיזור שמסביב לסיגריה עם השפתיים ככה הגרון "דוחה" קודם את העשן ואז מכניסים עוד חמצן והכל נכנס לריאות. תנסו למשל לקחת שאכטה מסגריה באותה דרך שאיפה כמו מנרגילה (אל תחסמו את הסיגריה עם השפתיים - תשאירו טיפה רווח בין הסיגריה לשפה) ותרגישו חנק מיידי בגרון- זה בגלל שהעשן בעזרת מעט חמצן מנסה ישר להיכנס לגוף אבל אין מספיק חמצן אז זה מחניק- ובנרגילה נכנסת כמות מאוזנת (יחסית) של עשן וחמצן אז העשן ישר נכנס לריאות. בטוח שכחתי כמה דברים...

למעלה