מה ההבדל בין בניית אתרים בסביבת...

peach20

New member
מה ההבדל בין בניית אתרים בסביבת...

אני ממשיכה לברר בקשר לבניית אתרים, חושבת כן ללמוד את העניין מהבית, בכל מקרה, מה ההבדל בין בניית אתרים בסביבת אינטרנט
full stack web developer בשילוב UI/UX לבין בניית אתרים בעזרת וורדפרס? האם הידע של web developer בשילוב UI/UX עוזר בתכנות אתרי וורדפרס או שזה תחום שונה ונלמד בנפרד?

יש פה בלבול מסויים.

וורדפרס הוא בעצם "שלד של אתר" מוכן לשמוש, ברמה של "להוסיף מים, לערבב ולהגיש".
&nbsp
אם תיתקלי בבעיות של תבניות פגומות, או באגים בwp, אז ידע ברמה של full stack בהחלט יעזור לך.
&nbsp
ui הוא user interface.
ux הוא user experience.
לשני אלה אין יותר מדי קשר לבניית אתרים בעזרת wp (כי מישהו אחר - האדם שתכנת את התבנית כבר עשה את זה).
&nbsp
מקווה שעזרתי בקצת סדר.

peach20

New member
אני מבינה שעדיין גם וורדפרס צריך ללמוד

להתנהל עם תבניות, להכיר את התחום...וידע בקוד או איך זה עובד רק יכול לתרום. האם באמת נפוץ היום גם בנייה של אתרים שהם לא וורדפרס או תבניות דומות ששווה לקחת קורס בניית אתרים מלא או פשוט כדאי להתמקד בוורדפרס (בלמידה מהבית או בקורסים מקוונים)?

ינוקא1

New member
אני טירון בתחום ....

בכל אופן נראה לי שהעיקר שתתחילי במשהו.

זה יכול להיות wordpress , וכאשר תיתקלי במגבלות של וורדפרס תרחיבי את הידע.
גם אם תתחילי עם קורס אחר או עם html css זה לא משנה , העיקר להרחיב את הידע כל הזמן .

(אני די חרשתי את האינטרנט מהבחינה של חיפוש קורסים טובים , וההתרשמות שלי היא שוורדפרס היום מאוד פופלרי בארץ , אך משום מה בעולם הוא נמצא בנסיגה.
בקורסים רבים של fullstack (ויש המון כאלו ברשת) לא מלמדים בכלל וורדפרס , ואפילו לא php - הכוכב העולה כרגע זה node.js ...
בכל אופן , נראה שהמעמד של וורדפרס בארץ די יציב וחזק)

לאחרונה נתקלתי בתוכנית הזו , אגב :
freecodecamp

אני משלב אותה עם קורסים נהדרים מ udemy , ואני ממליץ בחום על השילוב הזה.

ינוקא1

New member
האתר הראשון שבניתי ממש לבד ....

כחלק מתרגיל בכFreeCodeCamp :

כאן.

( האתר נבנה בעזרת Bootstrap , css , Fontawsome.

נא לא להתייחס לתוכן המילולי ברצינות רבה מידי - כתבתי כל מיני שטויות בשביל ההתחלה...
אשמח מאוד לשמוע הערות ושיפורים לגבי העיצוב והבניה.

כמו כן : שמתי את הcss בתוך קובץ הhtml ואני יודע שזה לא אידאלי (עבדתי עם עורך תוכן אחר ולא CodePen , אך אני צריך להגיש בCodePen וזה היה לי יותר נוח.

כמו כן הקישורים לרשתות החברתיות פעילים , רק שCodePen חוסם אותם).

peach20

New member
מעניין אותי לדעת אם יש קורסי WP באנגלית

אני נתקלת בהרבה מלל שאני לא מבינה- למשל מה זה קורס bootcamp, פול סטוק אני מבינה שזה כל החבילה המלאה של בניית אתרים. מה זה php? מה זה node.js?
גם באמת אפשר ללמוד קוד או לבנות אתר בעזרת נניח קורסים ב-udemy שיחסית זולים, יש תרגול מתאים? מה קורה אם נתקעים?

ינוקא1

New member
בטח שיש , תכתבי בudemy

wordpress , יש מבחר עצום !
כמו כן יש המון אנשים שנרשמים לכל קורס ומדרגים אותם , כך שקורסים עם 5 כוכבים הם בדרך כלל קורסים מצויינים.

ברוב הקורסים יש גם אפשרות לשאול שאלות את המנחה או עוזר שלו. כמו כן יש לרוב הקורסים שראיתי פורומים פעילים.

לגבי php ו node.js -
עדיין לא התחלתי ללמוד את זה , אבל בגדול אלו טכנולוגיות שקשורות לback-end :

אם תסתכלי למשל על האתר שבניתי , הוא רק מלל , עיצוב וקישורים , אך הוא לא יכול לבצע פעולות. זה אתר שכולו front-end (ודי בסיסי).
הפרונט אנד נקרא גם "צד לקוח".

אך נניח ואני רוצה לשים באתר דף "יצירת קשר" שהמשתמש יכול להזין פרטים , ואז הפרטים נשמרים במאגר מידע , ונשלחת הודעה לבעל האתר וכו'.
כל הדברים הללו הם פעילויות שמתרחשות מאחורי הקלעים . ובשביל זה צריך "תיכנות" ממשי ולא רק "עיצוב" !

(והאמת היא שדווקא שמתי דף כזה , אך הוא לא יכול לעשות כלום כרגע.
הוא רק "מעוצב" כדף יצירת קשר וזהו).
בשביל זה צריך תכנות back-end או צד שרת.

דוגמה להמחשה : אם נגיד שהאתר הוא כמו "מסעדה" , אז העיצוב של האוכל על הצלחת ועבודת המלצר זה כמו ה"פרונט-אנד" , וה"באק-אנד" זה מה שמתרחש במטבח מאחורי הקלעים.

php היא שפת תכנות כזו של באק אנד - אחת מרבות.
לגבי java script - בעבר היתה יכולה להיות רק שפה שעושה "אפקטים" באתרים. דהיינו בעבר היא היתה רק "פרונט אנד".
אך יצרו לה הרחבה שנקראת node.js שהופכת אותה למעשה לשפת תכנות לכל דבר שמאפשרת לבצע בעזרתה פעולות בדומה לphp ושפות אחרות.

full-stack זה אומר למעשה גם פרונט אנד וגם באק אנד.

bootcamp או bootstrap?

נראה לי שיש פה בלבול קליל.
bootstrap היא ספריה מבית היוצר של טוויטר, העוזרת בעיצוב. bootcamp הוא כלי של אפל, שנועד לבניית דיסק אתחול.
&nbsp
PHP היא שפה שהחלה את דרכה בתור framework של תבניות (ומפענח שנכתב ב-C), וכיום היא שפה עצמאית המשמשת לצד שרת לבניית אתרים. די הרבה FW ידועים כתובים בשפה זו, ביניהם גם wordpress.
&nbsp
node.js הוא כלי שמאפשר שמוש בjavascript בצד שרת. הכלי יעיל מאד מבחינת תכנון העומס על השרת (אין ניהול עצמאי של זכרון או threads, הפעולות א-סנכרוניות וכו'), אבל בגלל התכונות הללו נחשב די קשה להבנה ע"י מתכנתים מתחילים.
&nbsp
&nbsp

bootcamp משמעו "טירונות"
במקור הכוונה לקורס הראשון שעושה חייל שמתגייס לצבא.
בהשאלה, משתמשים בזה בהקשר לכל קורס ראשון, בכל תחום כלשהו

למעלה