מה ההבדל בין קראנץ לבין עוגת שמרים?

רותי410

New member
מה ההבדל בין קראנץ לבין עוגת שמרים?

רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי בבלבול הזה, כי אני לא מוצאת את הידיים והרגליים!! מה ההבדל בין קראנץ ובין עוגת שמרים רגילה, כי אני לא מצליחה לעמוד על ההבדלים. ואגב, תודה רבה לכולכם, בשבוע שעבר ניסיתי בפעם הראשונה בחיי לעשות עוגת שמרים, לקחתי קצת מכל אחת: מלימון מיוכי ממאיוש ומניקי ומעוד מישהי שנקראת חגית בפורום אחר (סליחה שאני לא זוכרת איזה). השתמשתי בחצי הכמות - כלומר חצי ק"ג במקום ק"ג שהיה במתכונים המקוריים. יצא לי בצק קצת שמנוני ורטוב. לטעמי, זה היה בסדר אבל אמרו לי שהוא רטוב מדי. יכול להיות שהוא לא נאפה מספיק? אני משתמשת בטוסטר אובן ויכול להיות שמשך האפייה שונה בו. (אפיתי בחום של 180 חצי שעה והקרום לא יצא קראנצ'י), אם מישהו יכול לפתור לי את התעלומה, אשמח מאוד. יום טוב לכולכם
 

יוכי68

New member
עפ"י מה שהבנתי קרנאץ הוא עוגת שמרים עשירה

בצורה האופיינית כשהמילוי די גלוי..........עוגת שמרים והקראנץ שאנו מכינים זה למעשה אותו דבר רק הצורה משתנה. לפי מה שהבנתי לא מתכוונים במילה קרנאץ לקראצ'יות.
 

מאיוש י

New member
רותי כנסי

אם הבצק יצא לך רטוב מדי הוא לא נאפה מספיק ואולי שפכת עליו המון רוטב??? דבר שני קראנץ בדרך כלל נעשה מבצק שמרים פלונדר שזה בצק כרוך עם המון קיפולים ובצורת ההכנה שלו את רואה אחרי האפיה את כל העלים. אבל אפשר להכין אותו גם מבצק רגיל ללא קיפולים ואז השם מתייחס רק לצורה שלו בקיצור קראץ הוא סוג של עוגת שמרים שנכרכת לצמה שהמילו נראה כלפי מעלה
 

רותי410

New member
ושוב תודה

תודה רבה רבה!!! כולכם כאלה חמודים. ומאיוש, הגלריה שלך מקסימה, אם הייתי יכולה, הייתי מעתיקה אותה ישר לתנור (טוסטר אובן!!!), ומשם לשולחן. עשית לי חשק לקנות שקף. אני גרה בתל אביב ויש ליד רחוב לוינסקי (ברחוב החלוצים, נדמה לי), חנות שמתמחה בכלי בישול ואפייה לבשלנים. ונדמה לי שהם גם עושים סדנאות. תמיד אני מסתכל עליה ויודעת שאין לי מה לעשות שם. אבל עכשיו, אחרי שקראתי את המתכון לעוגת החלבה שלך, אולי....? ובקשר לעוגת השמרים, לא שפכתי עליה שום רוטב לפני האפייה וטיפ-טיפונת אחרי, כך שכנראה היא לא נאפתה מספיק. אני צריכה להבין את השיגעונות של הטוסטר שלי, ואז אולי יצא לי משהו נורמלי. בכל אופן, מיליון תודות
 

מאיוש י

New member
אני מכירה את המקום

גרובשטיין לא?? הם אכן מקימים סדנאות גם אם את לא יודעת לבשל כדאי לך ללכת אדרבא זה יעניק לך ידע וכלים מומלץ
 

מאיוש י

New member
רותי כנסי

כדי לא לקבל פשלות במטבח שאולי ימנעו ממך לנסות שוב תתחילי בקלים עוגות בחושות אל תלכי למסובכות שדורשות שימוש בשקף וברינג לא הייתי מתקרבת לפאי בהתחלה אלא לכי על הקלילים וכשתראי שיצליח לך ואני בטוחה שיצליח תמשיכי לקשים יותר וקחי בחשבון שלטוסטר יש את המגבלות שלו ................
 

רותי410

New member
תודה על העצה

תודה מאיוש, באמת הלכתי על קלים עד עכשיו, ומה שלא נראה לי מתאים לטוסטר, אפיתי בסיר הפלא הישן והטוב. ובאמת העוגות יצאו יפה, אבל גם לסיר הפלא יש המגבלות שלו. ואת צודקת, העוגה שלך באמת נראית לי מסובכת בשלב הזה, אבל היא כל כך יפה שבא לי לנסות. יש גם עוגת מוס שאני יודעת לעשות, והיא טובה מאוד (לא שלא היו לי פאדיחות בהתחלה אתה, בייחוד שאפיתי אותה כדי לתת לחברים ולא בשבילי!!!), אבל היום היא מצליחה לי. אבל יש לציין שהיא קלה ולא מסובכת. בכל אופן, כמו שאמרתי המוצרים שלך חלומיים, ויכול להיות שבשלב מסוים אני אבקש מתכון אחד או שניים. תמשיכי לעשות לכולנו חשק, ותודה, שוב
 

רותי410

New member
תודה

נכון, לפחות את זה אני יודעת, שהמילה קראנץ לא קשורה לקראנצ'יות. לכן גם כותבים אותה בלי הצ'ופציק על הצדי סופית!!! ותודה. לפחות עכשיו נגמר לי הבלבול. נשאר לי רק חוסר הידע באפייה, אבל יש לזה פתרון. פשוט צריך לאפות ולבשל כמה שיותר. אני עדיין מחכה שהגמדים יעשו לי את זה, אבל איפה.....! הם לא מבקרים אצלי יום טוב ושבוע טוב
 
למעלה