מה ההבדל בין פקידות הסעד השונות?

  • פותח הנושא Jen74
  • פורסם בתאריך

Jen74

New member
מה ההבדל בין פקידות הסעד השונות?

שוב שאלה בתור "מקבלת שירות" בעבר מהרווחה:

הבנתי שיש עובדות סוציאליות שמלוות את האנשים בתחומים שונים, בין אם זה במסגרת השירות העירוני לתושב, בין אם זה במסגרת של בית חולים למאושפזים או דיור מוגן לקשישים - את התפקיד של העו"ס אני פחות או יותר מבינה.

מעניין אותי ברמת הסקרנות לגבי פקידות סעד שהבנתי שיש בתחומים שונים.
נחשפתי בער לפקידת סעד לחוק הנוער ופקידת סעד להסדרי חוץ (משהו כזה, לא זוכרת את המינוח) ופקידת הסעד הראשונה שבעצם פגשתי אי שם בהליכי הגירושים שלי הייתה פקידת סעד שהגדרת התפקיד שלה היה לתת תסקיר על המשפחה לבית הדין הרבני שם הגשנו את הליכי הגירושים.

יש גם קצינת ביקור סדיר שבדיעבד התברר לי שגם היא בעצם מטעם הרווחה - האם היא עובדת סוציאלית או פקידת סעד או שמא מדובר בתפקיד נפרד, שלישי?

הייתי שמחה לעשות לעצמי קצת סדר בהגדרות התפקידים השונים במערכת הרווחה כי לדעתי זה גם יעזור בהמשך להבין את המערכת, איך היא אמורה לפעול ואני חושבת שאם יותר אנשים ידעו איך אמורים דברים להתבצע הם ישתפו יותר פעולה ויהיו פחות אנטי למערכת.

המערכת מצידה צריכה לשאוף למינימום טעויות ומקסימום מקצועיות.
מן הסתם צריך לדרוש מהמשרדים הרלוונטיים בממשלה לפעול להגברת התקצוב ברווחה, להגברת המשאבים כמו כח אדם מיומן ורענן ותקשורת יעילה בין הגורמים השונים בתוך מערכת הרווחה ובין מערכת הרווחה לגורמים השונים בקהילה.
 

netad2

New member
אני תוהה

מדוע זה חשוב לך לדעת מה התפקיד של כל אחת.
אני בטוחה שבאתר של משרד הרווחה יש הסבר בדיוק על כל תפקיד,
כדאי שתדעי שצוותי הרווחה עובדים בד"כ בשיתוף פעולה ובמקרה הצורך, לאחר שתפרטי את בעייתך העו"ס עם ההכשרה המתאימה תטפל בה.
ואם את רוצה מידע קונקרטי- פקידת סעד (שהיום כבר נקרא עו"ס לחוק) פועלות עם בתי משפט לפי חוקים שונים. עו"ס חוק נוער פועלת בתחום של חוק נוער
עו"ס לסדרי דין פעולת בתחום של הסדרי ראיה(במסגרת גירושין) וקצינת מבחן שייכת בכלל לתחום בקרה על העבריינות ושייכת למשרד הרווחה ישירות ולא למחלקת הרווחה בעיר.
וקצינת ביקור סדיר אחראית על הגעה של ילדים לבתי הספר תחת חוק חינוך חובה.

אני מציעה לך לא לנסות להבין את המערכת אלא לבוא לעו"ס הקרובה למקום מגורייך (בלשכת הרווחה בעירך) ולהסביר במה את צריכה עזרה, כל השאר יגיע לבד.

בהצלחה!
 

Jen74

New member
למה לא להבין?

כשאני הולכת לרופא אני רוצה שהוא יסביר לי מה ואיפה הוא בודק ויסביר לי מה החשד שלו וכשהוא נותן לי טיפול אני רוצה להבין מה הטיפול ואיך הוא אמור לעזור לי. מאוד חשוב לדעת על מה אחראי כל מומחה מתחום הרפואה כי רופא עיניים הוא לא ראמטולוג למשל.
כשאני הולכת לשירותי הרווחה בעיר מגוריי ושוטחת בפני אחד/ת העובדים במקום את הבעיות והקשיים שלי בין אם על עצמי ובין אם על ילדיי אני רוצה לדעת מה היא דרך הטיפול המתוכננת עבורי ואיך הטיפול אמור לסייע לי ולילדים. קפניתי לבעל התפקיד הנכון ורוצה לד
 

netad2

New member
לא התכוונתי להיכנס לויכוח

אלא לעזור.
אני מסכימה שאת צריכה לדעת מה הטיפול שהולך להיות ולמה זו הדרך שנבחרה..
אבל זה לא מה שביקשת בהודעה הקודמת- ביקשת לדעת איזה תפקיד עושה מה וזה רק מביא לבלבול.
ובדומה לרופאים והיום בעידן האינטרנט כל אחד קובע איזה בעיה יש לו ולאן ללכת וכך נכנסים למערבולת, במקום ללכת כמו פעם לרופא המשפחה- הוא ישמע את הבעיות והתיאורים שלך וידע להגיד לך איזה מומחה בדיוק מטפל בזה.
אני פועלת כך בענייני רפואה במקום לאבחן את עצמי..

ודבר אחרון- הבעיה הגדולה כשמדובר ב"רופא הנפש", עו"ס או פסיכולוג זה שמאוד קשה להגיד את הדעה המקצועית כי לרוב המטופל לא מוכן לשמוע ובטוח שהוא יודע מה העניין. עו"ס כבר לא מומחים בכלום עבור הציבור אלא סתם אנשים שניתן לגדף אותם ולהגיד על כל החלטה מקצועית שהיא אישית ופוגענית.
נהיה זילות למקצוע וחבל! ולפיכך כשאדם כמוך מגיע למחלקת הרווחה הוא בכלל לא סומך על העו"ס אלא הוא רוצה לקבוע מי בדיוק יטפל בו..
זה לא עובד ככה בשום מקצוע אחר, אז למה בעו"ס????

וסליחה אם הוצאתי עליך את התסכול אבל הציבור חייב להבין שאת כל התסכול שהוא יורק על העו"ס קשה מאוד שלא לבלוע ולהמשיך להיות חביבים ומכילים. גם אנחנו בני אדם עם רגשות!!!
ויתרה מכך אנחנו אנשים שלמדו מספר שנים, מקצוע לא פשוט, עם שכר רעב ויש לנו מקצועיות לא פחות מהרופא הכי בכיר..
 

Jen74

New member
אני מוצאת באמירה כזו

של: בשביל מה לך להבין את המערכת שמץ של התנשאות.
כמו שאנשים שלא עוסקים בבנקאות רוצים לדעת ולהבין מה קורה עם הכספים שלהם בבנק ומצפים להסברים מפקיד העו"ש או יועץ ההשקעות וכו' כך האזרח שמגיע לטיפול סוציאלי כלשהו רוצה להבין את המערכת אליה הוא נכנס.
 
למעלה