תודה על השיתוף
אני מבין מדבריך שאתה נמצא בנקודת החלטה באיזה אופן להמשיך ולעבוד על ההתפתחות האישית שלך - בטיפול קוגנטיבי או באימון. ראשית אני שמח לשמוע שאתה בוחן ובודק אפשרויות שונות ומנסה להבין את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן, אני סמוך ובטוח שבדרך זו תדע לבחור את הדרך האפקטיבית ביותר עבורך. לשאלתך, באופן אישי לא הייתי אף פעם בטיפול קוגנטיבי ולא הוכשרתי לעסוק בכך . מכאן שאין לי את היכולת להסכים או לחלוק על אותו מטפל. מה שכן אני יכול להסביר מעט לגבי האימון האישי, תחום שהוכשרתי לעסוק בו, אני עוסק בו בפועל ואף נמצא באימון בעצמי. ראשית למען הסר ספק בליבך האימון עובד, הוא עובד לא מכיוון שיש לי הסברים לגבי התאוריות העומדות בבסיסו אלא מכיוון שישנם אלפי דוגמאות בדמות אנשים שעברו אימון שיכולים לספר לך כיצד האימון עבד עבורם. לגבי סכנה, אני אישית לא רואה איזו סכנה יכולה לנבוע ישירות מאופן העבודה באימון אישי אכן למאמן אין כלים להערכה מיכוון שאינו נדרש לבצע הערכה כזו אכן מאמן לא מחליף מטפל ואף אינו מתיימר לכך. צר לי לשמוע שהפגישה בפורום הייתה עבורך חוויה של פלישה לתחום פרטי ומקווה שהשיחה בפורום זה תינעם לך יותר. באימון אישי כמו בפסיכולוגיה וכמו בהרבה תחומי עיסוק ישנם גישות ושיטות שונות אני לדוגמא מאמן בשיטת האימון האונטולוגית בשיטת האימון שלי ישנם תהליכים מובנים וכלים שמטרתם למקד את המתאמן במטרות שלו, לייצר אצלו ערות ובהירות לגבי האפשרויות השונות העומדות בפניו מתוך הנחה שמיקוד ובהירות מובילות להפקת תוצאות אפקטיביות. על מנת שאוכל להשתמש בכלים ותהליכים אלו היה עלי (ואני כמובן רחוק מסיום) לפתח את הקשב שלי, את הסקרנות שלי, את האהבה שלי לאנשים, את הנטיה שלי לתת ולהיות מרחב לטרנספורמציה עבור אנשים. הקשב והכנות בשילוב עם סקרנות מאפשרות לי לשאול אותך שאלות שיאפשרו לא רק לראות דברים אחרת אלא גם לרתום ראיה זו לעשיה אפקטיבית ונינוחה. האותנטיות והיחס האישי שאני מביא למערכת היחסים שלנו כשותפים לתהליך מאפשרת לי לשאול את השאלות הכי ישירות מבלי שתרגיש שחדרתי ברגל גסה למרחב הפרטי שלך. באימון אני לא מנחה לא מכוון לא מייעץ לא מורה וודאי לא מחליט עבורך על פעולותיך, אתה מחליט על פעולותיך מתוך הראיה החדשה שרכשת דרך השאלות שלי והתשובות שלך. אני יוצא מתוך הנחה שאתה אדם שמסוגל לחשוב, להבין, עומד על דעתו ויכול לקבל החלטות בשיקול דעת. התוצאה של כל זה היא הפקת התוצאות הרצויות לך בזמן קצר יחסית ובנינוחות - הלא היא מטרת האימון. מה תוכל להשיג בטיפול קוגנטיבי אינני יכול להגיד, באשר לאימון מקווה שנתתי הסבר מסויים. מה דעתך?