מה ההבדל בין עיסוי רפואי לאוסטאופתיה?

מה ההבדל בין עיסוי רפואי לאוסטאופתיה?

בהמשך לשאלתי על הכורכומין שהתעניינתי בו בגלל לכאורה דלקת במפשעות.. אחרי בדיקה אצל אורתופד עכשיו אני כבר לא בטוחה שמדובר בדלקת, בכל אופן סובלת כבר חודשים ארוכים מכאבים במפשעות. יש לציין שהכאבים התחילו כחודש לאחר ניתוח לכריתת רחם שעברתי וכתוצאה מפעולות מאומצות שעשיתי באותו זמן (מאומצות יחסית לזמן הזה שאחרי ניתוח).
אחרי שעשיתי כבר את כל הבדיקות האפשריות, בדיקה גניקולוגית, בדיקה אצל כירורג וכמובן אורתופד, נשללה כל בעיה, החלטתי לנסות עיסוי רפואי והיום לראשונה שמעתי על אוסטאופתיה והבנתי שגם זה סוג של עיסוי..
רק לא הבנתי מה ההבדל בין אוסטאופתיה לבין עיסוי רפואי כשמו?
אני שואלת כי חושבת לפנות לאחת מהמרפאות של רפואה משלימה בקופת החולים שלי לשם כך ואוסטאופתיה יש רק במרפאה מרוחקת מאיזור המגורים שלי בעוד שעיסוי רפואי יש במרפאה שליד הבית. אם אוסטאופתיה עדיפה אני מוכנה גם לנסוע רחוק בשביל זה.
כאמור אשמח לדעת מה ההבדל והאם במקרה הזה אפשר להסתפק פשוט בעיסוי רפואי?

טאוֹ

New member
לדעתי

בשתי השיטות אכן מדובר בסוג של עיסוי שכולל שילוב של מתיחות, לחיצות ומניפולציות שונות כדי להניע את המפרקים ואת הגוף בכלל. אני לא מכיר לעומק את השיטות כדי לעמוד על ההבדלים הדקים ביניהן, אבל חושב שמה שחשוב יותר, במיוחד בהשוואה בין שתי שיטות דומות למדי, הוא יותר המטפל ופחות שיטת הטיפול; את זקוקה למטפל בקיא ומנוסה. כמו-כן, אם קירבת המרפאה לביתך תקל עלייך להתמיד בסדרה של טיפולים - לעתים לא די בטיפול אחד, בפרט כשמדובר בבעיה מתמשכת - גם זה שיקול שכדאי לקחת בחשבון.

רפואה שלמה.

0 אור 0

New member
למה "להסתפק"?

עיסוי רפואי לדעתי עדיף,
אמנם מודה שאני קצת משוחדת , כי אני גרה עם מטפל בעיסוי רפואי שנמנה עם השורה הראשונה בארץ מבחינת הידע ויכולת הישום שלו, ונוכחתי באופן אישי איך הוא פותר בעיות שאנשים סוחבים שנים, איך שריר תפוס שפעם היה לוקח לי שבועות לשחרר, היום נפתר בתוך מספר ימים (1-3 טיפולים )
מה שכן, מצטרפת להמלצתו של טאו, כדי שזה יקרה חשוב להגיע למטפל ברמה גבוהה - שההתמחות שלו בעיסוי רפואי (המסלול הרשמי הוא שנתיים אבל המכורים ממשיכים להעמיק גם אחרי),
גם אם את בוחרת דוקא באוסטיאופתיה, תחפשי מישהו שיש לו רקע מעמיק גם בעיסוי, בלעדיו לא ברור שיצליח לעזור
&nbsp

תודה לשניכם

מסכימה שיותר חשוב למצוא מטפל טוב ומקצועי ופחות השיטה, בייחוד שזה מצב רגיש ואני מודה שאני די חוששת. אנסה לבדוק המלצות גם אצל אנשים שהתנסו בטיפול כזה.

קצת כבוד לאוסטאופתיה

אוסטאופתיה מטפלת בחזרה לאיזון דרך החזרת תנועה בין כל המפרקים (עצמות ורקמות רכות - שרירים, כלי דם ועצבים, איברים פנימיים).
כמו בכל טיפול- יש לה הרבה פעמים הצלחות מהירות (הגישה שונה מעיסוי/פיזיוטרפיה ולכן מעסים ופיזוטרפיסטים רבים לומדים אכניקות ממנה).
מניסיוני וניסיונם של אחרים - פעמים רבות במגוון בעיות אין כל צורך בעיסוי כדי לרפא!
אוסטאופתיה לומדים לפחות 4 שנים, ונדרש מבחן מקיף ומעמיק כדי לקבל את ההסמכה.
הידע כולל מלבד אנטומיה ופיזולוגיה ברמה מאוד גבוהה, גם מגע בטכניקות שונות ותפיסה שונה של מקור הבעיה.
(אמנם אני מטפלת בקרניוסקרל, אך למדתי אוסטאופתיה וראיתי עם איזה ידע מגיעים מעסים רפואים ופיזיוטרפיסטים)

.

0 אור 0

New member
קצת כבוד לעיסוי רפואי

הזילות של המושג עיסוי רפואי גורם לזלזול וחוסר הבנה של היכולות של מטפל טוב בעיסוי רפואי
לצערי, ההתנסות של עם אוסטאופתיה היתה עם מישהו שכנראה רמת הידע שלו כמו רמת הידע של המעסים שאת נתקלת בהם,
אבל אני לא פוסלת את התחום,
אני בטוחה שמטפל טוב באוסטאופתיה יוכל לפתור בעיות רבות,
זו עדיין לא סיבה לפסול את העיסוי הרפואי שיכול לפתור בעיות רבות ובפרט הבעיה שתוארה בשאלה הזו.
בדיוק כמו שתחומים רבים בהם אני מטפלת כרפלקסולוגית ניתנים לטיפול גם בדיקור - לבחירת המטופל אם להגיע אלי או לרפואה סינית לפי מה שהוא מתחבר אליו, אבל אין שום הצדקה להגיד שדיקור אפקטיבי יותר מרפלקסולוגיה.
&nbsp

יעל ND

New member
ההבדל

גדול מאד.
עיסוי רפואי זה סוג של עיסוי.
לעומת זאת, אוסתאופתיה זוהי עבודה על חוליות עמוד השדרה.
כאן תוכלי לקבל את המידע המדוייק.

יעל ND

New member
מה זה קשור?

היא בכלל לא שאלה על דיקור. היא שאלה על עיסוי רפואי ואוסתאופתיה.

ladybug4NLP

Active member
מה זה משנה מה היא שאלה לגבי שיטות שהי לא מכירה

היא כתבה שיש לה כאבים.
לאחר הסרת רחם יש גושים ולפעמים הדבקויות ולא בטוח בכלל שעיסוי מכל סוג שהוא רצוי, במיוחד כי לא כתבה מה היתה הסיבה.

יעל ND

New member
היא שאלה שאלה ספציפית - היא קיבלה תשובה ספציפית

אם נתחיל לספר את כל מה שיש לנו להגיד בכל נושא - אף נושא לא יסתיים בשנים הקרובות...

היא אפילו לא שאלה על איזה דרכי טיפול ממליצים, היתה לה שאלה מוגדרת וברורה. לדעתי, יש לכבדה בתשובה מתאימה.

למעלה