מה ההבדל בין סוציופט/אנטיפאת/פסיכופ

LoveMath17

New member
מה ההבדל בין סוציופט/אנטיפאת/פסיכופ

פסיכופת...והאם כל אחד מהם באמת מצריך טיפול פסיכולוגי?

שרונסקי

New member
תשובה על ההבדלים

כיום סוציאופט ופסיכופאט שייכים לאותה הגדרה, של אישיות אנטי סוציאלית, למרות שבעיני יש כן הבדלים. (לפחות ברמת הקסם שיש לפסיכופט ולא לסוציופט) (תסתכלו ב DSM שזה ספר המיונים הפסיכיאטרי שעובדים לפיו בארץ, או ב- ICD-10 שזה ספר מקביל לפיו פועלים באירופה. שהוא הרבה יותר ידידותי למשתמש וגם בעברית, רק שלא לפיו עובדים בארץ. ההבדלים לא גדולים, במקומות שבדקתי). אנטיפט זה סתם אדם לא נחמד, עד כמה שידוע לי, ציטוט (מה- ICD, בעברית: הפרעת אישיות דיסוציאלית כוללת: הפרעת אישיות לא מוסרית, אנטי סוציאלית, א-סוציאלית, פסיכופתית וסוציופתית.- ... חוסר יכולת לקיום קשרים, סובלנות נמוכה לתסכול, אפשרות לאלימות, נטיה בולטת להאשים אחרים, אטימות מוחלטת לרגשותיהם של אחרים (כלומר, באין יכולת לאמפטיה באמת אפשר לדעת מה רע וטוב ולבחור לפי מה משרת אותי האם הם צריכים טיפול? כן, האם זה עוזר? הרבה פעמים לא, כי קשה להגיע למישהו שלא יכול ליצור איתך קשר רגשי באמת. אבל אני לא מתעסקת יותר מדי בהגדרות, מעצם התפיסה שלי בכלל. אולי אל-דן יוכל להסביר יותר טוב )

LoveMath17

New member
טנקס

תודה עזר לי מאוד איזה באסה שזה לא ממש עוזר וכן שמתי לב בעצמי שכל מה שעשיתי כי אני די מחשיבה את עצמי כסוציומטית ובאמת כל האמצעים שיש כדי למנוע דפוסי התנהגות כאלה לא ממש עזרו אז מה בעצם עושים עם אנשים כאלה?

giladon2

New member
את מערבבת כאן יותר מדי מושגים

עכשיו את אומרת שאת מחשיבה את עצמך סוציומטית, שזה עד כמה שידוע לי אחד שחושב רק על עצמו ולא מחשיב את הזולת (ביטוי נפוץ בצבא לתאר מישהו שלא עוזר לחברים שלו
) ואם זו הבעיה היחידה שלך אז זה משהו שאת יכולה לשפר בעצמך, בניגוד לפסיכופת (מה שלא סביר שזה מה שאת), שמאוד קשה לטפל בו, בטח לא לפני שהם מגיעים לכלא, מה שקורה לרובם. הכל יחסי בחיים

תיקון

סוציומאט - אחד שאנו מבין קשרים חברתיים ולא מצליח לנהל מערכות יחסים בין אישיים

giladon2

New member
אני לא בטוח ג'ורדן

מאיפה לקחת את ההגדרה, מעניין לדעת. כי ממה שידוע לי (השפה הרווחת) מדובר בדבר אחר

giladon2

New member
אוקיי אבל אל תבלבלו בין סוציופט

לסוציומט, אלה שני דברים שונים לגמרי.

giladon2

New member