מה ההבדל בין טאונהאוס לבית ובין קונדו לדירה?

DV Selectee

New member
מה ההבדל בין טאונהאוס לבית ובין קונדו לדירה?

חברי הפורום שלום,

אנו ממתינים בקוצר רוח לריאיון GC על בסיס זכיה בהגרלה ובינתיים עושים המון חיפושים (שרפתי שבתות שלמות על גוגל מאפס, niche, areavibes, zillow וכד') לאזורי מגורים.

אני מאוד מתלהב מהמעבר ואני נוטה לחפש ערים ייחודיות ולא מקומות נפוצים לגור בהם בארה"ב(אם כי אני לומד שיש המון מקומות מאוד מסוכנים מבחינת פשע ולא בטוח בכלל לגור בהם).

מבחינת התעסוקה, אני עובד הייטק ומחפש לגור באיזור קרוב לעבודה, אנחנו זוג נשוי בשנות ה20 בלי ילדים.

אז אחרי שפרטתי את המצב, אתמול גלשנו בZillow וחיפשנו דירות ב Irvine קליפורניה, וScottsdale אריזונה, ומצאנו המון דירות קונדו במחירים מדהימים והתמונות מרהיבות, האם יש קאץ'?
בנוסף בתחום הבתים "הפרטיים" מצאנו הבדלים במחירים בין טאונהאוס ל"בית" רגיל, טאונהאוס לרוב יותר זול, מדוע הפער? זה נראה זהה כמעט לחלוטין.

בגדול לא בא לנו לגור בסביבת אנשים צעירים והיינו מעדיפים לגור באיזורים שבהם גרות משפחות, אני משער שבקונדו יש רק צעירים, האם אני צודק?

בקיצור, הייתי שמח אם תעשו לנו סדר בבלגן.

ובנוסף, האם ניתן לסמוך על areavibes וniche בעניין הנתוני פשיעה? ממש ניתן לראות שמיאמי (העיר המרכזית) מאוד מסוכנת וגם מסביבה יש המון ערים מסוכנות(ציון F), האם כדאי להסתמך על זה ולא לחפש לגור באיזורים כאלה?(למרות שבתמונות יש בתים מדהימים, באמת)

תודה לכולם!

meir12121

New member
סדר עדיפויות

ברכות על הזכיה בהגרלה. מבין את ההתלהבות אבל נדמה לי שאתה קצת מתפזר. ממליץ לך לעזוב בשלב זה את כל נושא חיפוש המגורים ולהשקיע את אותה אנרגיה בחיפוש עבודה, זו צריכה להיות הקדימות שלך. ברגע שתהיה לך הצעת עבודה קונקרטית באזור מסוים תוכל להתחיל בחיפוש מגורים באותו אזור. בארה"ב יש מספר ריכוזי הייטק ובאזורים אלה כדאי להתמקד בחיפוש עבודה.
יש בפורום הזה הרבה אנשי הייטק, ממליץ לך לשאול שאלות ממוקדות בנושא מציאת עבודה בתחום שלך.
לגבי המושגים ששאלת. קונדו = דירה. מקביל לדירה בבית משותף בארץ. בכלל לא מוגבל רק לרווקים. אם תסתכל על קו הרקיע של מיאמי למשל, כל הבניינים הגבוהים זה "קונדואים".
טאונהאוס זה מעין יצור כלאיים בין בית לדירה. בתים שמחוברים אחד לשני ויוצרים מעין "רכבת". לכל יחידה יש כניסה נפרדת, ולפחות אצלינו באזור לכל יחידה שני מפלסים.

John the Savage

New member
אז כמה דברים

קודם כל, ממליץ קודם כל לחפש עבודה ואז להחליט לאן עוברים. על אחת כמה וכמה אם אתה מסתכל על מקומות "לא נפוצים", כלומר יותר קטנים ועם מגוון קטן יותר של אפשרויות תעסוקה.

לגבי סוגי בתים:
טאונהאוס אלו "בתי רכבת", כלומר בתים עם קיר או שניים משותפים לבתים הסמוכים, כאשר בכל בניין יכולה להיות דירה אחת או כמה דירות. בדרך כלל עם חצר די קטנה (אבל לא בהכרח).

קונדו זו דירה בבעלות פרטית בבית משותף (בניין דירות/קומפלקס). אם מדובר על קניה, חסרון שצריך לקחת בחשבון זה שבקונדו משלמים דמי HOA, שזה דמי ניהול/אחזקה לחלקים המשותפים, שיכולים להגיע למאות דולרים בחודש. אם שוכרים, התשלום ל-HOA בד"כ כבר נכלל בדמי השכירות אז זה פחות שיקול.

אם מדובר ב-appartment להשכרה, בד"כ מדובר בדירה בבניין דירות שכולו בבעלות וניהול של חברה מסויימת.

Areavibe נותן קירוב ראשוני לגבי אחוזי הפשיעה וכו'. ממה שהסתכלתי באזורים שאני מכיר, בדרך כלל זה נותן תמונה ראשונית לגבי השכונות הטובות והלא טובות בעיר מסויימת, ועוזר לדעת איפה להתחיל לחפש, אבל לא ניתן להסתמך על זה באופן מוחלט. כנ"ל לגבי אתרים אחרים שמציגים מפת אחוזי פשיעה.

קודם כל, כשמדובר על ממוצע בשכונה מסויימת, יכולים להיות אזורים יותר ופחות בטוחים בתוך אותה השכונה. שנית, באיזה סוגי פשיעה מדובר? באזורים עם הרבה עסקים, לדוגמה, יהיו הרבה פריצות לעסקים אבל זה לא בהכרח רלוונטי עבורך. הדרך היחידה לדעת זה לשאול אנשים שמכירים את האזור, וגם לראות את המקום במו עיניך.

KallaGLP

New member
אגב, גם כשקונים בית ולא דירה, יש לשים לב לכך

שיש שכונות עם ועד שגובה תשלום חודשי מבעלי הבתים, לפעמים גבוה למדי. צריך לברר זאת לגבי כל שכונה, בית או דירה לפני שקונים.

John the Savage

New member
זה נכון בעיקר כשמדובר ב-planned community

או באופן כללי כשמדובר בשכונה שנבנתה כולה על ידי קבלן מסויים שעדיין אחראי לתחזוקה של השכונה (בדמות HOA). אלו בתים שנראים כמו בתים פרטיים, אבל עדיין חוץ מזה שאלו בתי קרקע זה עדיין כמעט כמו קונדו.

והבעיה היא לא רק התשלום החודשי. ברגע שיש HOA, זה אומר שגם מאד מצמצם את החופש של מה שאפשר לעשות בבית. כל שינוי הכי קטן דורש אישור של ה-HOA, יש הגבלות על חיות מחמד וכו'. אלו בעיני סיבות לא פחות חשובות.

KallaGLP

New member
אנחנו קנינו בית בקהילה כזו. כל העיר למעשה היא מתוכננת.

נכון, יש לזה חסרונות, ולפחות אצלנו זה מתבטא בעיקר בתקנות ותוספות בנייה - כמעט על כל דבר שרוצים לשנות ולהוסיף יש לבקש אישור ולעמוד בתקנים מסוימים.
אך יש גם המון יתרונות. ראשית, זו העיר הכי יפה ומסודרת שראיתי עד כה בארה"ב. כל רחוב מתוכנן היטב, הכל יפה ומטופח, לכל הרחובות יש מדרכות המופרדות מצד אחד מהבתים ומצד שני מהכביש, כדי שיהיה נעים ללכת ברגל. אין בתים או רחובות מוזנחים או מלוכלכים, יש המון פארקים, אזורים ירוקים ומערכות שבילים לטיולים, יש המון גינות עם מתקנים לילדים ומגרשי ספורט, הרבה יותר מכל מקום אחר שראיתי. ובנוסף לזה, לכל בית פרטי יש שטח חצר ממש לא מבוטל משל עצמו.
אגב, אין שום הגבלה על בעלי חיים, אך כן יש הרבה יותר נקודות עם פחים ייעודיים ושקיות לאיסוף צרכים.
ואף על פי שנכון שזו טרחה לבקש אישור על תוספות ושינויי בנייה, אפילו קטנים, היתרון הוא שיש סגנון אחיד ולא כל אחד חופשי להוסיף איזה גועל נפש מכוער ולא מתאים שהוא רוצה, כמו שראיתי הרבה בקליפורניה, למשל.
התוצאה - אני פשוט מאוהבת בעיר הזו, היא כולה מאוד אסתטית בעיניי, לא רק מבחינת הטבע המהמם מסביב, אלא גם מבחינת בנייה וטיפוח של העיר עצמה. פעם ראשונה בחיי שכל רחוב או סמטה שאני פונה אליהם בתוך העיר פשוט משמחים לי את העין, ואין רחוב שלא נעים או לא נוח לטייל בו.

John the Savage

New member
לאישתי, בתקופה שהיא גרה ברינו, היה בית בקהילה כזו

ושנאתי את השכונה ההיא שנאת נפש ...

כל הבתים נראים כמעט אותו הדבר. היינו עושים סיבוב בשכונה עם הכלבים והרגשתי שאני נמצא שוב ושוב באותו רחוב פשוט כי הכל נראה כל-כך דומה. וכל כך משעמם.

כניראה עניין של העדפה אישית, אבל בעיני זה הרבה יותר יפה כשכל בית נראה שונה ואנשים יכולים לתת ביטוי אישי לעצמם, גם אם לפעמים יש בתים יותר מטופחים ופחות מטופחים, מאשר לגור בשכונה שנראית כמו מסצינה של stepford wives.

KallaGLP

New member
לא הייתי אומרת שכל הבתים נראים אותו הדבר.

יש סגנון משותף, אך יש גם הרבה הבדלים: בגודל הבתים, בצורה ובסגנון שהם בנוים (יש דמיון, אך ממש לא כולם אותו הדבר), בצבעים שבהם הם צבועים, באופי הרחובות והחצרות, בסגנון הצמחייה שכל אחד בחר לשתול מסביב ועוד.
זה יכול להיות בסדר שיהיו סגנונות שונים, אך הבעיה בהרבה מקומות בארה"ב היא שכל אחד כזה מכוער בדרך משלו, והתוצאה הכללית היא זוועתית, שלא לדבר על כך שהרבה מהבתים גם ישנים, לא מטופחים ומלוכלכים, מה שמוסיף עוד יותר לכיעור. גרתי באזור כזה, ומאסתי בו לחלוטין. בהרבה ערים ועיירות אירופאיות, למשל, יש סגנון כללי משותף ואני אוהבת את זה הרבה יותר, במיוחד כששומרים על ניקיון טיפוח. אמנם הארכיטקטורה בארה"ב פחות יפה בכללי מאשר באירופה, אבל עדיין אני מעדיפה איזושהי אחידות עם ארכיטקטורה סבירה על פני חוסר אחידות מכוער.
בקיצור, אני דווקא אוהבת כשיש סגנון אחיד כללי מבלי שתהיה זהות מוחלטת. זה כמובן תלוי באיך זה בנוי בפועל בכל קהילה ספציפית, יש כאלה שבהן זה לא מוצלח, אך אצלנו ספציפית לטעמי זה מוצלח מאוד.

KallaGLP

New member
ואולי מה שאני אוהבת במיוחד בעיר שלנו הוא

שהיא נותנת יותר הרגשה של כפר מאשר של עיר. מה שבולט בעיקר זה הנופים, העצים, היערות, כרי הדשא, ההרים מסביב, ולא הבתים. הבתים הרבה פעמים בנויים אל תוך היער או טובלים בירוק, או גובלים במגרשי גולף, ונבלעים בתוך כל אלה.
יש תחושה ואווירה של כפר עם נוחות ושירותים של עיר, וזה פשוט תענוג.

liviur

New member
זה תלוי איזור

ברוב השכונות האלו באיזור שלי יש בהחלט הקפדה לגבי כמות הבעלי חיים.
(מצידם תגדל זאב צ׳כוסלובקי שמאומן ככלב תקיפה , אבל 2 כלבים קטנים ? No go).
מצד שני - קצת צפונה אלינו יש שכונה שמקושרת למסלול הגולף של העיירה ואין את זה - והם הרבה יותר ״קלים״.

KallaGLP

New member
גם אנחנו יצאנו מקושרים למגרש גולף,

אף על פי שזה לא היה ממש מכוון מצידנו וזה לא נכנס כלל לשיקולי בחירת הבית. בכל אופן, אצלנו אין שום הגבלה לא על סוג, לא על גודל ולא על כמות. האמת היא שאני לא בטוחה שיש לנו בית ברחוב בלי כלב אחד לפחות ועוד כמה חתולים, ויש רבים שיש להם שני כלבים ויותר. האמת - היה משעשע לו היו מגבילים את כמות הכלבים או החתולים, כשברחובות ובחצרות מסתובבים חופשי דובים, איילים, שפנים ועוד כל מיני.

costaet

New member
הגבלות

בהרבה מקרים ההגבלות בכמות קיימות בשביל למנוע breeders. אצלנו למשל בCC&R (ללא HOA), אם אני זוכר נכון, מותר עד 4 בעלי חיים בבית ולא יותר מ2 מאותו סוג. זה לא בגלל שלא אוהבים כלבים או מפחדים מהם אלא פשוט לא רוצים שיהיו breeders.

KallaGLP

New member
זו מחשבה יפה, גם אני נגד breeders.

מעולם לא רכשתי כלב או חתול, לא בארץ ולא כאן. כל בעלי החיים שלי באים מהרחוב או מ-shelters או מבתי אומנה. אמנם אני לא יודעת אם להגביל את כמות בעלי החיים בבית זו הדרך היעילה והנכונה ביותר להילחם בתופעה (וגם כי מצד שני יש את אלה שמצילים חיות, ואם מגבילים את כמות החיות שמותר להחזיק זה פוגע ביכולת שלהם לאסוף אל ביתם חיות חסרות בית הזקוקות להצלה), אך הכוונה בהחלט ראויה לציון.

costaet

New member
אני לא יודע אם זאת הכוונה

גם אני מעולם לא קניתי בעל חיים פרט לדגים, ויש לנו 2 כלבים, אבל אני לא בטוח שהכוונה של החוק הזה היא כל כך אצילית :)
אני מאמין שהכוונה היא שרוב התושבים כנראה לא רוצים שהשכנים שלהם יעסקו בזה, לאו דוקא כי הם נגד התופעה באופן כללי אלא פשוט לא רוצים את האי נוחות שיכולה להגרם משכנים שעוסקים בזה, רעש, לכלוך וכ"ו..

costaet

New member
Planned community לא חייב שיהיה HOA וזה לא חייב להיות קונדו

אצלנו אין תשלום HOA והבתים הם SFR לחלוטין, אבל יש CCR אם הגבלות מסויימות כמו למשל שאסור להחנות רכב מסחרי ברחוב ליותר מ24 שעות, יש רשימה של צמחים מורשים ל front yard וכ"ו. לרוב אלו חוקים די הגיוניים ולא באמת מגבילים את המשפחה הממוצעת, אלא ההפך, מונעים מהתושבים להפוך את העיירה לטראשי עם RV וסירות בכל מקום.

KallaGLP

New member

KallaGLP

New member
לחלוטין מדובר בבתים פרטיים לכל דבר ועניין.

גם בפועל וגם בתחושה.

KallaGLP

New member
יכולות להיות הרבה סיבות:

שכונה לא טובה, מרוחק ממקומות עבודה, בתי ספר גרועים, בניין ישן ובעייתי וכד'.
פרט לכך, מה זה זול? איך אפשר להשוות מחירים בקליפורניה ואריזונה, למשל?
אם אתה רוצה לגור באזור שיש בו הרבה הייטק, כך שיהיו חלופות ולא תישאר ללא עבודה, אז לא בטוח שהאזורים שציינת אופטימליים לשם כך. רוב ההיטק מרוכז באזור סן פרנסיסקו ועמק הסיליקון, ניו יורק, סיאטל, בוסטון, אוסטן, והבנתי שיש עוד אזורים עם התפתחות מהירה של הייטק באזור אטלנטה ועוד, אך אותם אני פחות מכירה. אני יודעת שיש התפתחות הייטק באזור רינו, נבדה, למשל, אך עדיין ההיצע שם הרבה יותר מוגבל ואם לא יסתדר משהו במקום אחד לא בטוח שיהיו חלופות רבות.
מחירי הדיור בכל האזורים שציינתי, באזורים עם מרכזי הייטק הנחשבים לטובים ובטוחים עם בתי ספר טובים, נעים בין מן הגבוהים בארה"ב (אזור סן פרנסיסקו וניו יורק) ל"סתם" גבוהים (בוסטון, סיאטל).
אני יודעת ש-Irvine אמורה להיות עיר יקרה למדי, לכן הייתי מתייחסת בחשדנות לדיור זול שם. אישית, לא הייתי מקבלת שום החלטה על דיור בלי לראות קודם בעיניים ולברר את כל הפרטים במקום.

למעלה