מה ההבדל בין ישאל לעובד -->

koala2

New member
מה ההבדל בין ישאל לעובד -->

עובד לא כך רגע נושא את שם אלוהים לשווא. "אל תישא את שם אלוהיך לשווא"! אני לא חושבת ששמעתי אותו פעם אחת אומר "אלוקים" או מבקש את עזרתו. זה הבדל בין דתי קלאסי שלא אומר את שם אלוהים בכל שטות לבין חוזר בתשובה חובבני שחושב שאם הוא אומר טאטא אז אלוהים יעזור דווקא לו. דרך אגב, גם רותי, וגם אריאל, וגם אריאל פרקש מהעונה הקודמת לא נשאו את שם אלוהים לשווא.

mayan174

New member
דתי חובבני?

אני לא חושבת שאת/ה יכול/ה לקבוע אם הוא דתי חובבני או לא, ואני לא חושבת שאריאל פרקש יותר דתי ממנו! אין שום פסול בזה שהוא מבקש את עזרתו של אלוקים!

koala2

New member
זה בדיוק כמו שאסור לו לחבק.

אז איך את מסבירה את זה שעובד אף פעם אחת לא ביקש את עזרת אלוהים? כי אסור! לשאת את שם אלוהים לשווא! זה פשוט ככה. כמו שאסור לו לחבק.

shakshuka6

New member
יש לך טעות חבובית

האסור לאמר את שם ה' לשווא, הוא הכוונה לשמו המלא....אבל באמת לא יאה לאדם חרדי כמו ישאל, כל הזמן להתפלל לה' ולהתחנן ככה בשביל שיהיה לו עוד חצי מיליון שקל ולאחרים לא.... עובד מבין שזה בגדר "מותרות" אז הוא פשוט נותן לגורל לעשות את שלו ולא מבקש דבר, ומקפיד יותר על הלכות בין אדם לחברו שהוא בהחלט מצטיין בהם

נראה לי שהכוונה ב"אל תישא את שם

אלוהים לשווא" היא לא להישבע סתם, במשהו שלא נכון

ס א פ י ר

New member
פחחחחחחח

איך רואים שאתה לא מבין כלום בדת לא לשאת את שם ה' לשווא אומר לא להגיד א ל ו ה י ם כי זאת מידת הדין

keren1313

New member
גם אני חושבת ככה

זה לא כל כך בוגר כל הזמן לבקש מאלוהים עזרה. זה צריך להיות בלב ולהישאר בלב. זה באמת הופך את זה לקצת זול.

הכוונה היא...

בפסוק "לא תשא את שם ה' לשווא" כלומר אסור להישבע סתם. אין בעיה אם זה שישאל אומר אלוקים תעזור או משהו כזה... אם הוא לא אומר את שם ה' המפורש אז אין בעיה עם זה

האמת.. אני בכלל לא מסכימה איתך..

הקב"ה אמר לנו שמותר לנו לבקש ממנו בקשות, גדולות כקטנות. זה שישאל רוצה לבקש מטעטע מיליון שקל- שיבושם לו. נכון, זה קצת מוגזם, אבל ככה מתאפינים בעלי תשובה. ודרך אגב, הוא לא נושא את שם ה' לשווא.. הו כולההה אומר אבא. כשאומרים שם השם מתכוונים ל- י - ה-- ו-- ה.

כל אחד מרגיש את..

אלוקים בצורה שונה.. יש כאלה שפונים אליו בכל בעיה קטנה, יש שרק בבעיות ממש מסובכות.. יש שפונים רק לבקש בקשות ויש שפונים גם להודות לו מדי פעם... יש שעושים את זה בצורה ממש מוחצנת (טאטטעעע!!!!) ויש שעושים את זה בשקט בפנים.. יש גם את אלו שלא עושים זאת בכלל (...הפסד שלהם!) זה נובע מאמונה שונה, חינוך שונה, וראיה שונה של מהות הדת.. אבל מי אנחנו שנשפוט מהי הדרך הנכונה ביותר?! ונקבע מי דתי ומי לא, מי מאמין ומי לא..נשאיר את זה לקב"ה.

למעלה