מה ההבדל בין USB 1 ל-2?

יאיר B

New member
כמה תשובות

1. ההבדל בין USB1 לUSB2 הוא במהירות ההעברה של הקבצים מהמחשב להתקן הנייד (נגן למשל) ובחזרה. USB2 מהיר יותר ועדיף. 2. נגן מדבקה הוא נגן טיוואני אחיד באיכות ירודה משהו שהרבה יבואנים קטנים בארץ קונים, כל יבואן מדביק עליו מדבקה עם שם שהוא ממציא ומוכר אותו באיזה מחיר שבא לו (לא מבין למה יש הבדל במחירים בין הנגנים הללו כאשר כולם אותו הדבר). הנגן שאתה קישרת אליו הוא דוגמא לאחד כזה (ודוקא מהגרועים שבנגני המדבקה: יש לו רדיו באוזניות שזה ממש רע).

naftaliz

New member
תשובות

USB 1 עובד במהירות של עד 12MBit לשניה, כלומר מהירות העברה מעשית של מקסימום 1.2 MBytes לשניה. USB 2 עובד במהירות תיאורטית של עד 480mbit בשניה - פי 40. בפועל רוב ההתקנים לא מגיעים למהירות שלו עדיין, והמגבלה היא מהירות הכתיבה לזיכרון ולא מהירות ממשק התקשורת. נגן מדבקה הוא נגן מתוצרת חברה עלומת שם בד"כ, שיבואן ישראלי מקומי הזמין עם מדבקת שם כלשהו. כן -גם אתה יכול לפנות לטיוואן לחברת ארגוטק ולהזמין נגנים שייקראו אי-קרמבה, ולמכור אותם. הנגן prosound הוא בדיוק המקרה - נגן עלום שם, באיכות די מפוקפקת, ששמו לו את השם הזה בישראל. אחיו התאומים נמכרים בשמות כמו לנקו ועוד שמות רבים אחרים.

../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif שניה אחת ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif -כנסו בבקשה:

אז הנגן שמופיע בקישור הוא נגן גרוע?? כי נרשמו כמה מאות קונים בשבילו! וראיתי המון אנשים עם נגן כזה! אתם מתכוונים שהנגנים הדקים האלה מהסגנון שזה שבקישור הם גרועים? בבקשה תפרטו מה החסרונות! ולמה זה לא טוב שהרדיו באוזניות? אז אם הסוג הזה גרוע מה כן מומלץ? אני לא מליין ואין לי כסף לאייפוד, ואני רוצה נגן קטן שנכנס לכיס. תודהההההה.

weird dust

New member
כמה דברים

הנגן בקישור הוא נגן גרוע. המוני אנשים קונים אותו ואחרי כמה זמן הוא מתפרק ביד - ככה זה. עם ישראל לא יהיה פרייאר ויקנה נגן עם מפרט מרשים ב-300 שקל ולא יבין למה האיכות גרועה או למה הרדיו לא קולט כראוי ושר סוגי הבעיות. יש נגנים אחרים כמו אי אודיו או ריו שהם מצויינים, או שיש את סאן דיסק שהם פחות טובים אבל גם לא רעים. הנגנים כמו בתמונה עושים שם רע לסוג טכנולוגיה הזאת - פלאש. בקיצור, בכדי לקבל תמורה הולמת מומלץ לשלם קצת יותר ולהיות מרוצה לזמן רב יותר. היום יש לדעתי עודפי קריאייטיב באיזה 350 שקל בבאג, מומלץ לבדוק. (ד.א. גם לאי פוד יש גירסה קלה כגון הנגנים האלו והוא לא רע מבחינת איכות). למה לא טוב רדיו באוזניות: זה אומר שהרדיו הוא באוזניה ואם נחליף לאוזניה טובה יותר אין רדיו. האיכות שלו כמעט תמיד היא ממש גרועה. בקיצור אין לזה ממש יתרונות חוץ מהמחיר הזול. כשזה במכשיר גם יש תצוגה ראויה וכ'ו.

dsxzfsdafdsaf32

New member
יש נגנים ג'נריים יחסית,

שהם איכותיים. כמו הנגן של ESAYDISK למשל, שהוא גנרי, ולא עולה 650 שקל כמו הקראטיב והסאןדיסק. וראיתי עוד כמה נגנים, שהם לא מותג מטורף, אבל גם לא סתם זבל. ראיתי נגן של סילבר ליין, וממש אהבתי, אבל אין לי מושג איפה ניתן להשיג אותו. אז יותר קל לקטלג את כל הנגנים שהם לא קראטיב, איפוד, סאנדיסק, ושאר חברות מוכרות כחרא ולהגיד שלכולם אותה רמה. אבל זה לא ככה. ואם בא בנאדם ושואל איזה נגן גם זול וגם סבבה ואומרים לו שרק קראטיב וזה.. זה לא נכון. ולשואל - אני ממליץ על נגן של esaydisk. הדבר היחיד שמפריע לי אישית בנגן, שהוא לא מהאלה שמתחברים ישר, אלה צריכים כבל בשביל להתחבר. ותכלס? אם נגיד אני אצל חבר ורוצה קצת לגנוב לו שירים.. זה מעצבן שאין לך ת'כבל. אבל בסך הכל אחלה דבר. חצי גיגה, ב400 שקל. (בחנות שנקראת פריבל, אחלה חנות מחשבים.)

dsxzfsdafdsaf32

New member
אגב, מוסיף

מצאתי ת'סילבר ליין בזאפ בארבע מאות ומשהו. לאח של חברה שלי יש כזה, והוא ממש ממה טוב. ממש אחלה. אז מבחינתי גם הוא ממולץ

weird dust

New member
כמה דברים

האם אתה מצליח להבדיל בין 2 הנגנים האלו? אם אתה לא מוצא חוץ מהשם מטה כי זה אותו נגן רק עם שם שונה. בסופו של דבר הרבה מהם מתפרקים וזה עיניין של מזל, אני לא יכול להמליץ למישהו תיקנה את זה הוא טוב, הרבה פעמים הוא לא טוב. אתה יכול למצוא גם סילבר ליין בזאפ, ואני בטוח שאם אני יחפש עוד נגנים דומים אני ימצא את אותו נגן הדומה לסמארט. ועוד משהו, סאן דיסק הוא זול יחסית וגם קריאייטיב יש דגמים מאוד זולים. אנחנו הרבה פעמים ממליצים עליהם כי הם יותר בטוחים. קשה להגיד אני רוצה להשקיע 200 שקל ולקבל משהו איכותי.

יאיר B

New member
כמה תהיות על הקישור שהצגת:

1. נראה לך הגיוני שמחיר המחירון של המוצר הוא 1,899 ש"ח (???) והמחיר הקבוצתי הוא 300 ש"ח? 2. 300 ש"ח ב-20 תשלומים? זה נראה לא רציני (15 ש"ח לתשלום). האחריות עליו היא רק לשנה. 3. לא יודע למה, אבל כל פעם שאני נכנס לאתר כזה, יש 500 מוצרים שנמכרו ונותר עוד 1-3 מוצרים. פיקציה? מקרי? מה שנכון זה שיש הרבה אנשים שקונים כאלו נגנים (אני רואה אותם הרבה באוניברסיטה), חושבים שקנו מוצר איכות ולא יצאו "פריירים", מתעצבנים כשהם מבינים מה קיבלו (לא עובד לפעמים, מתפרק וכו') ובאים לפורום הזה לשאול מה לעשות כשהנגן לא עובד להם. גם לי אין כסף לאייפוד, אבל ניתן למצוא דברים טובים במחירים יחסית נמוכים: SanDisk למשל או נגן מסויים של קיראייטיב (שכתבתי עליו ביקורת) יכולים להיות אפשרות אם אתה מוכן להתפשר על קיבולת (256MB) כדי לקבל קצת יותר איכות.

socionut

New member
אפילו שתי שניות

אנשים מנגחים את הנגנים הפשוטים ולפעמים בלי הצדקה. יצא לי לשמוע את הנגן הנ"ל והוא נשמע לא רע בכלל לאוזן הממוצעת. גם מותגים יקרים יותר מיוצרים בסין וכיו"ב אז שלא יבלבלו את המוח לגבי מקום היצור. אין לי מושג למה התכוונו המבקרים ברדיו באוזניה. הרדיו בנגן הנ"ל מובנה ואפשר להשתמש באוזניות אחרות בלי שום בעיה. סביר שבנגנים הזולים מעגלים קצת יותר פינות והרכיבים קצת יותר זולים אבל גם משלמים עליהם פחות וזה בהחלט שיקול רלוונטי.

weird dust

New member
יש כאן לפחות שלושה שלא היו מרוצים

יש כאן ויש עוד הרבה שאחרי זמן קצר היו מאוד לא מרוצים מהנגן שלהם. נגנים ג'נריים הרבה נהרסים אחרי זמן קצר ואני לא רוצה להיות זה שימליץ עליו. אם תהיה לו בעיה ואני ידע לעזור, אני אשמח לעזור לאותו אחד.

socionut

New member
ברור

אבל בו נחשוב כמה דווקא כן היו מרוצים בהתחשב בעובדה שסביר שהנגנים הזולים הם הנמכרים ביותר בארץ. אם הייתי קונה אחד כזה לא הייתי מצפה לניסים ונפלאות וזה בערך מה שהייתי מקבל. ברור שמדובר בדעה וחוויה אישית כאשר מבקרים מוצר אבל רצוי לתת ביקורת קצת יותר אובייקטיבית. יש הרבה שמתלוננים על תקלות ובעיות בכל אחד מהמוצרים היקרים יותר זה לא בהכרח הופך אותם לגרועים אלא לשיקול נוסף שיש להתחשב בו לצד היתרונות שלהם.

אני הקשבתי במשך שעה

ושיחקתי עם האפשריות ! של נגן SMART !! איכות הקול ממש גרועה כלומר כאשר שומעים את המיזיקה ממש לא נהנים ואני לא אודיופיל :) הרדיו קולט כ 5 תחנות(איכות הסאונד עלובה יש רעשים) בסה"כ כאשר עם SANDISK אני מצליח לקלוט פי 8 (וברובם המוחלט אפשר ממש להנות מהמוזיקה ) הקלטת הקול היא על הפנים רק אם מדברים ממש לתוך המיקרופון בתי מטר מרחק כבר לא מקליטים כלום ! זאת דעתי האישית המבוססת על נסיון עם נגן SMART !!!! אגב הממשק נורא קשה ולא נוח ! בסאןדיסק הממשק ממש נוח ולא צריך ללמוד אותו כי זה יותר אינסטיקטיבי !

gt-master

New member
כל מי שיש לו את אחד הנגנים הזולים>>

יותר מחודשיים והוא שומע בו כל יום והוא מרוצה שירשום כאן. נ.ב (לכל מי שאני מכיר ,הנגנים האלה לא החזיקו חודשיים והאמת ,איך שהם נשמעים עדיף להם להפסיק לעבוד כדי שהבן אדם יקנה משהו נורמלי)

אוקיי, אז ככה:

יש לי נגן של סמארט דווקא. הוא אצלי מעל ל-8 חודשים, איכות השמיעה ברדיו [שמובנה בו] כמו הרדיו אצלי באוטו, 8 ערוצים שלפחות 4 מהם שומעים באיכות סטיראופונית טובה עד מעולה. הוא עושה כל מה שאני דורש ממנו, עד עכשיו [ בלי לפתוח פה] הוא לא התפרק ולא הראה סימני התפרקות, כל הפונקציות שיש בוינאמפ ואני משתמש בהם יש בו. ואיכות השמיעה של השירים טובה. איכות ההקלטה גם כן מצויינת, אני מקליט מרצים ואני לא יושב בשורות הראשונות, ואני מצליח לשמוע בבית את המרצה נהדר. הממשק של ההקלטה אבל לא מוצלח במיוחד דורש הסתגלות. כמו כן עוד חסרון, אין עיברית, אבל זה גם מחלה של הרבה נגנים "סבירים וטובים". אבל כנראה יש לי רק מזל. וכל המקטרגים, אני בעליו הגאה שלי אייפוד פוטו, אז יש לי מקור להשוואה. דרך אגב לכל מי שיש אייפוד, ויש לו קצת כסף, וירצה המלצה לאוזניות שיבוא אליי P:

סליחה

אבל הביקורת מטעה !!!!!! אני לא הצלחתי להקליט עם SMART שתי מטר ממני כלומר במרחק הזה קוטטים ממש בקושי !

למעלה