בבקשה
מכיוון שאני גרה בקנדה אין לי ניסיון עם ארה"ב לכן על ההבדלים בין מערכת בריאותית בקנדה וארה"ב אני מצטטת מקומונת ישראלים בארה"ב - "מערכות הבריאות בארה"ב וקנדה הן פחות או יותר שני הפכים. בקנדה המערכת היא ציבורית לחלוטין, מה שיש בו יתרונות (חינם, תרופות זולות) וחסרונות (לחכות לתור לבדיקה כמו סי טי יכול לקחת חודשים, קשה עד בלתי אפשרי להחליף רופא). מערכת הבריאות בארה"ב היא פרטית בצורה קיצונית. הכל עולה כסף, השאלה כמה תלויה באיזה סוג ביטוח יש לך. יש מעסיקים שהשיגו לעובדים שלהם ביטוחים טובים שמכסים המון, ויש אנשים שעשו את הביטוח הכי מינימלי ושעדיין עולה להם עשרות דולרים בחודש. אבל מאוד מעודד לדעת שאם צריך משהו, אפשר לקבוע תור מיידי. יש סיכוי שהרופאים בארה"ב טובים יותר (משלמים להם יותר ויש יותר תחרות. רופאים קנדים נתקלים בתקרת שכר ורבים עושים את הדרך לבארה"ב )".
בקשר לקנדה, אני יכולה לתרום קצת מהניסיון המזערי שלי... בעיניי המערכת הבריאותית בקנדה מתנהלת בצורה די פרימיטיבית (לפחות באונטריו),
רוב הרופאים לא משתמשים במחשבים (המידע נאגר בתיקיות פולדר חומות), המרשמים ניתנים בצורה ידנית, אין נגישות לבדיקות שביצעת דרך האינטרנט אלא רק דרך הרופא, לתוצאות של בדיקות דם, א.ס ממתינים כשבוע, בכדי לגשת לרופא מקצועי יש צורך בהפנייה מרופא המשפחה, אין רפואה פרטית וזה באמת מקצת ההבדלים לעומת הארץ ששם הכל ממוחשב, הבדיקות דם חוזרות תוך יום ויש לך נגישות לראות את התוצאות דרך האינטרנט, אין צורך בהפנייה לרופא מקצועי וגם התורים קצרים יותר. בארץ יש רפואה פרטית ומשולבת חוץ מהרפואה הציבורית.