מה הדרך הנכונה להרחבת טווח קליטה אלחוטית

shnoozy

New member
מה הדרך הנכונה להרחבת טווח קליטה אלחוטית

אחרי שקראתי את הפרסום על הנתב החדש שיש בו 5 אפשרויות http://www.netcheif.com/blog/?p=5927

יצאתי מבולבל,

אם יש לי ראוטר יחיד בבית שיושב בממ"ד ואני רוצה לגלוש אלחוטית גם בסלון (אות חלש מאוד) וגם בחדרים הפנימיים של הבית (אין אות בכלל)

המכשיר הזה מתאים?
האם עדיף את המכשירים שמתחברים לחשמל בשתי חלקים?
מה אני צריך לעשות כדי להתמודד עם המציאות הזו?
וממה כדאי להתרחק?

תודה

rafid1

Active member
מנהל
החטא הקדמון...

נתחיל מזה שנתב בממ"ד זה גול עצמי (מיסוך קירות הבטון)... זה כנראה ברור לך כעת.
פתרון יציב למציאות הזאת - זו פריסת כבילה לכל החדרים. אם לא, אז לפחות לנקודה אחת מחוץ לממד. אליה תוכל לחבר או את הנתב עצמו, או נתב נוסף כAccess Point משורשר לקיים.

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

shnoozy

New member
זה בדיוק המאמר שבילבל אותי

יש פה שימוש קיצוני במושגים חופפים או הפוכים ואני לא מבין מי נגד מי.
&nbsp
ראוטר יכול לשמש כ :
&nbsp
ROUTER - מחובר ישירות לאינטרנט.
&nbsp
AP - משדר בעוצמה מלאה אפילו קליטת אות חלשה
&nbsp
REPEATER - משדר חצי מאות השידור שנקלטה בגלל חלוקה של הרוחב פס חצי לקליטה וחצי לשידור
&nbsp
RANGE EXTENDER - מה זה?
&nbsp
WISP - מה זה?
&nbsp
WIFI BRIDGE - מה זה?
&nbsp
אני פשוט מבולבל. ברור שכבילה של התקשורת בבית תהיה הכי יעילה אבל מה לעשות ואין לי יד איפה צריך להשחיל את החוטים כדי לארגן את הסידור הזה ולא ממש מתחשק לי לשלם לטכנאי על זה. מה שנשאר זה להבין את המושגים שרשמתי טוב ולהחליט מה כדאי והכי משתלם לי.
&nbsp
תודה מראש על ההסברים :)

cheif

Member
מנהל
הסבר (בערך)

AP - הוא שם כולל לנקודות גישה אלחוטיות. גם הראוטר כולל AP. לעיתים משתמשים במונח הזה על מנת לתאר נקודת גישה המחוברת באופן קווי לנתב.
&nbsp
REPEATER - זהו התקן אלחוטי המשתמש לשחזור האו האלחוטי והפצתו לטווחים שה-AP הבנוי בנתב אינו מגיע אליו. כ-REPEATER יכול לשמש גם נתב.
&nbsp
RANGE EXTENDER - מונח שיווקי המאפיין מוצר שאינו נתב אך משמש כ-REPEATER.
&nbsp
WISP - מנגנון לחיבור נתב המשמש כ-REPEATER לנתב "הראשי".
&nbsp
WIFI BRIDGE - צורת שימוש ב-REPEATER ההופכת אותו לכרטיס רשת אלחוטי המתחבר למחשב באמצעות כבל רשת.
&nbsp
&nbsp

shnoozy

New member
וידוא הבנה + שאלה נוספת

אז בעצם הדרך היחידה לייצר שידור / וקליטה מלאים היא ע"י חיבור AP ע"י כבל ישירות לנתב, כל שאר הדרכים יורידו לי ב 50% את מהירות הגלישה?
&nbsp
ולשאלה - מה לגבי הפלאגים שמחברים לחשמל ומגדלים טווח ע"י רשת החשמל ולא הwifi? הם נותנים גם שידור / קליטה מלאים?
&nbsp
ראיתי פה המלצה על המיני ראוטר של שיאומי. הוא נותן אותה עבודה כמו זה שבבלוג שקישרתי בהחלת השירשור?
&nbsp
אגב, אני נכנס במקרה של REPEATER לבעיה של תאימות WDS??
&nbsp
תודה

cheif

Member
מנהל
תשובות

1. המסקנה שלך נכונה.
2. המתאמים הללו פשוט מעבירים תקשורת על גבי חוטי החשמל.ם המוצרים האלה אינם מושלמים וככל שהמרחק וכמות הרעש האלקטרומנטי על חוטי החשמל גבוה יותר, המהירות שהם מספקים נמוכה יותר.
3. כן
4. כן.
&nbsp
שורה תחתונה - תפרוס כבלי רשת.

למעלה