מה ההבדל בין אימון לייעוץ?

צהלולים

New member
מה ההבדל בין אימון לייעוץ?

ייעוץ ארגוני מול אימון עסקי, ייעוץ להורות מול אימון משפחתי... מישהו יכול לחדד עבורי את ההבדלים? (מעבר לכך שביעוץ היועץ הוא בעל כל התשובות, ובאימון המאומן הוא בעל התשובות). תודה...

tlingit

New member
../images/Emo88.gif

אולי המאמר מה ההבדל בין אימון עסקי ליעוץ עסקי? שמרכז תשובות שנתנו חברי הפורום יתן לך התחלה של תשובה

אני אלך על הטריוויאלי

ייעוץ--> מתן עצה--> מתן פתרון לבעיה מוצגת אימון--> מתן הכוונה בתהליך אימון הכלי שיצור את הפתרון בעצמו (בנושא שלנו "התודעה" בספורט "השריר")-->באמצעות הכלי (שעבר אימון) יצירת פתרון שלא היה ידוע קודם או לא נתפס כאפשרות לגיטימית. במילים אחרות היועץ הוא בעל כל התשובות, ובאימון המאומן הוא בעל התשובות (או לפחות בעקבות האימון יוצר את התשובות) זה לא היה "מעבר לכך", מתנצל
יום מבורך

bisquit

New member
הבדל קטן או גדול?

יעוץ, הוא בדיוק מה שמאמנים יקפידו שלא לעשות. ההבדל בין אימון לייעוץ הוא שביעוץ- נותנים עצות (או תשובות). באימון - שואלים את השאלות. ו...כן יקירה, לכל אחד מאיתנו יש את התשובות, אם רק נדע לשאול את השאלות .. סופיה סנטהאוז מאמנת לחיים.

צהלולים

New member
תרשו לי לחדד את השאלה

לקוח פוטנציאלי שואל אתכם: "מה ההבדל בין אימון לייעוץ?" אתם עונים לו: "בייעוץ היועץ נותן את התשובות, באימון למאומן יש את כל התשובות". (התשובה הטריויאלית עליה דיברנו. לנו זה נורא ברור, אבל זה כי אנחנו "מדברים את השפה" כבר זמן רב, והמאומן לא). הוא אומר: "אני עדיין לא מבין, במה שונה השיטה, במה שונה המהות, מה זה ייעוץ? מה זה אימון?" מה אתם אומרים לו?

bisquit

New member
מילים..מילים..

המילים שבהם אפשר להשתמש נתונים לבחירה.. המסר לגבי ההבדל בין יעוץ לאימון הוא בערך כמו... תן לי דג ואוכל, למד אותי לדוג ולא אהיה רעב כל חיי.

צהלולים

New member
אל לך לזלזל במילים

מילים ברורות מובילות למחשבה ברורה. ולכן, התשובה שלך לא קידמה אותי... (אני מדגישה שוב, את כבר מדברת בשפה "אימונית", לקוח שבא לשיחה ראשונה לא, ולכן יש סיכוי טוב שלא יבין אותך).

bisquit

New member
לא מזלזלת במילים.

דווקא משום כך העברתי לך מסר מהותי מבחינתי לגבי ההבדל בין יעוץ לאימון. צר לי יקירה שתשובתי לא קידמה אותך. לגבי הלקוח שבא לשיחה ראשונה ויש סיכוי "טוב" שלא יבין אותי, מה הסיכוי הרע?

DOM Perignon

New member
אנסה בדרך של סימולציה.

מכיוון שלנסות לענות תיאורטית על השאלה שלך יהיה כבד ומייגע אנסה ברשותך פשוט לדמות מצב שבו נשאלתי על ידי לקוח "מה ההבדל בין אימון לייעוץ?" והנה תשובתי: יש לך מטרה שאליה אתה רוצה להגיע, נכון? יש דרכים רבות להגיע אל המטרה שהצבת לעצמך ויש יועצים רבים שידעו להצביע על דרכים רבות להשיג את מטרתך. אני חושב שהדרך הטובה ביותר עבורך להגיע למטרה שלך היא הדרך שלך. יתכן שכרגע הדרך שלך נראית לך לא ברורה. אני כמאמן אוכל לעזור לך בתהליך של הבהרת הדרך שלך. כך שבסופו של התהליך תשיג את מטרתך ותוך כדי כך תרכוש גם את המיומנות למצוא את הדרך המיוחדת שלך למטרות נוספות שתציב לעצמך בעתיד. מעניין אותך להתנסות בתהליך כזה?

isaacm

New member
אני באמת תוהה

לא רק מה ההבדל בין אימון לייעוץ. ממש מסקרן אותי מה ההבדל בין אימון משפחתי לבין אימון עסקי וכולי. אולי, אם אחזור אחורה, שם היה תיאור של אימון לחיים. גם שם תהיתי מהו הדבר הזה, מהו התהליך הזה, האימון? איך התהליך הזה מתחולל כשאני יושב מול לקוח, שואל אותו כל מני שאלות, ומה? בכלל, שאלתי את עצמי, מה יקרה אצל הלקוח שלי אחרי שניפרד - שיהיה שונה ממה שיכול היה להיות אילולי ישב מולי כולו מזיע ומתאמץ לענות על השאלות הקשות שרק אני ידעתי לשאול? אני רואה באימון תהליך שבו הלקוח לומד צורה אחרת להשגת הישגים, הוא לומד את זה מתוך התהליכים שהוא עובר יחד אתי, הוא לומד את זה בהכרח מתוך עצמו, והכי חשוב הוא לומד את זה בצורה שהוא יוכל לחזור על התהליך לבד, בלעדי. אולי יהיה לו צורך לקבל ריענון קטן, פעם או פעמיים, אבל - אם עשיתי את עבודתי נאמנה, בפעם הבאה שהוא יבוא לעבוד אתי - זה יהיה כדי ללמוד דברים חדשים ולא להעתיק את התהליך שכבר עשינו לנושא חדש. לא יודע מספיק על ייעוץ כדי לדבר על ההבדלים, אבל חושב שמתוך הדברים שכתבתי מי שיודע מה זה ייעוץ - יוכל בנקל לומר מה דומה ומה שונה. ואני מסיים במילה חשובה אולי איציק

ליפט

New member
קצת הומור...לא יזיק לבריאות../images/Emo9.gif

קיבלתי את המייל הזה הבוקר, גם אם יצא לכם לקרוא אותו, מקווה שיעלה שוב חיוך ואולי גם כמה רעיונות בדלת האחורית. היועץ רועה צאן אחד רעה את עדרו בקירבת דרך שוממה. לפתע הופיע משום מקום רכב BMW חדיש ונעצר לידו בחריקת בלמים. נהג ה-BMW, צעיר בחליפה יוקרתית, נעליים איטלקיות חדשות, משקפי "ריי-בן" ועניבה מתוצרת איב סן לורן, ניגש לרועה הצאן ואמר לו: "אם אומר לך במדויק מה מספר הכבשים בעדר שלך, תיתן לי אחת מהכבשים בתמורה?" ענה לו הרועה:"בסדר". הצעיר החנה את מכוניתו בסמוך, הוציא את מחשב הטושיבה הנייד שלו ואת המימשק הסלולרי, זיהה במדויק את מיקומו הגיאוגרפי באמצעות מכשיר GPS, נכנס לאתר NASA באינטרנט, פתח data-base ו-60 טבלאות EXEL גדושות אלגוריתמים, לאחר מכן הדפיס 150 דפי רשימות מעל מדפסת ה"היי טק מיני פרינטר". לאחר כל אלה- פנה הצעיר לרועה ואמר לו " יש לך בדיוק 754 כבשים בעדר". אמר הרועה:" אתה צודק, ואתה יכול לקחת כבשה כרצונך". הצעיר בחר את אחת הכבשים והעמיס אותה לארגז המטען ברכבו. הביט הרועה ואמר:" אם אני אנחש את מקצועך- תחזיר לי את בעל החיים שלי?" אמר הצעיר:"כן בהחלט, מדוע לא?" "אתה יועץ!" אמר לו הרועה. הצעיר השתאה ושאל: "איך ידעת?" " מאד פשוט" אמר לו הרועה "ראשית, הופעת מבלי שהתבקשת לבוא, שנית-דרשת ממני כבשה תמורת מידע שכבר ידעתי ממילא, ושלישית- אינך מבין דבר וחצי דבר במה שאני עוסק, כי לקחת את הכלב שלי".

למעלה