מה הדרך הנכונה להשתמש בכונן חיצוני?

רוב הזמן נח

Well-known member
משהו כזה:

אני משאיר אותו מחובר ומעתיק אליו קבצים. בחוסר שימוש יש לו מין כיבוי אוטומטי. אם מתחילים להשתמש בו שוב יש מין השהיה של כמה שניות עד שהוא מתחיל לפעול. היו לי גם תוכנות שהתקנתי והפעלתי ממנו במשך תקופה. אבל זה פחות מומלץ כי לפעמים שוכחים שהתוכנה מותקנת שם והכונן מתמלא ואז מחליפים אותו בחדש ואז מגלים שהתוכנה נעלמה.

לדעתי זאת הדרך הנכונה. כי להעתיק אליו קבצים ואז לנתק אותו פיזית ואז שוב לחבר בשביל להעתיק קבצים, נראה דרך פחות בריאה לכונן.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
משהו כזה:

אני משאיר אותו מחובר ומעתיק אליו קבצים. בחוסר שימוש יש לו מין כיבוי אוטומטי. אם מתחילים להשתמש בו שוב יש מין השהיה של כמה שניות עד שהוא מתחיל לפעול. היו לי גם תוכנות שהתקנתי והפעלתי ממנו במשך תקופה. אבל זה פחות מומלץ כי לפעמים שוכחים שהתוכנה מותקנת שם והכונן מתמלא ואז מחליפים אותו בחדש ואז מגלים שהתוכנה נעלמה.

לדעתי זאת הדרך הנכונה. כי להעתיק אליו קבצים ואז לנתק אותו פיזית ואז שוב לחבר בשביל להעתיק קבצים, נראה דרך פחות בריאה לכונן.
חומר למחשבה, אם הדיסק החיצוני מחובר קבוע, זה אומר שגם וירוסים רושעות ובעיר תוכנות כופר יכולות להגיע אליו להצפין הכל והלך כל הגיבוי וכל החומר עליו. אני לא מכיר נזק שמידי פעם
מחברים את הדיסק מגבים ומוציאים. שימוש כמוך של לדחות עוד תוכנות ועוד תוכנות ועוד תוכנות..ולכן צריך דיסק חיצוני ככל הנראה יחודי לך.

רוב הזמן נח

Well-known member
חומר למחשבה, אם הדיסק החיצוני מחובר קבוע, זה אומר שגם וירוסים רושעות ובעיר תוכנות כופר יכולות להגיע אליו להצפין הכל והלך כל הגיבוי וכל החומר עליו. אני לא מכיר נזק שמידי פעם
מחברים את הדיסק מגבים ומוציאים. שימוש כמוך של לדחות עוד תוכנות ועוד תוכנות ועוד תוכנות..ולכן צריך דיסק חיצוני ככל הנראה יחודי לך.
מה זה "לדחות עוד תוכנות ועוד תוכנות ועוד תוכנות" ??

אני לא זוכר שרשמתי משהו כזה.

R 1 3

Well-known member
מי משתמש בדיסקים? יש ענן.. אפילו תיבת דואר אפשר להפוך לאחסון של קבצים

רוב הזמן נח

Well-known member
מי משתמש בדיסקים? יש ענן.. אפילו תיבת דואר אפשר להפוך לאחסון של קבצים
כונן חיצוני. לא דיסקים. יש לי גם המון דיסקים, אבל זה סיפור אחר.

ומה זה ענן? על מה אתה חושב שהקבצים שם נמצאים?

תמיד עדיף שהם יהיו קודם בכונן לידך. וכגיבוי נוסף אפשר לשמור על כונן בענן. שזה כונן שנמצא למעשה איפה שהוא באיזה חדר של החברה שמאכסנת אותו.

R 1 3

Well-known member
כונן חיצוני. לא דיסקים. יש לי גם המון דיסקים, אבל זה סיפור אחר.

ומה זה ענן? על מה אתה חושב שהקבצים שם נמצאים?

תמיד עדיף שהם יהיו קודם בכונן לידך. וכגיבוי נוסף אפשר לשמור על כונן בענן. שזה כונן שנמצא למעשה איפה שהוא באיזה חדר של החברה שמאכסנת אותו.
בענן יש גבוי מסוג raid לדוגמא שהוא 7 hd משורשרים - איו לך אמינות גבוהה מזו
מה גם שחוות שרתים עושה גבוי בחוות נוספות רחוקות גאוגרפית.
הגישה לרשת היום בכל מקום. אני אוהב את הגבוי בתיבת מייל - חינמי מאפשרים לי חלוקה לספריות / מחיצות
קל לאתר לפי אינדקסים של השולח / תאריך וכד.

רוב הזמן נח

Well-known member
בענן יש גבוי מסוג raid לדוגמא שהוא 7 hd משורשרים - איו לך אמינות גבוהה מזו
מה גם שחוות שרתים עושה גבוי בחוות נוספות רחוקות גאוגרפית.
הגישה לרשת היום בכל מקום. אני אוהב את הגבוי בתיבת מייל - חינמי מאפשרים לי חלוקה לספריות / מחיצות
קל לאתר לפי אינדקסים של השולח / תאריך וכד.
אני בטוח שממש איכפת להם מהקבצים שלך |יעני|

יום אחד יגידו לך שהשירות נסגר ואין יותר גישה לקבצים. או שיש תקלה ותמתין עד שיסדרו.

R 1 3

Well-known member
אני בטוח שממש איכפת להם מהקבצים שלך |יעני|

יום אחד יגידו לך שהשירות נסגר ואין יותר גישה לקבצים. או שיש תקלה ותמתין עד שיסדרו.
קטן עליך.. ההבדל שבשרת ציבורי לא רק אתה דואג לקבצים
אני כבר איבדתי חומר מדיסקים צרובים / כוננים שנפלו ודיסק און קי שהתפגר
מעולם לא נעלם לי חומר בשרת/ענן ובטח לא במייל - למעט חברות שדרשו מנוי כדי
להגיע למייל כמו נטויז׳ן..

רוב הזמן נח

Well-known member
קטן עליך.. ההבדל שבשרת ציבורי לא רק אתה דואג לקבצים
אני כבר איבדתי חומר מדיסקים צרובים / כוננים שנפלו ודיסק און קי שהתפגר
מעולם לא נעלם לי חומר בשרת/ענן ובטח לא במייל - למעט חברות שדרשו מנוי כדי
להגיע למייל כמו נטויז׳ן..
אנשים שמרו בענן קבצים פרטיים ואז יום אחד גילו שהענן ירד ארצה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אנשים שמרו בענן קבצים פרטיים ואז יום אחד גילו שהענן ירד ארצה
וחס וחלילה מי ששומר רק ברשת פרטי בלי גיבוי מרוחק..או NAS שלו בבניין אחר או ברשת או גם וגם..אם הבית שלו נשרף..כל כל המידע גם. לכן עושים גיבוי על גיבוי על גיבוי...ככה בתי עסק בעיקר אמורים להתנהל. הסבירות שהכל יקרוס יחד הרבה פחות גדול מתלות רק בדרך 1. לוגיקה פשוטה.

רוב הזמן נח

Well-known member
וחס וחלילה מי ששומר רק ברשת פרטי בלי גיבוי מרוחק..או NAS שלו בבניין אחר או ברשת או גם וגם..אם הבית שלו נשרף..כל כל המידע גם. לכן עושים גיבוי על גיבוי על גיבוי...ככה בתי עסק בעיקר אמורים להתנהל. הסבירות שהכל יקרוס יחד הרבה פחות גדול מתלות רק בדרך 1. לוגיקה פשוטה.
אנשים מורידים בטורנט סרטים וסדרות ורוצים לשמור אותם בשביל לצפות עכשיו וגם בעתיד. זה לא חומרים שצריכים גיבוים בענן ובכל מיני מקומות אחרים.

למעלה