מה ההבדל המהותי בין קרם פנים לקרם עיניים ?

מה ההבדל המהותי בין קרם פנים לקרם עיניים ?

כי נתקלתי בטענה שכל קרם פנים יכול לשמש כקרם עיניים האם זה נכון?

0 אור 0

New member
כל קרם עינים יכול לשמש לפנים

קרם פנים יכול להתאים גם לאיזור העיניים אם המרקם שלו עדין מספיק ואם אין בו חומרים שמגרים את העין. מה שזה אומר שככל שהקרם טבעי יותר, אז הוא יתאים .
קרמים שאני מכינה לעצמי מחומרים טבעיים בלבד משמשים לכל איזור בגוף , בלי חלוקה - ידיים , עיניים, פנים וכו' - אלא רק מה מתאים לאיזור הזה ביום הזה - מזין, קליל ...
&nbsp

תודה. מה צריך ללמוד כדי להיות מסוגלים להכין קרמים

( מעניין אותי להכין לעצמי קוסמטיקה טבעית ואולי גם קצת אנטיאיג'ינג)
וכמה שנים /זמן נדרשים הלימודים? או שאפשר גם מקורסים

0 אור 0

New member
אם זה רק לעצמך אז מספיק קורס / מתכונים טובים

אני למדתי די הרבה שנים וקורסים ובסוף עשיתי השלמה לנטורופתיה, והקורס שהכי נהניתי ממנו בנטורופתיה היה הקורס של קוסמטיקה טבעית - שמתבסס על הידע של אבחונים, שמנים / ארומתרפיה וצמחי מרפא.
אז אני די מנצלת את הידע המשולב כדי להכין קרמים מדויקים,
אבל אם כל מה שאת רוצה זה להכין לעצמך, אז צריך רק ידע בסיסי בשמנים כדי לדעת לא להזיק, וללמוד את הכנת המוצרים - זה לא רק קרם אלא סרומים , דאודורנטים, מי פנים וכד'
יש כמה שמלמדים קורסים כאלו ,
ויש ספרים ומתכונים שאת צריכה למצוא למה את מתחברת
אגב,
אחרי שלמדתי את כל הדרך לעשות את הקרמים (עם מתחלבים ושעוות ומקשרים בין פאזה שומנית ומימית וטררם) , בסוף הכי טוב לי זה לקחת בסיס שהוא ג'ל אלוורה (טבעי לא הירוק שמוכרים בסופר) או קמומיל או חמאת שיאה או קוקוס - להוסיף לו שמנים משבחים (כמו רוז היפ, נר הלילה, בוראז' , אובליפיכה) ולפעמים גם כמה טיפות של שמנים אתריים מתאימים (למשל לבנדר, גרנים או ילנג ילנג), לערבב עם מקל עד שמתאחה וזה הקרם הכי טבעי וטוב , בלי חימומים וסיפורים.
אני בכל זאת ממליצה ללמוד קצת כדי לדעת איזה שמן טוב למה, והיחסים בין החומרים שאני זורקת בלי למדוד בכל זאת מדויקים כי היד כבר זוכרת כמויות מהתקופה שכן חישבתי ומדדתי.

אור אור יש לי עוד שאלה על קרם פנים ואיפור

תראי אני עדיין מתעצלת ללמוד להתאפר אבל ראיתי בסרטונים שבנות לפני שמכינות את הפנים לאיפור שמות קרם לחות פשוט. ניסיתי כמה קרמים ( כי של הקוסמטיקאית שלי יקר פחד אז מחפשים טיפונת תחליפים עם העדפה לקוסמטיקה טבעית).
ניסיתי של אורית מזרחי קניתי במכירת חיסול אז יצא זול אבל לקרמים שלה לוקח הרבה זמן להספג אז לא בטוחה שזה בסיס טוב לאיפור ואז ניסיתי את הקרם פנים לתינוק של מאמיקר ( גם קוסמטיקה יחסית טבעית), אז נכון שהוא לא אנטיאי'ינג אבל הריח שלו נחמד הוא נספג במהירות ( פשוט היו להם כמה מוצרים שחשבתי שהריח שלהם לא משהו על גבול שטיפה הפריע לי) ומלחח מעולה ועדין מספיק לאיזור העיניים והפנים אז לדעתי הוא מהווה בסיס טוב יותר לאיפור לא? אחרת בקרמים מהסוג השני גם אם הם עשירים בחומרים מזינים האיפור לא יתקע טוב נכון?

יתקע=יתקבע ובכלל

קרמים שלוקח להם מעל 10 דקות להספג מעצבנים למי יש כוח לחכות רוצים טיפוח מהיר יעיל ויאללה לדבר הבא

יש לי עוד שאלה על בשמים.

אני לא כל כך בקיאה בבשמים ותחקרתי את לה בוטיק שתי וערב וגיליתי שאומנם הבשמים שלה טבעוניים אבל היא סיפרה לי שריחות בושם לרב הם סינתטיים והבשמים שלה לפי סקירה של מישהי בבלוג נספגים בעור והריח מחזיק כמה ימים ( די מושך להתנסות אני לרב לא אוהבת ריחות של בשמים אבל יש לה מבחר וידע רחבים), אבל האם זה מסוכן ולא בריא שריחות סינתטיים יספגו בגוף? או שאין בכך סכנה?

0 אור 0

New member
ספיגה בעור של חומרים

בעקרון מוצרים וקסמטיים וגם בשמים לא נספגים לשכבת עור עמוקה,
אם הבשמים שלה מבוססים על שמנים אתריים, אז הם נספגים קצת יותר עמוק, ולכן אסור לערבב אותם עם חומרים אחרים
בכל מקרה - אין מצב שריח מחזיק כמה ימים
שמנים אתריים מתנדפים אחרי כמה שעות - בתערובות שמנים או בבשמים משובחים נשארת שארית של ריח מאד נעימה עוד כמה זמן, אבל זה עובר במקלחת הבאה.
ומי שלא מתקלח כמה ימים אז הריח שמתערבב עם זיעה הוא ממש לא נעים.
&nbsp

0 אור 0

New member
להיפך

ריח סיננטי מתנדף , אלא אם כן הוא מחומר ממש נדבק ואז אלו ריחו מגעילים כמו של מטהרי שירותים
&nbsp

0 אור 0

New member
איפור

גם אם הייתי מכירה את המותגים העכשוויים (ואני ממש לא עוקבת), אז לכל אחת יש עור שונה, וממילא אי אפשר להמליץ בלי להכיר אותך
תתנסי עד שתמצאי משהו שגם נעים לך וגם מהווה בסיס טוב לאיפור. אני כבר שנים לא מתאפרת, אבל כשהתאפרתי העדפתי דמי מייקאפ - קרם לחות שיש בו טיפה צבע . יש היום של סבוקאלם ובטח עוד חברות. זה מתאים למישהי כמוך שאין לה סבלנות לכות עד שהקרם יספג גמו שצריך לפני ששמים מייקאפ, וממילא פחות ופחות נשים יוצאות היום לרחוב עם איפור מלא וכבד שמסתיר לגמרי את העור.
שתי אזהרות חשובות:
1. אם את קונה או מכינה קרמים לגמרי טבעיים שמכילים גם שמנים אתריים, אז בשום אופן לא לערבב עם איפור, כי החומרים של האיפור עלולים לחדור לשכבר עור עמוקה יותר דרך החיבור לשמן האתרי
את יכולה לשים את הקרם ולחכות לפחות חצי שעה לפני האיפור, או שתשימי קרם ללא שמנים אתרים (נניח רק קרם קוקוס או שיאה עם קצת רוז היפ) או שתשימי קרם "רגיל" לא טבעי.
2. אם את מתאפרת , ממש ממש ממש חשוב להסיר את האיפור היטב לפני השינה. השאריות של האיפור פשוט הורסות את העור
&nbsp
&nbsp

אני עדיין לא בשלב הכנת קרמים

תאמרי לי יש סיכוי שכאשר אתחיל להתאפר אוכל לשלוח לך את רשימת החומרים בקרם ותגידי לי אם צריך לחכות הרבה או לא?הקרמים של הנטורופתית שקניתי ממנה עמוסים לעייפה בשמנים ולוקח להם מעל חצי שעה להספג אז כפי שאמרתי העדפה היא לקרם קליל שתוך פחות מעשר דקות נספג:)

עוד שאלה:) אם אני קונה איפור בריא למשל שמעתי

שאיפור מינרלי יחסית בריא זה בסדר שזה נספג וחודר לעור עם השמנים האתריים? ( אני בטוחה שאם אחפש אמצא איפור יחסית נקי מכימיקלים).
תודה על העיצות אבל כשאני קונה קרם אני לא תמיד מבינה מה יש בו ( אני רק דואגת לפחות לאחרונה שהוא יהיה מקוסמטיקה טבעית קניתי שמפואים טבעיים והתלהבתי השיער שלי רךך
אחרי שאקולאב יבשו לי את השיער למרות שהם טבעיים).
ועוד שאלה טוב זה פחות מתאים לפה אבל בתור מתאפרת לשעבר איך מסתדרים עם שפתונים?
הבנתי שרב השפתונים הנורמאליים יורדים בעת אוכל איך אפשר להפגש עם אנשים ולאכול ככה עם שפתון? מה כל חצי שעה אחרי אוכל צריך להתאפר שוב<? נשמע מייגע

0 אור 0

New member
ממש לא

אל תתאפרי לעולם עם שום איפור ישר על שמנים אתריים!
לגבי השפתונים מציעה שתתייעצי עם מתאפרת בהווה, ולא עם מתאפרת לשעבר
&nbsp

0 אור 0

New member
רוז היפ ונר הלילה ואובליפיכה הם שמנים צמחיים ולא אתריים

יש הבדל בדרך ההפקה
וגם החדירות לעור היא שונה
&nbsp

למעלה