מה ההבדל בין..

bitsik1

New member
מה ההבדל בין..

פיזיקה 123 שלומדים מהנדסים לבין פיזיקה קלאסית (מכניקה חשמל אופטיקה גלים ומודרנית) שלומדים פיזיקאים זה לא אותו דבר? הרי פיזיקה 1 זה אופטיקה גלים ומכניקה פיזיקה 2 זה חשמל אלקטרודינמיקה ומגנטיות וקרינה וחומר פיזיקה 3 זה מודרנית מבוא לקוונטים ושרדינגר אז מה ההבדל????

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם אתה מתייחס לאת"א (והסבירות גבוהה לכך).

הפיזקאים לומדים קלאסית 1(מכניקה),קלאסית 2 (חשמל ומגנטיות) ומבוא לפיזיקה מודרנית. לא למדנו בכלל אופטיקה שנה שעברה, ובמבוא למודרנית מורכב מיחסות פרטית (קינמטיקה,דינמיקה,מרחב מינקובסקי ואפקט קומפטון שנכנס לקטגוריה של דינמיקה) ומבוא לקוונטים: נושאים כמו מודל האטום של בוהר, אי הוודאות של הייזנברג, הצגה של משוואת שרודינגר,אפקט הפוטואלקטרי, אבל רוב התרגול היה בנושא: אינטרפורומטר מאך-זנדר וכן גם ניסוי המחשבתי עם הסופר מוקש. בקלאסית 2 נגענו בכל הספר של אדוארד פרסל מלבד הנושא של זרם חילופין, ובקלאסית 1 כמו כל קורס מכניקה שנה א' לפיזקאים רק בלי יחסות פרטית.

bitsik1

New member
אממ

למה לא מלמדים פיזיקאים אף פעם את הנושא של זרם חילופין? זה בכלל אפקט אחר של תופעת החשמל וממה שהבנתי בגדול אין הרבה הבדל רק שפיזיקאים בטח יותר ניכנסים איתם לעומק ההבנה שמאחוריי הפיזיקה (שזה חשוב מאוד!!) ומהנדסים פשוט יושבים איתם יותר על הפתרון הטכני של המשוואות והתרגילים? אני צודק?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא אמרתי שאף פעם, אלא שבקורס פיזיקה

קלאסית 2 לא נגענו בזה. אני לא בטוח, אבל מבדיקה קלילה בסילבוס של קורסים בחשמל ומגנטיות בפיזיקה אני לא רואה את הנושא הזה מופיע שם, לא יודע למה. בקשר להבדלים ביניהם, אני לא למדתי פיזיקה של מהנדסים, מה שכן השאלות בפיזיקה באת"א לפחות הן לרוב (בקלאסית 1,2) שאלות עם פרמטרים, כך שכמעט ואין צורך במחשבון. ממה שאני הבנתי, אצל המהנדסים מתעמקים יותר בנושא של מעגלי זרם בחשמל ואצלנו הנושא הזה היה רק פרק אחד מאוד קצר, עיקר ההתעמקות הייתה במשוואות מקסוול וחשמל ומגנטיות יחסותיים, אני מניח שגם אצלנו למשל הגענו לשימוש בטנסורים מאוד קצר, מה שכן אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את דף הנוסחאות המעודכן של הסמסטר האחרון ותוכל להשוות נושאים עם מה שאצלך. פשוט תעבור על נושא נושא ותשווה. גם אצלנו חשוב לדעת לחשב לא פחות, ובהרצאות מראים לנו כיצד הגיעו לנוסחאות עם דוגמאות, אני לא כ"כ מבין מהו עומק ההבנה מאחורי הפיזיקה שאתה מחפש? אצלכם לא מוכיחים את הנוסחאות או פשוט מקבלים אותם כמו שהם בהרצאות?

למעלה