מה ההבדל בין US CT MRI?

לינור99

New member
מה ההבדל בין US CT MRI?

במיוחד בהקשר של דם בשתן(חלף לאחר יום שהופיע לסירוגין)? וכמה ומה ציסיקופיה מגלה יותר מהם? אפשר הרצאונת קטנה? תודה

Avraham F

New member
הבדלים בשיטות סריקה ובדיקה

לינור99, תשובה לא של רופא !!!. לשאלתך, שלוש שיטות סריקה (צילום) לא חודרנית, של תוך איברים פנימיים, לפי הצורך בסוג הסריקה. סריקה על קולית - .Ultra-Sound - U.S - סריקת פנים גופית שאינה פולשנית ואינה כרוכה בחשיפה לקרינה או חומרי ניגוד. סורק טומוגרפי ממוחשב - Computed Tomography - C.T - סורק שמשלב מערכת סריקה תלת מימדית ממוחשבת תוך שילוב בין טכנולוגיה רפואית – צילומי רנטגן - וטכנולוגיית מחשבים. תהודה מגנטית - Magnetic Resonance Imaging - MRI - מערכת מתקדמת להדמייה מחשבית של רקמות הגוף. משמשת לסריקת פנים של רקמות לגילוי שינויים ברקמות. מבוססת על תהודה מגנטית גרעינית. [תהודה מגנטית גרעינית - Nuclear Magnetic Resonance - NMR - תופעה פיסיקלית של הדמייה, המבוססת על תכונות מגנטיות של חלקיקי האטומים מהם מורכבת הרקמה הנבחנת]. ציסקופיה - בדיקה חודרת ע"י סקוֹפּ (צינורית דקה) בה ניתן לראות בעין, אם ומה נמצא, על פני שטח איבר צינורי (כמו פין או מעי), מצדו הפנימי. (משמשת לגילןי ציסטות או גידולים). על טיב קריאת התוצאה מחליט האורולוג המטפל. (על הרצאות אני גובה 1000 $ לשעה אקדמית.)

שרית(^_^)

New member
תוספת קטנה

מבין שלושת ההדמיות, נחשב ה - MRI לרגיש ביותר (אחרי ה - CT), אך מכיון שזו גם הבדיקה היקרה ביותר, די קשה לקבל אליה טופס 17 מקופות החולים, ובנוסף - תור ההמתנה אליה ארוך. היתרון הנוסף של ה - MRI הוא, כאמור, שאינו כרוך בקרינה. ואזהרה - לעיתים יש צורך בהזרקת חומר ניגודי בבדיקת CT. ממליצה להתיעץ עם נפרולוג לפני כן, מכיון שבמידה וקיימת בעיית תפקודי כליות, החומר הניגודי עלול מאד להזיק ולדרדר את תפקודן. גם גדולינים, שפעם היה נחשב לבטוח יותר לחולי כליות.

שרית(^_^)

New member
מאמר קצר בנושא

אני לא יודעת אם את, או מי שאת שואלת עבורו, סובל מבעיית תפקוד כליות, אבל אם כן, אז מאד חשוב להיות מודע לענין החומר הניגודי בבדיקת CT או MRI, כי זו הנחיה חדשה יחסית, ולא כל הרופאים מודעים אליה (מנסיון). הנה המאמר.

Avraham F

New member
תגובה לתוספות

לשרית, הגולש/ת לינור99, שאל/ה בעקבות תופעת דימום לא קבוענ בזמן מתן שתן. לפי התיאור והבדיקה שהומלצה (ציטוסקןפיה ) זו כנראה, בעייה במערכת השתן (אורולוגית). כפי הנראה, הדימום בא מ"הפרעה" בשלפוחית או בשופכה. כל האזהרות על חומרי ניגוד, הן בקשר לאי-ספיקת כליות. לאנראה לי, כשאם יתגלה "ממצא" בציטוסקופיה, יהיה צורך גם בסריקה. לריס, מיפוי כליות עושים לרוב באולטרא-סאונד ללא חומר ניגוד. שבת שלום ובריאות טובה יותר.

Avraham F

New member
שווה לנסות בשני תנאים

1. אם אמנם יש חשד לסרטן בדרכי השתן, שאם לא מה צריך איבחון? 2. לאחר התייעצות אצל/עם הרופאים הנכבדים הרשומים במאמר.

שרית(^_^)

New member
תודה על ההערה

אגב, בדיוק בגלל זה ציינתי פעמיים, בהודעתי הראשונה: "שבמידה וקיימת בעיית תפקודי כליות..", ובהודעתי השניה: "אני לא יודעת אם את, או מי שאת שואלת עבורו, סובל מבעיית תפקוד כליות, אבל אם כן...". ובכל מקרה, חשבתי שזו הזדמנות טובה להביא לידיעת חברי הפורום, אשר הרבה מהם סובלים מבעיית אי ספיקת כליות, את נושא החומר הניגודי בבדיקות CT ו - MRI.

chesssass

New member
כל הכבוד לך שרית

כל הנושאים שאת מביאה לפורום מענינים וחשובים לכולנו תבורכי , ושבעלך יבריא במהרה

למעלה