מה ההבדל בין מכון הגאופיזי/גאולוגי?

yossi_gu

New member
תשובה כללית (מאוד כללית)

הגיאופיזיקה היא אחד התחומים בגאולוגיה המכון הגיאולוגי עוסק במחקרים בתחומים רבים של הגאולוגיה. הגאופיזיקה מתמקדת בעיקר במה שיש מתחת לפני השטח ובתהליכים המתרחשים בהווה בקרום כדור הארץ (לדוגמא רעידות אדמה). לגיאופיזיקה הרבה יישומים כלכליים כגון חיפוש מחצבים. בנוסף הרבה חשיבות בנושא של הערכת סיכונים. תחום מרכזי במכון הגיאופיזי הוא התחום הסייסמולוגי. מדידת רעידות אדמה. יש תחומים בהם יש חפיפה בין שני המכונים אבל הציוד שקיים במכון הגיאופיזי מאפשרי לבצע בדיקות שהמכון הגאולוגי לא מסוגל לבצע. הבדל נוסף הוא שהמכון הגאופיזי כיום הוא חברה ממשלתית, כלומר, הוא צריך להרויח כסף. לצורך כך הוא משתתף בפעילות מחקרית עבור חברות וגופים שונים במקומות רבים בעולם. די עצוב שהגוף המחקרי שממונה על ההערכות שלנו לקראת רעידת אדמה סובל מקיצוצים בגלל שאינו מרוויח מספיק כסף. תשובה מפורטת יותר תוכל למצוא כאן

בוקסה

New member
בגדול אני מסכים

אבל כמה תיקונים קטנים הגאופיזיקה היא באמת תחום בגאולוגיה הגאולוגיה מתעסקת בתת הקרקע לא פחות מהגאופיזיקה, התחום הגאופיזי אינו שונה בתחומי העניין (יש גאופיזיקאים שמתעסקים גם בגאומורפולוגיה) ההבדל הוא בשיטות ובאמצעים, השיטות הגאופיזיות מתבססות על התכונות הפיזיות של הסלע כמו מעבר גלים סייסמיים או כמו מנגנוני מעוות ושבירה של הסלע תחת מאמצים שונים בסקלה מיקרוסקופית ומקרוסקופית, שדה הגרוויטציה של כדור הארץ והשדה המגנטי של כדור הארץ. תוכל למצא גאולוגים שעוסקים בכל התחומים הנ"ל ולא קוראים לעצמם גאופיזיקאים, גם המכון הגאולוגי וגם המכון הגאופיזי הם גופי מחקר ממשלתיים של המשרד לתשתיות לאומיות וקשה לי להאמין שמצפים מהם להיות ריווחיים כלכלית. אם מקצצים בביטחון, בחינוך ובבריאות כנראה שאין ברירה אלא לקצץ גם בגופי המחקר (לצערי הרב)

yossi_gu

New member
אתה צודק וטועה

פרטת קצת יותר לגבי מאפייני הגיאופיזיקה, לא נראה לי שלמרבית הקוראים בפורום הזה כל מה שרשמת אומר משהו לכן נמנעתי מזה. לגבי מעמדו של המכון הגיאופיזי, הוא הפך לחברה ממשלתית. בנוסף, חלק מעובדיו (הבכירים) פוטרו. חברה ממשלתית היא חברה לכל דבר. ההבדל היחיד היא שהבעלות על חברה זו היא הממשלה. תסתכל בקישור שצרפתי ותראה את ההגדרה.

yossi_gu

New member
עוד משהו

מכיוון שהגיאופיזיקה היא חלק מהגיאולוגיה אכן יש גיאולוגים שעוסקים בתחום זה. אבל, אין גיאופיזיקאים שעוסקים בגיאוכימיה, בפלאונטולוגיה ובתחומים רבים נוספים.

למעלה