מה ההבדל בין VHF ל-UHF מבחינת עוצמת שידור ?

mikel22

New member
מה ההבדל בין VHF ל-UHF מבחינת עוצמת שידור ?

האם שני מכשירי קשר זהים בעצמה של 5 וואט אבל אחד בתדר VHF והשני בתדר UHF ישדרו באותם התנאים לאותו המרחק ? תודה למשיבים,

zukik

New member
שאלה יפה

התשובה לא חש משמעית כעקרון ניחות הגל עולה ככל שהתדר עולה לכן משדר VHF אמור להגיע רחוק יותר לעומת זאת ככל שעולה התדר יש יותר החזרות ... לכן באיזור לא פתוח לגמרי יהיה יתרון ל UHF שכן הגל יוחזר אם אין קו ראייה עכשיו צריך להחליט מה מטרת התקשורת שאתה רוצה לבצע ......

mikel22

New member
שידור וקליטה בתוך שטח עירוני

בשטח עירוני - לאיזה תדר יש יתרון מבחינת מרחק ? ומדוע אני שואל ? מאחר ואני מעונין לרכוש זוג מכשירי קשר שיהיו יעילים לטיולים בחו"ל כאשר המשפחה מתפצלת לטיול רגלי בעיר (קניות בעיקר) ומאידך נשמור על קשר ביננו. מדובר ברדיוס של נאמר 5-6 ק"מ. תודה למשיבים

4Z7BGG

New member
מכשירי קשר

אם תרשה לי - הייתי חושב קצת $$$$$ בכסף שיעלו לך שני מכשירים איכותיים - אתה יכול לקנות SIM מקומי לפלאפון שלך, לאחר בדיקת תאימות כמובן עם ארץ היעד. שני מכשירים מאיכות טובה יעלו לפחות 200 דולר - שיכולים להספיק לך לשעות של דיבור מסודר עם איכות טובה.

mikel22

New member
ואולי בכל זאת ? מכשירי קשר איכותיים ?

תודה על הייעוץ ,באמת. שימוש בפלאפון סתם משעמם. מאז ילדותי אהבתי לשחק עם מכשירי קשר וזה יותר משחק מאשר דיבור בטלפון (נו.... מי כמוכם מבינים אותי) - מדוע אני מוצא את עצמי מתנצל ??? בכל מקרה חשבתי על מכשיר קשר תוצרת MIDLAND מדגם LTX460 המשדר למרחק של 24 מייל. האם לדעתכם יענה על הציפיות ? ושוב תודה על הייעוץ.

24 מייל זה 50 קילומטר .

מכשיר קשר למרחק כזה ביד? אתה יודע איזה קרינה זה מוצאי ליד המוח . גם בספק אים זה יעבור מרחק כזה 50 ק"מ . ללא מימסר . כאשר מחזיקים ביד את המשדר

mikel22

New member
ליתר דיוק - 24 מייל = 38.6 ק"מ

38.6 ק"מ לפי הגדרות היצרן זה המרחק המקס' בשטח פתוח ללא הפרעות כלשהן וללא הפרעות מגנטיות. אבל בתוך העיר העניין קצר הרבה יותר, ושוב אני חוזר לשאלה שלי בעניין המכשירים המומלצים ואיזה תדר - UHF או VHF חבר'ה - כל כל מסובך למומחים כמוכם ?

zukik

New member
המכשיר הנל

אין לו נתונים כמו הספק המכשיר אבל לא נראה לי שהוא יגיע ליותר מכמה קמ בודדים אם בכלל בעיר בנוייה אם הוא 5 ואט יש סיכויי אבל אני חושב שהוא חצי ואט לגבי התדר היתי לוקח תדר UHF אני חושב שהמכשיר הזה משדר ב UHF

4Z7BGG

New member
עוצמת שידור

אני מרשה לעצמי להניח שמה שמעניין אותך הוא לא מה יוצא מהאנטנה (במקרה הזה - אותו הדבר) אלא באיזה מרחק תקלוט ברמה סבירה. כפי שקודמי כבר ציין - זה מאד תלוי בסביבת העבודה. מנסיון אישי - יש במוטורולה אנשים שמקבלים על זה שכר - בדיקות קשר בסביבות שונות. הם בוודאי ייעצו לך מה טוב למקרה שלך. אם אתה מעוניין במשהו פחות מקצועי - הדרך היחידה היא לברר אם למי מהחברים יש מכשיר ולבדוק פיזית בשטח. כל תשובה אחרת היא תיאורטית למדי, ולא הייתי נחפז למסקנות.

ומה עים רשיון שידור במדינה לא צריך?

לא מבין הרבה ברשיונות . בישראל מותר הכול . אבל אצל הגויים מותר הכול?

mikel22

New member
לוקחים ריזיקה, Max risk

אכן באירופה נדרש רשיון למכשיר מעל 0.5 ואט אבל עדיין מוכן לקחת סיכון. נו....מה אומרים המומחים בעניין המכשיר ?

4Z7BGG

New member
ריסק

נו קדימה - אם חובב סיכונים אתה - קח VHF לעניות דעתי בשטח בנוי, גם מנסיון של נהגי מוניות, הוא קצת יותר יעיל ובעניין ה-34 מייל - בטיול שלך לירח זה בטח יעבוד...........לא צפוף בבנינים וכמות האלקטרונים שתיפול לריצפה שם קטנה פי 6.....................

4Z7BGG

New member
Midland

חבל שלא אמרת מיד שאתה רוצה חוות דעת על MIDLAND בדגם LTX460 לא מצאתי אותו בגוגל ועוד כמה מנועי חיפוש. בתור איש מחשבים אני אומר לך - אם זה לא שם, זה כנראה צעצוע ילדים חביב ולא יקר , ואם תגיע אתו ל 2 מייל - תקנה לוטו באותו דוכן - זה יום המזל שלך.

mikel22

New member
רגע אחד - אמרת שהמכשיר אינו מחייב רישון ?

הרי ההספק שלו בטוח מעל 0.5 ואט ,איך זה שלא מחייב רישיון ? הריסק שאני לוקח זה שאם אני עושה הזמנה מחו"ל אצלנו במכס יעצרו את המשלוח ויבקשו רישיון חובב רדיו (או משהוא כזה). ומאיפה אני ימציא אישור שכזה תוך יומיים ?

4Z7BGG

New member
רשיון

תחום ה - GMRS הוא תחום לשימוש אזרחי כללי ולא מחייב רשיון בארצות נחשלות כארה'ב, אירופה ושאר מדינות העולם השלישי. אין לי מושג לגבי החוקים במדינתנו הנאורה, אבל לא אתפלא אם יעשו לך צרות. ולשאלתך הטובה מה עושים כל המכשירים האלו על המדפים של הסוחרים - הם הובאו כצעצועי ילדים, ואני מניח שלפחות חלקם אכן מותר לשימוש אזרחי לכל דכפין. אשמח גם אני אם מישהו שבאמת יודע מי נגד מי בעניין הזה יאיר את עיני כולנו. משרד התקשורת שלנו עובד כמו בחלם. לא תמצא שם רשימה מסודרת של מכשירים המותרים ליבוא. האמת היא שמאד קשה לשמור רשימה מעודכנת כזו. אלא שעם כל הכבוד זה תפקידם,הם בטח יבקשו את הפרוספקטים של המכשיר, תחכה שלשה שבועות ואולי תקבל תשובה. קנה אותו בחו'ל - כולללללה 100$ ושים אותו בכיס בכניסה לארץ. הם קטנים ויש סיכוי סביר שלא ממש יתנפלו עליך. מכסימום - תוסיך 100$ לעלות הטיול.

mikel22

New member
אם כבר אני קונה מכשיר שכזה

אז כבר מבקש המלצה למשהוא מקצועי, הבנתי מהחברים בפורום שזה צעצוע נחמד שבתוך העיר לא ישדר יותר מקילומטר-קילומטר וחצי. אז על מה כדאי ללכת ? על זה ? - LOL מה דעתך על המכשיר הזה ?

zukik

New member
המכשיר הראשון

עושה רושם שיתן טווח גדול הוא עובד ב UHF עד 100W השיני גם טוב הוא עובד ב VHF אז הטווח יהיה נמוך יותר בגלל ההספק אבל עדיין עושה רושם של רציני אני לא יודע איך תצליח להעביר אותו במכס זה ריסק אבל אם מדובר למכשיר ממותקן ברכב בהחלט הראשון הוא הפתרון האולטימטיבי רק שאתה קונה אותו תדאג שיהיה בו תדר זהה בשני המכשירים שיולו לדבר אחד עם השיני

4Z7BGG

New member
מכשירים

המכשיר השני נראה הרבה יותר טוב מגביעי השמנת שהתכוונת לקנות. הבעיה שהוא מחייב רשיון................ לגבי הראשון - לא ממש רואה את הניידות ואת הקלות לשים אותו בכיס אבל לך תדע מה גודל הכיס שלך ..................ואל תדאג - אנשי משרד התקשורת לא קוראים את הפורום יכולת ישר לאמר שבא לך על מכשיר FANCY , ומי האובייקט הכי סקסי שכדאי להסתכן בשבילו..................

mikel22

New member
אפרופו רישיון-האם רשיון חובב רדיו נותן מענה?

כלומר באם אני מחליט להשקיט במכשירים הניידים, במידה ואעבור קורס חובבי רדיו (איזה שלב דרוש ?) וכאשר המכשירים יתקבלו בארף והמכס (במידה ויעלה על היבוא) יבקש אישורים, האם רשיון חובב רדיו נותן מענה? או שנדרש לשלם תשלום שימוש במכשירים למשרד התקשורת ולשלוח למכס ?

למעלה