בוקר טוב
מדובר בשני נחשים מסוגים שונים. כשבצורה בולטת הנרודיה בעלת מבנה רחב ומסיבי יותר מזה של הבירית. לשני הסוגים מינים ותתי מינים ששונים זה מזה ולכן זאת די שאלה כללית. אם את חושבת על איזה מהם עדיף לגדל? אני הייתי הולך על הנרודיה. לטעמי היא יפה מרוב הביריות שמגיעות לארץ וגם קצת פחות זריזה ממה שאני זוכר (היו לי בעבר הרחוק מאוד). מבחינת האכלה שתיהן אוכלות דגים ויש סיכוי שעם קצת התעסקות גם עכברים הן יקבלו. טמ"פ של כ 28 מעלות במשך ואפשר לתת ירידה ל22 במשך הלילה. גודל הטרריום שייך לגודל הפרט. פרט באורך של מעל למטר יזדקק לטרריום גדול יותר מפרט באורך של 30 ס"מ. יש להשאיר בטרריום כלי מים גדול שיאפשר לנחש להיכנס לתוכו, אבל לא להרטיב את כל הטרריום דבר שיגרום ללחות גבוהה מדי ויוביל לזיהומי עור אצל הנחש. מעבר לזה אני ממליץ לך בחום לחפש מידע באינטרנט (ולא רק בעברית שבה אין כמעט כלום) ולעשות את שיעורי הבית טוב טוב לפני שאת מחליטה על מה את הולכת. אם אין לך בעיה לתת עכברים אז כרכן תירס או נחש מלך הם אופציה יותר טובה בתור נחש שרוצים גם להחזיק על היד. נחשי מים הם לא נחשים אידאלים למשחק ועקב התזונה שלהם (דגים ודו חיים) ההפרשות שלהם מסריחות במיוחד.