מה ההבדל בין יוגה למדיטציה?

sleeper1111

New member
מה ההבדל בין יוגה למדיטציה?

גם יוגה עוסקת בנשימה וריקון המחשבות זה לא אותו הדבר ? זה לא פשוט 2 דרכים שמביאות לאותו הדבר ?

יוגי בר

New member
הכל בפנים

היי סליפר אז ככה: 1.מדיטציה היא השלב השביעי והגבוה בכל אסכולת יוגה. לדוגמה: בראג'ה יוגה- היוגה המלכותית לשליטה בהכרה המדיטציה היא השלב השביעי בה. ואילו האסנות-תנוחות יוגיות והפראנאיימה- טכניקות נשימה לשליטה בנשימה החיונית הן השלב השלישי והרביעי בראג'ה יוגה. כך שמה שאת מתכוונת-נכון לעכשיו- במושג תרגול יוגה אלו הם שלבים נמוכים בסולם התרגול. שליטה בשלבים אלו (וזו תכליתן) תביא אותך ליכולת גופנית ונפשית לתרגול מדיטציה לאורך זמן. 2. הכנסי למדור מאמרים ותקראי קצת ממאמרי הפורום. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

yogaoflove

New member
יוגה ומדיטציה

יוגה משמעה איחוד או קשר עם העליון. מדיטציה הינה השתקעות בעליון. יש הרואים במדיטציה כול תהליך של התרכזות, אפילו על הריק. זה לא יוגה. אך אם תאמצי ההגדרה של מדיטציה על פי היוגה, כי אז מדיטציה הינה הגות והשתקעות באל, גם ניתן לעשות כל דבר ביום יום כמדיטציה על האל (במסגרת קרמה או בהקתי יוגה).

sleeper1111

New member
אז ככה...

קודם, סליפר ישן..ולא יושנת
אז קיבלתי פה 2 תשובות שונות לחלוטין...אז בעצם לא ממש קיבלתי תשובה... מה ההבדל בין השתקעות ? להתאחדות ? אלו לא 2 דרכים לאותה מטרה ? אלו מטאפורות נחמדות..השתקעות והתאחדות..אבל אולי הן משמעותיות לראיית העולם שלך. בעיני הן ריקות. זה לא אומר לי כלום... אולי התאחדות כן... במדיטציה מתנתקים קצת מהמחשבות. וזה עושה את המוח הרבה יותר שקט וממוקד יוגה אני לא מכיר, קראתי על זה. ואני מבין את המטאפורה של האיחוד, השאלה היא מה ההבדל למדיטציה. לפי מה שהבנתי יוגה היא סוג של מדיטציה

יוגי בר

New member
שפצוץ

היי סליפר (מתנצל על היושנת) אז ככה: 1. הפרשנות והחוייה אתה מנסה לפרשן לך בצורה שכלית מאוד מובניית מצב חוויתי. וזה לא מסתדר. נכון? נכון מאוד. יופי. ונניח שזה יסתדר לך מבחינה שכלית- אז מה? עדיין תצטרך לחוות את החוויה שלך כמות שהיא. אין דרך אחרת שבה תוכל לנסות ולהסביר חוויה מבחינה שכלית. חוייה זה לא מושכל- זה משהו שצריך להרגיש. עזוב אותך ממטאפורות ומראיית העולם שלי ושלך. ו/או מהסברים כמו: ממדיטציה מתנתקים מהמחשבות- המוח הרבה יותר שקט? לידיעתך המוח אף פעם לא שקט ושוקט. ויש איחוד עם מה? עם מי? אלו רק הסברים.וזה ממש לא רלוונטי. 2. האמת לכל אחד יש את האמת כמות שהוא רואה אותה בעיני רוחו וכמות שהוא מנסה להסביר אותה לעצמו. ככה זה. האמת היא אחת ולאמת הזאת יש הרבה פנים והרבה דרכים להגיע אליה. מצא את הדרך שלך. 3. דוגמה תתייחס למשפט הבא: הוא חוויתי לאללה, אבל מתואר כך במלים הבאות: כשכל העולם ישן היוגי ער . זו יוגה. ומדיטציה כלולה בתוכה כאחד השלבים להשגת החוויה. תנסה להסביר את זה לעצמך מבחינה שכלית. מהיום ועד להודעה חדשה. כל מה שתקבל זה סוג של תוכן מחשבתי שייצר לך פרשנויות שכליות. מה לעשות? עדיין תצטרך להגיע למצב כדי לחוות אותו. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
בטעות

היי סליפר קבל התנצלות מכל הלב. ביצעתי את השפצוץ מחדש ואיכשהו נוצר קשר בין ההודעה שלך לשלי והן נמחקו. והנה הן עולות מחדש בברכה ואהבה יוגי בר

yogaoflove

New member
מדיטציה כהשתקעות בעליון

השתקעות בעליון משמעה שכול מחשבותיך ממוקדות בו (והגית בו יומם ולילה). ממש כמו באהבה ראשונה, שבה אתה שקוע כולך במושא אהבתך. ואכן, היוגי (לפחות בזרם הבהקתי) רואה את העליון כמישהו, כמושא האהבה העליון, ועמל, באמצעות מדיטציה של השתקעות בו, לגלות את יופיו, חינו, מתיקותו ושאר מעלותיו. כאשר היוגי מתחבר ליופי האינסופי של האל, חייו כולם הופכים למדיטציה עליו. אם אתה בזרם שמאמין שהאל הינו משהו מופשט ושניתן להיות אחד עימו, כמובן שלא ניתן להשתקע בו ואף לא לחוות איחוד. זה מעבר לכול התנסות. כול שאתה יכול במקרה כזה זה למדוט על עצמך כמהות אבסטרקטית משוללת אגו, או אני ייחודי.

sleeper1111

New member
את יכולה

להמשיך עם המטאפורות, אולי הן עוזרות לתאר לעצמך את העולם הפנימי שלך. בכל אופן, תביני שאצל אנשים אחרים למונחים מופשטים כמו "אהבה" "אל" "עליון" יש פירוש שונה לכל אדם. כל אדם והחוויות שלו והאמונות שלו. לכן...תיאור כזה גם לא מתאר יוגה בצורה טובה לדעתי. אני יכול לומר רק שיוגה כמו שמישהו אמר פה עוזרת למיקוד. להתמקד בנשימה ליותר זמן. שזה בעצם כמו מדיטציית התבוננות רק עם תנועה ונשימה מסונכרנים. אם הייתי צריך לתאר לבנאדם מה עושה מדיטציה הייתי מתמקד איתו על נושא הדיבור הפנימי ותנודות המחשבה. משהו שהוא יכול להזדהות איתו כמו כל אדם אחר. או לדבר איתו על נושא ה"אני" איך הוא יודע איפה מסתיים האני שלו (בפיזי)..אפשר ללכת להרבה נושאים. לא הייתי מתחיל לדבר על נושאים מופשטים כמו אהבה, אל...מושגים שדורשים פירוט כמו, אהבה למי. איך את מדמיינת אהבה? אולי את מדמיינת התאחדות עם הטבע, בנאדם אחר ידמיין סיטואציה עם חברה שלו. אז קחי למשל בנאדם שעכשיו שומע את מה שאמרת. אני אתן לך דוגמא למה הוא יכול לדמיין. "אני עליון" מישהו מסתכל עליו מהשמיים והוא מדמיין שהוא מתאחד איתו. הוא מדמיין את השיער היפה (יופי) הפרצוף המדהים (מתיקות) וכן הלאה. אני בטוח שאם עשית מדיטציה את יודעת שמדובר על משהו אחר לחלוטין, מדובר איחוד עם הכל. האני העליון שלך הוא מטאפורה, את יכולה לדמיין אותו ? איזה גודל הוא ? או שהוא כל המציאות שאת רואה ? אם את לא מדמיינת משהו..הוא לא קיים..

yogaoflove

New member
שני סוגי יוגה

חבר יקר אנא שים לב שאני מגדיר שני סוגי יוגה, או שתי גישות שונות ליוגה. האחת היא יוגה של יחסים, בה ברור מי אני (או לפחות תהליך היוגה מבהיר זאת בהדרגה), וברור מה או מי הוא האובייקט ליחסים. כי אם שני אלה לא ברורים, אין יחסים ואין התמקדות, גם אין משמעות רוחנית למדיטציה על העליון. מנגד עומדת תפיסה שונה לחלוטין של יוגה, הנתפסת על דרך השלילה, שמעבר לכול הגדרה. בבהגוד-גיתא, פרק 12, קרישנה דן בשני סוגים אלו. ביוגה של יחסים לאהבה יש מובן מאוד אנושי, אך זו מיושמת ביחסים עם האל. אך ביוגה האחרת, שהמניע לה הרבה פעמים זה להתרחק מהמוגבל והמוגדר, למושג אהבה יש הגדרות מופשטות שלא ניתן לתפסן בהיגיון. לרוב הגדרות כאלה מאומצות על דרך הבודהיזם, שמגדיר את כול היחסים בעולם כמקור לסבל ומנסה לשלול אותם ואת הכמיהה ליחסים. אדם ההולך בדרך היוגה של יחסים, בדרך הבהקתי, הדבר האחרון שהוא רוצה לשמוע עליו זה איחוד או התאחדות מלאה (מבחינת התמזגות) עם האל או העליון. כי אהבה כרוכה באחדות ושוני בו זמניים, לעד. אם אין שוני בין האוהב והאהוב, אין יחסים ואין אהבה. אך אהבה עמוקה יוצרת חוויה מתוקה של אחדות. כול טוב לך.

sleeper1111

New member
את מגדירה

שאהבה זה שונה מאיחוד, איך את יודעת ? אולי הבודהיזם מדבר על "אהבה" אולטימטיבית? גם בקבלה מדבר על ההתאחדות עם האל כהרגשת האהבה הכי גדולה שיכולה להיות. בכל מקום שמדברים מדברים על הרגשת עילוי, אהבה, איחוד... ואולי זה הכל אותו הדבר ? נקודת הסתכלות שונה על אותו הדבר. את עושה גם הנחה שצריך שוני לאהבה...שוב, זה עפ"י מונחי העולם שלך. איך את יודעת שצריך שוני ? את לוקחת יחסים בין בני אדם שאת מכירה ומנסה להלביש אותם על הסתכלות ביניך לבין העולם. זה כמו לקחת אהבה ו"להרגיש" אותה כמו הרגע שאנחנו נהנים מהאוכל. ואולי זה אותו הדבר ? מה אני אומר בעצם ? יוגת יחסים מדברת על אהבה. יוגה השניה מדברת על איחוד. אני אומר, זה אותו הדבר. גם באהבה אנחנו מתאחדים מנטלית וגופנית. גם עם האוכלים אנחנו מתאחדים ולכן אנחנו "אוהבים" אוכל. גם מטען שלילי נמשך למטען חיובי אז אפשר לומר שברגע האיחוד הם "מאוהבים" בבודהיזם מקור הסבל של הרגשות , זה לא הרגשות עצמם. זה הקשר שיוצרים הרגשות, התלות. כשבנאדם לא יודע להתמודד עם הרגש והוא תמיד נהיה תלותי בעקבות הרגש. יהיה לו סבל תמיד... הרעיון בבודהיזם זה להבין שאין על מה להיתלות כי הכל זה אשליה ואותו אחד. כשאדם נהיה תלותי הוא בעצם מטמיע את הרעיון שהוא נפרד מהעולם, וזה מקור הסבל. כדי להסביר את זה לאנשים , הם מסבירים את זה בצורת חוקים לא מובנים (בעיקר העולם המערבי יצר את החוקים, כי הוא לא באמת מבין את הבודהיזם) אומרים לך, לא ליצור תלות לא להרגיש לא להתמכר לדברים וכו' ברגע שמבינים את ה-למה- הרבה יותר קל להבין את החוקים מאשר לעקוב אחריהם כמו רובוט. השאלה המעניינת יותר לדעתי היא, היא לא איזו הגדרה נכונה. כי כל הגדרה מדברת על אותו הדבר בעצם. לדעתי השאלה היא, למה איחוד זה הנאה ?

yogaoflove

New member
איחוד ופירוד בו זמנית

אהבה ופירוד - זה לא עובד. אהבה ואיחוד (מלא) - זה לא עובד. אך אהבה שבה יש פירוד ואחדות בו זמניים - זה מעניין! זו הפילוסופיה של בהקתי יוגה. מה עוד, שכאשר האיחוד והפירוד הינם נצחיים, ומאחר שהשותפים ליחסים הם נצחיים, ומאחר שהאל הינו מושלם במעלות וכול רצונו זה אהבה לנשמות, אהבה במישור זה יכולה לצמוח לאין סוף. זו מביאה להנאה אינסופית אני גם שואל כיצד איחוד זה הנאה? מי רוצה איחוד שאין בו פירוד? זה נשמע משעמם. אני אתה ואתה אני, ולמעשה אין אתה ואין אני. זה נשמע מהנה? אז למה לדבוק כל-כך בתיאורית האחדות שאינה ברת הוכחה ונסיון? אף אחד לא התנסה באחדות מוחלטת. מי שמספר לך על אחדות הוא עדיין אישיות נפרדת. מוטב שתחקור מי הם אותם הנצמדים לתיאורית האחדות המוחלטת ומה המניע שלהם לאחוז בזאת. כול טוב.

anatina

New member
יש האומרים שיוגה היא זוג של

מדיטציה בתנועה, כלומר אפשר במקום לשבת במקום או לשכב, לעשות אסאנות. לי אישית , לאורך זמן לפחות, זה יותר מתאים...

למעלה