מה ההבדל בין COWON D2 הרגיל לבין ה+ ?

or121210

New member
כל ההבדלים בין ה-D2 הרגיל ל-D2 plus

עיצוב חיצוני: צדדיו של ה-D2 הרגיל כסופים ומסגרתו ואחוריו שחורים (אאל"ט במזרח הרחוק הנגן נמכר גם עם מסגרת אדומה, צהובה, לבנה וכחולה). ה-plus נמכר בשני צבעים, שחור כולו או שחור בעל מסגרת כסופה. מסגרתו של ה-D2 הרגיל בחציו החיצוני הוא ישר, וחציו הפנימי "נכנס" לכיוון המסך. מסגרתו של ה-plus כאילו מחולקת לארבעה חלקים ש"נכנסים" לכיוון המסך.
עיצוב פנימי: ה-D2 הרגיל מתמקד יותר בצבע כחול-תכלת, והעיצוב שלו פחות חדשני. ה-plus בעל רקע לבן ויותר צבעוני וחדשני. כמובן שאפשר לשנות אותו על ידי התקנת theme מאתר המעריצים של cowon הנקרא iAudiophile.net
ה-D2 הרגיל דורש קידוד לכל פורמטי הוידיאו בכדי שיוכל לנגן אותם, ה-plus מנגן את פורמט הסרטים DivX ללא צורך בקידוד.
הדפדוף ב-D2 הרגיל ברשימת הקבצים דרך החצים היא "אחד-אחד" לעומת ה-plus בו הדפדוף הוא של חמישה קבצים.
ה-D2 הרגיל משתמש ב-JetEffect 1 וב-plus יש אתJetEffect 2.0
משום שה-D2 הרגיל איננו משווק ונמכר יותר (חוץ ממלאי שנשאר בחנות המוכרת את המכשיר), cowon לא מוציאה בשבילו עדכוני קושחה חדשים, ל-plus יוצאים עדכונים בתכיפות של כ-2 עד 3 חודשים. (בעלי ה-D2 הרגיל יכולים לעדכן לקושחה של ה-D2 plus לפי מדריך שנמצא ב-iAudiophile.net). הקושחה של ה-plus אינה מוחקת ומפרמטת את המכשיר כאשר מעדכנים אותה, לעומת ה-D2 הרגיל. לכן אין טעם לקנות את ה-D2 הרגיל אלא רק את ה-D2 Plus http://www.cowonglobal.com/product_wide/COWOND2PLUS/product_page_1.php http://www.cowonglobal.com/product_wide/product_D2_feature.php http://iaudiophile.net/forums/forumdisplay.php?f=53

יאיר B

New member
התווסף.

ממה שהבנתי מבאג הם כבר לא מוכרים יותר את הדור הראשון.

היי

דבר ראשון עשית את זה מאוד מושקע ויפה, ועל כן תודה מראש! (אכן, חייב להיות בשאלות נפוצות) יש לי מספר שאלות: 1. יש את התוכנה של COWON,לא זוכר את שמה. היא אמורה לסדר את הליריקס לתוך השיר. האם זה מופיע בעברית? האם מילות השיר עולות ישר כאשר מתנגן השיר ? 2. ה-D2 הרגיל דורש קידוד לכל פורמטי הוידיאו בכדי שיוכל לנגן אותם, ה-plus מנגן את פורמט הסרטים DivX ללא צורך בקידוד. לפי דברייך, הוא לא מצריך קידוד... אך כידוע לי צריך כל פעם לקדד על מנת שיתאים לרזולוצייה היחידה שהוא מקבל (320 על משהו). 3. הדפדוף ב-D2 הרגיל ברשימת הקבצים דרך החצים היא "אחד-אחד" לעומת ה-plus בו הדפדוף הוא של חמישה קבצים. האם יש לך תמונה? כי אני לא כ"כ הבנת למה התכוונת. 4. מה זה JetEffect ? ורציתי לדעת מה ההבדל, גם על מנת לדעת מן הסתם, וגם כי הציעו לי COWON D2 הרגיל 16 גיגהבייט + 16 גיהבייט בכרטיס. (32GB בסה"כ), יד שניה. 900 ש"ח... תודה רבה, וסליחה על החפירה.

יאיר B

New member
כמה תשובות:

1. שמה של התוכנה של קואון זה אודיו ג'ט. מאחר והיא רק לחלונות (ואני על מערכת אחרת), אין לי מושג איך היא עובדת עם ליריקס (אור?) 2. פורמט וידיאו: בעיקרון הוא אמור לנגן את הפורמט הזה, אבל באתר של קואון יש כוכבית על נושא הוידיאו ורשום למטה בקטן שיש קבצים מסויימים שלא ינוגנו בגלל רזולוציה או FPS שלא מתאימים לנגן. מכאן שיש סיכוי שתצטרך בכל זאת להמיר גם אותם. 3. דפדוף בנגן - אני מניח שהכוונה ב-5 כל פעם זה שהוא מחליף את כל המסך עם כל לחיצה. במסך של הנגן נכנסים 5 שמות שירים כל פעם. במקום לגלול את הרשימה הוא מקפיץ אותה כל פעם ב-5 ואתה בוחר את השיר שאתה רוצה בלחיצה על שמו (זה כנראה גורם לרשימה לרוץ מהר יותר). אין לי את גרסת ה+ כדי להראות לך. 4. ג'ט אפקט זה שם כולל למכלול האיקולייזרים למיניהם שבאים עם הנגן. יש שם הרבה פרמטרים שניתן לשנות. כל הנגנים של קואון באים עם גרסא של המכלול הזה. דוגמא לשרשור באיאודיופיל שבו אנשים מספרים איך הם מכוונים אותו: http://iaudiophile.net/forums/showthread.php?t=13026

באיזה הפצה של לינוקס אתה משתמש? :)

תמיד אתה יכול לשלב את 2 המערכות אתה יודע... 1. אני אשמח לתשובתו של אור לגבי הליריקס 2.לגבי הוידאו, אכן, לפי מה שאני יודע אם זה לא מומר לרוזולוציה של 320 על משהו - הוא לא יציג אותם (ולכן לא שווה לקנות TV-OUT). 3. אי אפשר להציג את כל הרשימה ברשימה ? (לפי אמן או תיקיות) 4. הבנתי. תודה שוב.

or121210

New member
תודה ../images/Emo13.gif

1. התכוונת ל-LDB manager? http://www.cowonamerica.com/download/ldb_manager.html אם כן, צריך לעשות ידנית את הליריקס דרכה. אפשרות נוספת היא ליצור קבצי TXT בנגן ולפתוח אותם כאשר השיר מתנגן. שם לב שהליריקס יעלו על פרטי ה-ID3tag של השיר. הייתה לי בעייה שניסיתי לשים ליריקס בעזרת התוכנה על אחד השירים, ופתאום בנגן כל שמות השירים נהפכו לג'יבריש, והייתי צריך למחוק אותם ולהעתיק אותם לשם מחדש. יש לומר שדבר זה התרחש כאשר הייתה לי גרסת קושחה של ה-D2 הרגיל, 2.59 ובעדכון הקושחה הקודם (2.57) היו בעיות גם כן. 3. זו הייתה כוונתי

כן

התכוונתי לLDB manager בנוגע לTXT, אינני מעוניין כל פעם לרוץ ולפתוח קבצים אחד אחד, אני מעוניין שהשיר יתנגן, שיופיע לי מילות השיר באופן אוטומאטי בעברית זה גם עובד ? ואיך זה נראה עם הID3tag ? יש לך תמונה במקרה? תודה מראש.

or121210

New member
אין לי תמונה, אבל

אני יודע שזה עולה על האיזור בו כתובים פרטי ה-ID3tag של השיר, ושם מופיעות כל פעם שורה או שתיים של השיר (לא על כל המסך כל השיר)

אח..חבל, אני אחפש וידאו בYOUTUBE

כי הדבר חשוב מאוד מבחינתי (הצגת המילים) וזה גם עובד בעברית? אני רק מקווה שהעברית נורמלית ולא "עברית" כמו בנגן מדבקה Clubin

or121210

New member
../images/Emo231.gif עובד טוב בעברית. בלי בעיות

אני כן בטוח שיש עברית

מנגר 4

New member
ואתה באמת תשב לערוך קובץ קובץ ?

עבור הצגת המילים בעברית? יש לי את ה I7, עם ליריקס באנגלית זה עובד יופי ומתאים לך אוטומטית את המילים המסונכרנות לשיר (כמובן שלא לכל שיר יש להם מילים במאגר, אבל יש להם המון שירים ) ליריקס בעברית לא ניסיתי בכלל. אין לי כח לשבת ולערוך ידנית את הוספת המילים (כמובן שאין לקוואון שירים בעברית במאגר שלהם).

היי

כן אני אשב ואוסיף אחד אחד... (במילא אני מסדר את זה במחשב בTXT) אני מקווה שזה לא מחייב סינכרון של השיר (על מנת שיירד אוטומאטית) ... כי אם כן זה מעט מבאס

מנגר 4

New member
לגבי הסנכרון

באנגלית אין צורך... זה מסונכרן אוטומטית. בעברית אתה תהיה חייב לסנכרן... אחרת איך המכשיר ידע מתי להעביר שורה? אופצית הסנכרון לא מסובכת... אתה מריץ את השיר ולוחץ על SPACE BAR כל פעם שאתה רוצה שהוא יעבור שורה (אם אני זוכר נכון)

באנגלית אין צורך כי?

הוא שומע את השיר ויודע לבד ? או לפי מאגר COWON? כי הרבה שירים הוא לא יימצא (אני דיי בטוח שאת כולם) הוא בטח שומר אותם כLRC? או שעל גבי הMP3?

מנגר 4

New member
שירים באנגלית הוא יודע לזהות מהמאגר של קוואון

כנראה לפי גודל הקובץ ו/או האורך שלו... למה אתה בטוח שאת כל השירים שלך הוא לא ימצא? מה אתה כבר שומע?
(אתה יכול לבדוק כבר עכשיו בתוכנה שלהם.. אתה לא חייב שיהיה לך נגן שלהם בשביל לבדוק... אם אתה רוצה אני גם יכול לבדוק בשבילך) הוא שומר את המילים בתוך קובץ ה MP3 ולא כקובץ חיצוני נוסף

איך הוא שומר בתוך הMP3 ?

הוא פוגם באיכות שלהם? ואם לא, אז יש דרך להציג את השירים שהוא יוצר בתוך המחשב הרגיל ? ככה זה יחסוך לי להפעיל מתוך קבצי TXT! אני שומע מעט מעט אלקטרוני והאוסים, אך בעיקר Hardcore פאנק/Anarcho פאנק. דברים פוליטיים. אין מצב שיש שם

מנגר 4

New member
לא פוגם באיכות כמובן...

אפשר לראות את המילים שהוא הוסיף לקובץ בעזרת התוכנה של קוואון... בתוכנה שמוסיפה את המילים יש גם חלון שמראה לך את המילים רצות בזמן ניגון השיר (כדי שתוכל לדעת אם זה מסונכרן) כנראה באמת שאת המוזיקה שלך לא יהיה שם

למעלה