מה ההבדל בין אהבה להתמכרות?

OA ענת

New member
מה ההבדל בין אהבה להתמכרות?

נשאלתי מספר פעמים והיום שוב: מה ההבדל בין לאהוב לאכול ל-להיות מכור לאוכל? ואני ארחיב זאת: מה ההבדל בין לאהוב לאלכוהול ל-להיות מכור לאלכוהול? מה ההבדל בין לאהוב לסקס ל-להיות מכור לסקס? מה ההבדל בין לאהוב להמר ל-להיות מכור להימורים? וכו'... בקיצור - מה ההבדל בין לאוהב X ל-להיות מכור לX? ענת

אני חושבת

שההבדל הוא בתלות. אם נהיים תלויים באוכל, באלכוהול וכל דבר ששולט עלינו ובמיוחד כשלא רוצים להרגיש מצוקה וזה "פותר" לרגע את ההרגשה הרעה. אז זאת התמכרות. אני למשל אוהבת לאכול וגם לפעמים אוכלת מתוך שעמום אבל זאת עדיין לא התמכרות.

הבדל קטן ומשמעותי ענת,

ובעצם יש בו הכל: ברגע שהאהבה בלתי נשלטת על ידי הפרט, ברגע שמושא אהבתו שולט בו (אוכל, אלכוהול הימורים - הכל) ברגע שחייו מנוהלים לא על ידו אלא על ידי צרכיו (צורך באוכל, בסמים וכו') ברגע שאבדה השליטה - זו אינה אהבה ענת - זו התמכרות. התשובה לשאלה האם אני מכור או סתם אוהב - היא הקשה ביותר, ההודאה היא שאול תחתיות... לאהוב אלכוהול הוא - לשתות פעם ב.... להנות ממשקה אחד או שניים, ולחזור לסדר היום. להיות מכור הוא להרגיש שאם אין בסביבתי את הכוסית הבאה אני חש חסר שקט, עצבנות, ואעשה הכל - אבל הכל כדי שהיא תהייה שם ויהי מה... זו אינה אהבה.

למעלה