מה ההבדל בין רפואה בישראל לארה"ב או קנדה ?

בבקשה

מכיוון שאני גרה בקנדה אין לי ניסיון עם ארה"ב לכן על ההבדלים בין מערכת בריאותית בקנדה וארה"ב אני מצטטת מקומונת ישראלים בארה"ב - "מערכות הבריאות בארה"ב וקנדה הן פחות או יותר שני הפכים. בקנדה המערכת היא ציבורית לחלוטין, מה שיש בו יתרונות (חינם, תרופות זולות) וחסרונות (לחכות לתור לבדיקה כמו סי טי יכול לקחת חודשים, קשה עד בלתי אפשרי להחליף רופא). מערכת הבריאות בארה"ב היא פרטית בצורה קיצונית. הכל עולה כסף, השאלה כמה תלויה באיזה סוג ביטוח יש לך. יש מעסיקים שהשיגו לעובדים שלהם ביטוחים טובים שמכסים המון, ויש אנשים שעשו את הביטוח הכי מינימלי ושעדיין עולה להם עשרות דולרים בחודש. אבל מאוד מעודד לדעת שאם צריך משהו, אפשר לקבוע תור מיידי. יש סיכוי שהרופאים בארה"ב טובים יותר (משלמים להם יותר ויש יותר תחרות. רופאים קנדים נתקלים בתקרת שכר ורבים עושים את הדרך לבארה"ב )".
בקשר לקנדה, אני יכולה לתרום קצת מהניסיון המזערי שלי... בעיניי המערכת הבריאותית בקנדה מתנהלת בצורה די פרימיטיבית (לפחות באונטריו),
רוב הרופאים לא משתמשים במחשבים (המידע נאגר בתיקיות פולדר חומות), המרשמים ניתנים בצורה ידנית, אין נגישות לבדיקות שביצעת דרך האינטרנט אלא רק דרך הרופא, לתוצאות של בדיקות דם, א.ס ממתינים כשבוע, בכדי לגשת לרופא מקצועי יש צורך בהפנייה מרופא המשפחה, אין רפואה פרטית וזה באמת מקצת ההבדלים לעומת הארץ ששם הכל ממוחשב, הבדיקות דם חוזרות תוך יום ויש לך נגישות לראות את התוצאות דרך האינטרנט, אין צורך בהפנייה לרופא מקצועי וגם התורים קצרים יותר. בארץ יש רפואה פרטית ומשולבת חוץ מהרפואה הציבורית.

אכן

ואגב פורסם לפני שנתיים שישראל דורגה במקום השישי מתוך 145 מדינות.
http://www.jdn.co.il/news/110302
בנוסף ישראלית יצואנית בפיתוחים של טכנולוגיה רפואית
ובפיתוחים האלה משתמשים בכל העולם כמו לדוגמא כדורים שיודעים להוביל תרופות לאזורים ספיצפייים בגוף, גלולה שבולעים אותה והיא מצלמת ועוד אין ספור דברים.

בקר12

New member
הדבר העצוב ברפואנ הקנדית הוא

שרפואה פרטית אסורה בחוק.
כלומר, למי שיש קצת ממון בכיסו ורוצה לבחור רופא ו/או לקצר תור אין לו ברירה אלא לחצות הגבול לשכנה מדרום.
מדהים אך אמיתי.

שירותי הרפואה בארץ במפורש לא נגישים יותר.

אם אתה צריך ניתוח כלשהו - כמה זמן אתה מחכה בארץ למועד?
אם אתה זקוק ל-MRI - כמה זמן אתה מחכה בארץ לתורך?

אלה הם רק שניים מתוך רשימה ארוכה שבארה"ב זמן ההמתנה
להם הוא בין מיידי לשבועיים לכל היותר - ולא משנה איזה ביטוח
רפואי יש לך!!

ivgy1980

New member
לא עשיתי ניתוחים, לא עשיתי MRI

דווקא עשו לי ניתוח קטן באף - פתיחת מחיצה - ונדמה לי שלאחר הפגישה עם הרופא שלי (שהוא במקרה גם היה המנתח) נקבע הניתוח בערך לעוד שבועיים. זה הרבה?

לא יודע היכן אתה מקבל את הטיפול הרפואי שלך,

אבל כן - זה הרבה!!!

אני קרעתי בבית בנובמבר שעבר את הגיד של עקב אכילס שלי.
למחרת היתה לי הפגישה עם האורטופד.
ושלושה ימים אחרי זה עברתי את הניתוח לחיבור הגיד.

חוץ מזה, מידיעות שמגיעות אלי מידידים וקרובי משפחה,
אז בארץ ממתינים לפעמים ל-MRI חצי שנה, ולניתוחים
לפעמים אפילו יותר -- כל זה במידה ולא מתמזל המזל הרע
ונופלים על שביתה מזדמנת.....

למעלה