מה ההבדל בתכלס בין טיפול רוחני

מה ההבדל בתכלס בין טיפול רוחני

ברייקי וכל זה לבין טיפול פסיכולוגי בשיחות וכד'?! סתם מסקרן אותי, כי אני מתרשמת שרוב האנשים כאן משתייכים לתחום
לינוי
 

שרונסקי

New member
יש הבדלים לא מעטים, אני חושבת

יש סוגי טיפולים שונים שטוענים לחיבור גוף-נפש ולהחלמה נפשית/רגשית/רוחנית דרך החיבור הזה. בטיפול ברייקי או הומיאופטיה, רפלקסולוגיה, דיקור סיני, קיינסיולוגיה, דרך הטיפול אינה מערבת דווקא את המודעות של המטופל, בעוד שבטיפול הפסיכולוגי למודעות יש תפקיד חשוב להחלמה עצמה בהומיאופטיה, למשל, אפילו לא נהוג לגלות את שם התרופה שנותנים למטופל. למרות שהתשאול ההומיאופטי די נכנס לעומקים של שאלות מהנסיון שלי, והייתי כמעט בכל סוגי הטיפולים האלטרנטיביים בשל כאבים אלו ואחרים, (ואף למדתי כמה מהם) אף אחד מהם לא הביא אותי לפיתוח הבנה של הבעיות שלי, למרות שחלקם בפירוש עזרו לי בדרכים אחרות. כך שיש הבדלים גדולים מאד, לדעתי. בדרך ובכלים ובנקודות המוצא לשאלה 'מה גורם לסבל', קודם כל.
 
מהם טיפולים רוחניים ואלטרנטיביים ?

מה זה רייקי ,סיני ? למיטב ידיעתי קל להוכיח את קיומם של מים זוכרים כמו שקל להוכיח את קיומו של חד הקרן ביופידבק לא יכול לטפל בבעיות שנמצאות במודע או בתת מודע
 
ישנם הבדלים גם בין פסיכולוגים

גם בתוך תחום טיפולי הנפש יש הבדלים גדולים בין האסכולות השונות. אמנם רבים מאמצים כמה גישות נקראים מטפלים אקלקטיים, אך קיים הבדל פילוסופי בין מטפלים מודרניסטיים לפוסט-מודרניסטיים. הראשונים יחפשו אמת נסתרת, לא מודעת, מתוך תפיסה שגילויה של אותה אמת יביא לריפוי; השניים יוותרו על גילויה של אמת כזו (בהשפעת הפיסיקה המודרנית ותאוריות הקוונטים, שהראתה כי מדידה משפיעה על עצם התופעה ולכן ממילא אין לנו גישה לאמת בלתי תלויה) ועל כן יתרכזו בטקסט, בדרמה ובטקס כאמצעים לשינוי אצל המטופל.
 

שרונסקי

New member
התעלמת מהקוגנטייבים, זרם הולך וגדל

הטיפול הקוגנטיבי, שאגב מבחינת טיימינג די ותיק, עובד על קשר בין מחשבה-רגש והתנהגות ועל שינוי חשיבה כדרך לשינוי התנהגות. כלומר, שינוי דפוסי חשיבה של המטופל, ללא קשר לאמת חיצונית. כלומר, לפי החלוקה שלך, שייכים גם הם לזרם הפוסט-מודרניסטי, למרות שהם קודמים לו בזמן בהרבה
 
לא משנה השם. הכל תלוי במטפל ובמטופל

זה יכול להיות פסיכולוג או הומיאופת או כל מטפל אחר. אגב, זו יכולה להיות גם השכנה וגם חבר טוב. השאלה אם המטופל מוכן להתעמת עם האמת ולא לעשות את עצמו ולשחק משחקים וכן אם המטפל יודע לעמת את המטופל עם האמת ולא לתת לו לברוח. הומיאופת בעזרת הרמדי פשוט מקצר את הדרך. הרמדי עובד ומביא את המטופל למקומות חדשים של עימות עם עצמו ותיקון ואם המטפל הוא אדם עם יכולת לעזור למטופל בעימות הזה, לתת לו תובנות חדשות שהמטופל לא ראה קודם - אז המטופל ממש יכול לצאת לדרך חדשה ולשנות את חייו. מניסיון אישי שלי - פסיכולוגית לפני שנים רבות לא הביאה אותי לכלום. הומיאופת תוך זמן קצר יחסית עזר לי לשנות מסלול בחיי ולהיות במקום אחר לגמרי של קבלה עצמית.
 

byjo

New member
יש הרבה הבדלים אבל...

הדיסיפלינה הפסיכולוגית ( ובעיקר הפסיכואנליטית) מבססת את שיטת הטיפול על הכלי הוורבאלי ועל תרגום תכנים תת מודעים לרובד המודע. הווה אומר דיבורים דיבורים ואני מה אני אגיד לכם אני חושב שהגבולות הברורים האלו של טיפול ע"י שיח בלבד (ועוד) הם בעיתיים. אבל זאת בכלל הבעיה של תרבות המערב הכל חייב להיות מומשג ואז המערכת הסימבולית שנבנית בתודעתנו מקבלת חשיבות יתר. אבל למזלנו הרוח הפוסט מודרניסטית שנושבת כיום קצת שמה את הדברים בפרופורציה ומעמידה את מערכות ההמשגה שלנו במקומן הראוי -קריא מערכות המשגה ותו לו (...ולא איזה אמיתות אבסולוטיות).
 
בוקר טוב לכולם ../images/Emo140.gif

אני רואה שנתנו פה תשובות יפות, אשמח לחדד קצת דברים מהצד שלי, קודם כל למי ששאלה , רייקי, הילינג, אנרגית אור הריפוי, אומגה, אלו שמות שונים לאנרגיה קוסמית . הרעיון הוא שהמטפל הופך ל "צינור" כלי אשר דרכו עוברת האנרגיה אל המטופל ומטפלים בבעיות שונות. זהו כלי רוחני חזק ביותר. לגבי שיטות הטיפול השונות ששרונסקי הזכירה, הרעיון העומד בבסיס של הרפואה המשלימה ההוליסטית היא חיבור בין הגוף לנפש, כלומר לדוגמא, אם אני סובלת מכאבי בטן ננסה לעשות הקשר לרגש , לצורת חשיבה ולדפוסי התנהגות, כמובן שזה הרבה יותר מורכב. שיטות הטיפול השונות כן מחייבות תהליך עבודה ומודעות של המטופל וכן רצון לעבור תהליך. אישית, לא התחברתי לטיפול הפסיכולוגי(בעבר) ובמסגרת הלימודים עברתי תהליך מדהים וחזק ביותר שלא הגעתי אליו בטיפול הפסיכולוגי וכן קיבלתי תשובות למה גורם לסבל כך שזה אינדבדואלי לכל אחד. אישית אני מאוד אוהבת את תחום המשלימה כי הוא משלב מגע מה שהפסיכולוגיה לא עושה. מה שלא בוחרים, חשוב לבוא לבוא ממקום של רצון לשינוי.
 

abcd80

New member
יש הבדל

כבר התנסיתי בטיפול רוחני זה באמת הבדל של שמיים וארץ אבל אני לא פוסלת טיפול פסיכולוגי זה גם טוב.אבל טיפול רוחני בהחלט מאוד מאוד מועיל. אחותי הייתה בשני הסוגים הנ"ל ואמרה חד משמעית שטיפול רוחני מאוד עוזר לה (בעיקר דרך דמיון מודרך) להגיע לתובנות חדשות על עצמה ועל חייה ובהחלט ראיתי שינוי גדול ומועיל מאוד אצלה. כנ"ל לגבי חברה שלי שהייתה בטיפול פסיכולוגי במשך ארבע שנים זה עזר לה מאוד אבל היא עדיין לא הצליחה להיפטר מבעיות מרכזיות מאוד בעבר שלה ורק דרך הטיפול הרוחני היא ממש מתחילה לעקור את שורש הבעיות האלו סוף סוף.
 
נראה לי שיש בלבול בין טיפולים

ברפואה אלטרנטיבית לבין טיפול רוחני. יש טיפולים ברפואה אלטרנטיבית שמתפקידם ומטרתם לעזור לאנשים בכל מיני סימפטומים שהם חווים, החל מעצבנות וכאבי ראש ועד למערכות יחסים כושלות. כל שיטה אלטנטרנטיבית החל מדיקור, הומאופתיה, רייקי, נתורופתיה, רפלקסולוגיה ואפילו הילינג במובן מסוים וכן שיטות רבות אחרות עושות פעולה חשובה מעין כמותה שמתמקדת בפתיחת ערוצי הצ'י בגוף ואיזון הזרימה של האנרגיה במערכת הארצית הרגילה שאיתה אנו חיים כאן. מי שהצינורות שלו סתומים ילקה לפי הנטיה והרגישות בכל דבר החל ממיחושים פיזים ועד לחוסר יציבות נפשית, לחצים, דכאונות, חשיבה לא בהירה וכן הלאה. פתיחה של המערכת האנרגטית ועזרה לצ'י להגיע לאיזון (ודרך אגב כן גם אמנויות לחימה למיניהם גמו טאי צ'י, צ'י קונג איקידו וכו') פועלות בדיוק על אותו הדבר. חלק מהשיטות יותר עמוקות מאחרות ויוצרות איזון ופתיחה של הצ'י לא רק במישור של הגוף הפיזי, חלקן אפילו מקנות כלים להטענה באנרגיה כאשר מדובר בכל סוגי התזונה הפיזיים (תמציות, תזונה, שמנים, ויטמינים וכד') ואילו אחרות מקפידות על התזונה האנרגטית או הנפשית כמו רייקי, הילינג, קריסטלים ועוד שיטות רבות אחרות. עכשיו לשאלה: יעוץ רוחני מתמקד כמו טיפול פסיכולוגי בשיחה!! מדובר בכלי מודעות מדרגה ראשונה אבל לא לכל מטפל יש אוריאנטציה לכל סוג של כלי טיפולי. יש מטפלים שמתמחים ביעוץ רוחני והם ידברו איתכם אל הסיפור של חייכם מנקודת המבט של הנשמה. תיקונים, שיעורים קארמה, בחירה וזויות ראיה. התהליך של הטיפול עם מטפל רוחני עוזר לאדם להגדיל את המודעות שלו לעצמו, לדינמיקות בחייו, לסוג האנרגיה אותה הוא מושך ליכולת לשנות ובעיקרון מעביר לו את המאסטריות על חייו בניגוד להרבה טיפולים פסיכולוגים שמורידים אותנו לתוך המישור של האישיות, הטיפול הרוחני יוצא מנקודת ההנחה שאנחנו אלוהים, אנחנו ישויות גבוהות וחכמות שבחרו את הגלגול הזה על חלקים רבים ממה שמתרחש בו כדי לחוות דבר מסוים או ללמוד משהו אחר או אולי לאזן איזהשהו דפוס שפיתחנו בתקופות חיים אחרות ושכחנו שאנחנו בעלי הבית ביחס לאותו דפוס חשיבתי, רגשי, התנהגותי וכן הלאה. כאשר רואים את כל הסיפור מהרמה העמוקה יותר והרחבה יותר של ההקשר הרוחני הרבה מאד תובנות שמנענו מעצמנו לקבל פתאום נוחתות, הרבה מאד ידיעה פנימית מתגלית לנו, הרבה מאד עוצמה הופכת לזמינה. ברגע שאנו מבינים שאנו יצרנו את הבלאגן הזה אנחנו גם רואים שיש לנו אתה כלים לסדר אותו. אני מאד ממליצה על טיפול רוחני יתכן במשולב עם תהליכים של ריפוי אנרגטי, מדיטציות, דמיון מודרך או כל כלי אחר שהמטפל הרוחני משתמש בו. זו דרך נפלאה לצמיחה והיא מרחיבה בהרבה מאד פעמים את הכישורים והעזרה וההבנות שהתקבלו מטיפול נפשי. אשמח לענות על שאלות נוספות.
 

שרונסקי

New member
ועוד משהו על רוחניות ופסיכולוגיה

טיפול רוחני יכול להיות פסיכולוגי, או לא. תלוי בגישה של המטפל יונג, אגב, מאבות הפסיכולוגיה (היונגיאנית, כמה מפתיע) היה רוחני בעליל, כל נושא הלא מודע הקולקטיבי הוא בעצם סוג של חיבור לרוחניות. הסלף שהוא מדבר עליו הוא סלף אלוהי, והטיפול שלו כלל חיבור לאמנויות ככלי ביטויו וטיפול. יש פסיכולוגים קליניים שהם יונגיאנים, והגישה שלהם מאד מקבלת, או אמורה לקבל, את הרוחני, הקולקטיבי. בעיני יש בגישה הזו שילוב נפלא של מקצועיות פסיכולוגיות ושל רוחניות לא שטחית, כפי שרואים בהמון מקרים כיום, כשכל אחד שלמד שלושה ימים מרגיש שהוא יכול 'לתקשר'. זה, אגב, גם מסוכן. אחותי היתה אצל מקובל מטורלל כזה, משהו רוחני לחלוטין, שמרח עליה משחות, אמר לה להגיד תפילות ומילא אותה בזבל. והכרתי עוד כאלה, לצערי. לכן צריך שיהיה איגוד רציני בתחום הזה, שידאג למינימום זמן הכשרה וידע, כי יש המון יופי בתחומים האלה. שוב, מנסיון. אגב, גם לגישות הבודהיסטיות שכוללות מדיטציות כסוג התבוננות עצמית יש יופי של התרחשויות, כלומר, אפשר מאד להתקדם במודעות העצמית דרך זה. אבל בכלל, לדעתי צריך לבוא לרוחניות בבשלות המתאימה, אחרי תהליכים אישיים נפשיים, ורק אז להפתח לתהליכים רוחניים יותר.אחרת גם זו יכולה להיות בריחה, או חלילה להביא להתערערות.
 
למעלה