מה ההבדל בין "מלח שולחן" ו"מלח מטבח" ?

מה ההבדל בין "מלח שולחן" ו"מלח מטבח" ?

שלום, בסופרמרקט אני רואה שני סוגים של חבילות מלח, על אחד רשום "מלח שולחן" ועל השני רשום "מלח מטבח" (כל חבילה גם בצבע שונה) מה ההבדל ביניהם? עבור מה כל אחד מהם משמש? עבור בישולים למיניהם ומתכונים באיזה מהם אני צריך להשתמש?

תודה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מלח שולחן = מלח דק למלחייה; מלח מטבח = מלח גס לבישול

ההבדל הוא גודל הגבישים. מלח גס לא יוכל לצאת בחורי המלחייה (רק במטחנה). בשניהם ניתן להשתמש בבישול. אם צריך הרבה מלח נוח יותר להוסיף גס. לקחת בחשבון שאם משתמשים בגס בתבשיל שאינו נוזלי (כלומר הוא לא יתמוסס ויתפזר באופן אחיד יחסית) יתקבלו "גושי מלח", כלומר אזורים מלוחים יותר בתוצאה הסופית (לטוב ולרע; לפעמים זה האפקט שרוצים להשיג). כמו כן מלח גס משמש למשל להכשרת בשר (כשר אך לא מוכשר, אם כי כיום קשה עד בלתי אפשרי להשיג כזה בישראל), מקובל לפזר אותו על סטייק (מוכן) ועוד.
 

oritta17

New member
מבחינה בריאות עדיף מלח מבית טבע ולא מהסופר,והסיבה היא,,

מלח יבש לשולחן מורכב מתוספים כימיים מלאכותיים שמוכנסים לתוכו ,ובכך מונעים ממנו להיות לח ומגובש,כדי שיזרום היטב דרך המלחיה.
לעומת זאת ,מלח טבעי ללא תוספות כימיות הוא מלח איכותי,פחות מזיק ויותר בריא,
כמו מלח-ים אטלנטי טבעי שמיובא מצרפת
או מלח -ים שעשיר במינרלים, מאזור ההימליה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מבקשת לא לתת בפורום עצות בריאותיות

אין שום בעיה עקרונית בחומרים "כימיים" (בין אם מלאכותיים או "טבעיים", לכימיה זה לא משנה; גם מלח או מים הם חומרים כימיים) ואילו חומרים מונעי התגיישות היו מזיקים לבריאות הם היו נאסרים לשימוש ע"י האיחוד האירופי.
&nbsp
כל אחד יבחר מה מתאים לו לקנות, זה לא הפורום המתאים להמלצות ולדעות אישיות ולכן אבקש לא להמשיך כאן את הדיון. אתם מוזמנים להמשיך במסרים.
 
למעלה