מה ההבדל בין השגחה מתמדת לנוכחות קב

מה ההבדל בין השגחה מתמדת לנוכחות קב

מה ההבדל המדוייק בין ילד הזקוק להשגחה מתמדת לבין ילד הזקוק לנוכחות קבועה של הזולת? בהחלטת ועדת עררים של ב"ל בגין תביעת ילד נכה קבעו רופאי הועדה כי הילד זקוק לנוכחות קבועה של הזולת מגיל 3 בשל בעיות התנהגות אך אינו זקוק להשגחה מתמדת! מדובר בילד עם התקפי זעם מרובים המסכנים אותו ואת הסובבים אותו כבר מגיל שנה! כך שהחלטת הועדה מאוד לא ברורה לי!

haimra

New member
מאחר ורופאים קבעו את ההחלטה אני

מציע לפנות לרופא המטפל ולקבל הסבר מדוייק על ההבדלים,ובאם הרופא ואת חשים שההחלטה לא נכונה,את יכולה לערער על כך.

ההגדרות לפי התקנות:

בתקנות נקבעו הגדרות לזה, ככה: "ילד הזקוק להשגחה מתמדת" - ילד שמלאו לו 90 ימים, אשר רופא שהמוסד הסמיכו לכך, קבע כי בשל ליקוי חמור או מחלה כרונית הוא זקוק להשגחה מתמדת צמודה ופעילה של הזולת למניעת סכנה ברורה ומידית לגופו של הילד או לאחרים, ושעל כן לא ניתן להשאיר את הילד ללא השגחה כאמור, אף לא לזמן קצר ביותר; "נוכחות קבועה של הזולת" - נוכחות קבועה של הזולת בקרבתו של הילד הדרושה, לדעת רופא שהמוסד הסמיכו לכך, לצורך מניעת סכנה לילד או לאחרים, הנובעת מליקוי, ממחלה כרונית או מהבנה לקויה של הילד, בהשוואה לבני גילו, של גורמי סיכון מידי;

המשך נושא השגחה מתמדת

תודה רבה על ההגדרות מאת יוסאריאן. אני יודעת אותן היטב. הבעיה שהן מאוד דומות ואני מעוניינת לקבל הגדרה מישפטית להבדל המדוייק ביניהן. כלומר מה קבע בית משפט בנושא. בשתי ההגדרות מצויין "לצורך מניעת סכנה לילד ולסביבתו". לא ברור מה ההבדל בין: "השגחה מתמדת צמודה ופעילה של הזולת למניעת סכנה" לבין: "נוכחות קבועה של הזולת בקרבתו...לצורך מניעת סכנה". ההחלטה לחוסר צורך בהשגחה מתמדת התקבלה מועדת עררים כך שאיני יכולה לערער עליה. גם לבית דין לעבודה איני יכולה לפנות מאחר שהלה מוסמך לדון רק בשאלות חוק שאינן קשורות לבעיה זאת. השאלה היא אם יש באפשרותי לפנות לבג"ץ?

לא מדוייק.

מה שחשוב לשם בחירת ההגדרה הנכונה, זה לא איזה סכנה נשקפת לילד, אלא מה נדרש כדי למנוע את הסכנה. אם מה שנדרש זו השגחה צמודה ופעילה (כלומר - לא מספיק להשגיח אלא צריך משהו אקטיווי, כמו החזקת הילד), אז נדרשת השגחה מתמדת. אם לא נדרש משהו אקטיווי - אז נדרשת (כנראה) רק נוכחות קבועה. לא מדוייק שאין אפשרות לערער אם לדעתך לא נבחרה ההגדרה המתאימה. אם הועדה לעררים טעתה ביישום ההגדרה הנכונה על מצבו של הילד, זו טעות משפטית ואפשר לערער עליה לביה"ד.

המשך נוסף-השגחה מתמדת

שוב תודה ליוסאריאן על התשובה המהירה. בחוברת ההסברה של הביטוח לאומי כתוב שניתן לפנות לבית הדין לעבודה בשאלות חוק רק ב-4 מקרים: - ההורה אינו מבוטח בביטוח לאומי. - הילד אינו נמצא בישראל. - הילד מקבל הטבות על-פי הסכם ניידות, וטרם הוחזרה הלוואה עומדת. - הילד נמצא במוסד או אצל משפחה אומנת. כך שלא ברור לי חלק זה של תשובתך לגביטעות משפטית ואפשר לערער עליה לביה"ד. לכן נראה לי שנותרה רק אפשרות בג"ץ. תודה. סיגל

לא צריך לפנות לבג"צ.

המקרים שפירטת לא עוסקים בהגשת "ערעור" לביה"ד על החלטה של ועדה לעררים, אלא עוסקים בהגשת "תובענה" לביה"ד על החלטה של פקיד תביעות. (החלטה ששוללת זכאות לגמלה בגלל משהו עובדתי בתנאי הזכאות ולא בגלל משהו רפואי או תפקודי שנקבע בהחלטה של ועדה לעררים). כל החלטה של ועדה לעררים לילד נכה, ניתנת לערעור לביה"ד לעבודה. ביה"ד מוסמך לדון בשאלות משפטיות בלבד (לא בעניינים הרפואיים והתפקודיים), אבל השאלה אם הגדרה מסויימת (כמו היזקקות להשגחה מתמדת או היזקקות לנוכחות קבועה) יושמה באופן נכון על מקרה מסויים - היא כן שאלה משפטית שניתן לערער עליה לביה"ד.

המשך השגחה מתמדת-בקשה למקורות מידע

יוסאריאן, תודה רבה ושלום רב! מבלי לפגוע, מהיכן הידע הזה? האם אתה יכול להפנות אותי למקורות מידע באינטרנט או אחרים כדי להעמיק את ידיעותיי והבנתי בנושא ההבדל המישפטי בין השגחה מתמדת ונוכחות קבועה? וכדי להבין את האפשרות של הפניה לבית דין לעבודה לאחר ועדת עררים? כששאלתי הבוקר את פקידת התביעות בב"ל לגבי דוגמא למשמעות של השגחה מתמדת פעילה, היא אמרה למשל: ילד שרץ לכביש וצריך לתפוס אותו כדי שלא ירוץ. וזה בהחלט מתקיים במקרה שלי ועוד מעבר לזה. היא הציע לי לפנות ללשכה לסיוע משפטי, האם כדאי לי? נראה לי שאין לי מה להפסיד מכך כיוון שאישרו קצבת נכות 50% לפי ילד שזקוק לעזרה מרובה מגיל 3 ולא אישרו השגחה מתמדת מגיל שנה וחצי עד שלוש. נראה כי החלטת ועדת העררים מסתכמכת על הרושם המוטעה שיוצר הילד ולא על המסמכים הרפואיים שצורפו לתביעה לרבות דוחות מהמכון להתפתחות הילד לגבי מצבו והתקפי הזעם שלו ועל הטיפול ההתנהגותי שמקבל, ולרבות העובדה שהיה עם סייעת צמודה במעון בשנה האחרונה. ממש נראה לי שהמגמה היתה לחסוך לקופת הב"ל את הכסף כיוון שמדובר בהרבה כסף כי זה ילד נכה שני במשפחה! בתודה מראש סיגל

תשובות חלקיות.

1. הידע מזה שעסקתי בנושא. 2. מקורות מידע - בפסקי דין של ביה"ד לעבודה 3. אני כמעט בטוח שאי אפשר לסמוך על הדוגמא שנתנה הפקידה בביטוח לאומי, כי מה שנבדק בדרך כלל זה הפעילות של הילד בבית ולא בחוץ. 4. בטוח שאין לך מה להפסיד מפניה לסיוע משפטי (חוץ מזמן המתנה בתור וקצת עצבים). אבל תדאגי לא לפספס את תאריך הערעור לביה"ד (30 ימים מיום שקיבלת את ההודעה על החלטת הועדה לעררים). 5. בהצלחה רבה.

בקשה נוספת למקורות מידע-השגחה מתמדת

יוסאריאן שבוע טוב! לא הצלחתי למצא פסקי דין בנושא השגחה מתמדת. אני מעוניינת למצא חומר המפרט דוגמאות למשמעות ההגדרה: השגחה פעילה צמודה. לא ברור האם ילד שמקבל התקפי זעם לעיתים קרובות בהם הוא משליך חפצים לכל עבר וזורק עצמו על הרצפה, מכה ילדים בחוזקה...מתעסק עם מים, עם השירותים ועם הצרכים שלו... - נחשב לכזה שזקוק להשגחה צמודה פעילה? חשוב לי לדעת זאת לפני שאטרח ואתאמץ לפנות לבית הדין לעבודה. תודה רבה. סיגל

haimra

New member
סיגל כפי שכתבתי בתחילת השרשור עליך

לערער על החלטת הוועדה באם הרופא המטפל חושב שבנך זקוק להשגחה צמודה,מנסיוני בנושא וועדות רפואיות הנושא וההחלטות מאוד מעומעמות,ועליך להלחם על צדקתך, ולא לוותר כי בדרך כלל הוועדות מנסות לתת את המינימום האפשרי,ובאם לא תתאמצי או תאבקי על זכויותיך וזכויות בנך לא תקבלי את מבוקשך,ומטרתם הושגה.שיהיה שבוע טוב ובהצלחה.

תודה רבה לחיים.

אני אכן עומדת לפנות לבית הדין לעבודה ע"י לשכת הסיוע המשפטי. עיקר טענתי היא כי לא ניתן במקרה זה להסתמך על בדיקת הרופא של ב"ל במס' דקות ולא בבדיקת האחות בשעה שהיתה בביקור בית והיתה צריכה ללמלא דוח ארוך על שני ילדים. במקרה זה עליהם להתבסס על הדוחות המקצועיים שצרפתי לתביעה מהמכון להתפתחות הילד ושאר הגורמים המטפלים בילד. שוב תודה רבה ושבוע טוב. סיגל

haimra

New member
סיגל זו הדרך להאבק על זכויותיכם

ואני שמח שבחרת בדרך הזו,עכשיו חשוב לעמוד בלוח הזמנים שהוקצב לך,באם אני לא טועה 30 יום,בכדי להגיש את הערעור העקרוני עם המסמכים שבידייך,לידיעתך לוקח זמן עד שאת מקבלת את הסיוע המשפטי,בכל מקרה אני מעביר לך קישור למשרד עו"ד במרכז הארץ שנותן סיוע פרו בונו-חינם,כדי לך לנסות גם שם ולהחליט מי ייצג אותכם.להלן הקישור: http://probono.org.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=165006&depart_id=24749 מקווה מעזרתי במקצת בהצלחה בערעור.חיים.

תודה רבה לחיים

תודה רבה על הסיוע. נראה לי שאפנה לסיוע המשפטי של משרד המשפטים. אם מגיעים ללשכת הסיוע עם המסמכים מב"ל (כולל פרוטוקולים של הועדות ועוד) ומגישים אותם יחד עם טופס הבקשה האם זה אפשרי? באיזה דרך הכי כדאי להגיש את טופס הבקשה לסיוע? תודה סיגל

haimra

New member
הגישי את הערעור לבד בכדי לעמוד בזמן

שהוקצב לך עם חוות הדעת של הרופא המטפל בכם ביום יום,ופרוטוקול הוועדה האחרונה, צייני שאת פונה לסיוע משפטי לקבלת עו"ד,ועם המסמך המאשר שהגשת ערעור את ניגשת לסיוע המשפטי,ומצרפת העתק מכל המסמכים שבידך, את צריכה לדעת שהתהליך הוא לא קצר,ובדרך כלל את מקבלת את הסיוע בסמוך למועד הדיון בגלל לחץ העבודה שלהם.אני מקווה שהבנת את הסבריי ובאם לא אני לשירותך יום נפלא.חיים.

ברור אופן הגשת הערעור-המשך לתשובתך

תודה רבה חיים. הייתי היום בלשכת הסיוע המשפטי והגשתי טופס בקשה לסיוע משפטי. הם נתנו לי טופס פניה להגשת ערעור בבית הדין לעבודה וביקשו שאגישו לבית הדין בצירוף של הודעת הדחיה מב"ל וואביא להם את מס' התיק שנפתח. הוסבר לי כי כעת הם יבקשו מב"ל את התיק של הילד ולאחר שעו"ד יעיין בתיק -בעוד כחודש-חודש וחצי הם יזמינו אותי לפגישה עם עו"ד של לשכת הסיוע וזה יסביר לי אם יש מקום להגיש תביעה או לא. יש אפשרות שהעו"ד ינחה אותי בלבד לגבי כיצד להגיש את הערעור ויש אפשרות שאקבל יצוג של עו"ד בבית משפט. כך שכעת לאחר שקראתי את תשובתך לא ברור לי מדוע אתה כותב שיש צורך בהגשת מסמכים נוספים עם הערעור שכן אמרו שבשלב זה מספיק טופס הדחיה מב"ל. בלשכת הסיוע אמרו לא להגיש שום מסמך בינתיים עד שאקבל את היעוץ מעו"ד. גם לא ברור לי מדוע אתה מציע לצרף מכתב מהרופא המטפל הקבוע ביום יום, שכן יש לי מכתבים טובים ממנהלת, פסיכולוגית ועובדת סוציאלית של המכון להתפתחות הילד בתל השומר.. תודה רבה. שיהיה לך גם יום נפלא. סיגל

haimra

New member
סיגל אני כותב ומציע מנסיוני אינני

משפטן,וכך אני נהגתי כאשר אני ערערתי,הגשתי את הדחיה,ואת חוות הדעת שנמצאה בידי בכדי שהרשם בבית המשפט יתרשם מצדקת טענותיי,הפסיכולוגית והעובדת הסוציאלית במקרה שלך יכול להספיק,אך כמו שכתבתי לך קודם כל חיזוק לטענותייך יכול לסייע לך ולמנוע ממך עוד עוגמת נפש,לידיעתך גם באם לא תקבלי סיוע משפטי,תוכלי להמשיך את ההליך לבד.בהצלחה.

למעלה