מה ההבדל..

ofra83

New member
מה ההבדל..

בין טנטרה לשיטת הטאו המרפא של מנטק צ'יאה? (סליחה על הבורות..)

vali9

New member
אהוב יקר , מורכב לי לענות לך בעיקר בגלל..

אהוב יקר מורכב לי לענות לך בעיקר בגלל שאני לא מחפשת את ההבדל אלא את המשותף ויש הרבה (-: השימוש באנרגיית הקונדליני מקובל בשיטות רבות כולל הטאו . מצאתי שיש המון דברים ודרכים מקבילות בתורתו של מנטק צ'יאה לדרכי הטנטרה אך אינני בקיאה מספיק בתורתו לכן אמנע מהשוואה. אני נהנית לגלות שיטות חדשות ודרכים מקבילות לגילוי עצמנו , האנרגיות שאנו חיים על פיהן ובתוכן , התיעול האנרגטי לאקסטזה .... כל דרך נהדרת כפי שהיא , ללא השוואות וללא הבדלים מהותיים הרי בשורה תחתונה כולנו מחפשים את האהבה , את הגילוי של מהותנו הראשונית שעשוייה טוב , את השפע שסביבנו לראות ואת בני האנוש הנפלאים שסביבנו - אותי זה ממלא בשמחה (-: בטוחה שיהיה מי שמכיר את החומר טוב ממני ואשמח ללמוד כמוך .... באהבה רבה ואלי.

מעבר לתשובתה הנפלאה של ואלי

טנטרה אינה שיטת ריפוי (וגם טאו אינה כזו). אלו הן תפיסות עולם ודרכי התבוננות מעמיקות על החיים והיקום. מטפלים ומורים רבים (ביניהם מנטק צ'יה) מפתחים או מאמצים אל ליבם שיטת עבודה כזו או אחרת על פי רוח תפיסת העולם אותה הם חיים. רוח הדברים חשובה, לא השיטה.

ofra83

New member
תודה,

אתם חושבים שאפשר ללמוד את הדברים רק דרך ספר? קניתי את הספר של צ'יאה ואני מאוד נמשכת לכל התחומים האלה, אבל לא יכולה כרגע להשתתף בסדנא או ללמוד עם מורה. ניסיתי לתרגל קצת לבד, אבל אני מוצאת שכשכותבים לי דברים כמו "משכו את אנרגיית השחלות מטה" או "לחוש את הנתיב שהאנרגיה נעה בו" אני לא ממש יכולה להבין מה זה אומר, כי אני לא מרגישה כלום, ואין לי את מי לשאול..

0 אור 0

New member
אני לא חושבת שאפשר ללמוד רק מספר

ההתנסות והחויה והפידבק הם דברים חשובים מאד בתרגול מסוג זה,

vali9

New member
עופרה אהובה .

כפי שכתבה אור ואני מסכימה וחושבת גם כן כי עוצמתה של קבוצה או בן זוג חשובים מאד ואין כמו החוויה שעושה הבדל ענק.... אבל באותה נשימה אני אומרת שכל ספר וכל כתבה וכל פורום וכל שירשור - הם צעד קטן בדרך , דרך שכל אחד בורא לעצמו ואותה הבנה עילאית שכל הפילוסופיות חושקות בה - אותה הבנה תכוון אותך לנתיב המדוייק לך , את רק צריכה לבקש.....((-: אז ספר הוא נפלא , סרט הוא יפה , דיון הוא חשוב אבל חוויה תרפד את הדרך בעוצמה וחוויה רצוי שתעשה מול מראה ומה יפה וטוב יותר ממראה אנושית ???! יש מנחים נפלאים כמו מנהלי פורום זה ועוד הרבה אהובים שהיו פעם במקום שאת נמצאת בו ודרכם ואיתם את יכולה לעשות עוד צעד קטן לגילוי עוצמתה הנסתרת של החוכמה והתבונה . מקווה שעזרתי ואם לא קבלי חיבוק אוהב על הרצון שלך
ואלי , כוהנת טנטרית .

לא מדויק

הרפואה הסינית היא תולדה, בין היתר, של מאמצי חכמי הקבוצות הטאואיסטיות ששאפו וכיוונו בצורה זו או אחרת לחיי נצח. אי לכך שיטות רבות בתוך הטאואיזם התמקדו ממש בצורות שונות של ריפוי. לגבי הטנטרה, האיורוודה היא אחת מענפיה של הטנטרה. גם ליוגה, שבאופן כזה או אחר הינה ענף של הטנטרה, יש ערך תרפויטי רב ביותר. אחרון חביב, מנטק צ'יאה אכן מקדיש רבות מן השיטות הטאואיסטיות אותן הוא מלמד לריפוי, ורבים מספריו גם כוללים בכותרתם את המילה ריפוי בהטיות שונות. וממילא, ההתעוררות, או כפי שהיא נקראת היום כ"הארה", אליה מכוונות הטנטרה, היוגה, הטאו והבודהה-דהרמה, מהי אם לא הריפוי האולטימטיבי, לחשכת הבערות של תודעתנו בה רובנו חיים את כל חיינו? לכן אפשר לומר שכן, במובן העמוק ביותר, הטנטרה והטאו אכן שיטות ריפוי הן.

קשה מאוד לענות על שאלתך

שכן מה שהיום נקראים "טאו" ו"טנטרה" הינם למעשה אוספים ענקיים של זרמים ואסכולות בעלי דמיון רב אבל גם בעלי שוני, לפעמים גדול כמעט עד כדי סתירה ביניהם. לכן רצוי שתהיי מדויקת: איזו מהטנטרות תרצי להשוות לשיטותיו של מנטק צ'יאה? בכל זאת, ככה בקטנה ובכלליות גדולה, נראה לי שההבדלים הם בעיקר בצורות השונות של השיטות השונות ופחות במהות. אולם אם ארצה לעמוד על הבדל מסוים כדוגמה, אצביע על כך שמבחינת המיפוי של תעלות האנרגיה בגוף בטנטרה התעלה המרכזית שבעמוד השדרה מתחילה בקצה עצם הזנב ומסתיימת בנקודה הגבוהה ביותר שעל קודקוד הראש, ובטאו תעלת האנרגיה שבעמוד-השדרה מתחברת לתעלה נוספת בחזית הגוף כך ששתיהן יחדיו מהוות את מה שהטאואיסטים קוראים לו "המעגל השמיימי הקטן". אפשר למצוא עוד הרבה הבדלים כגון אלה, אבל חושבני שלעניינינו וגם בכלל, ההבדלים הללו אינם מהותיים.
בברכה,

vali9

New member
אם כבר נכנסנו לזה....

יקר ואהוב . רובם של אנשי הטנטרה מתמקדים בקונדליני שעולה בסושומנה אבל ....הסושומנה עובדת ובלתי נפרדת משתי התעלות הנוספות , ערוצי האנרגייה האיידה והפינגאלא - אחד קשור בשני ובשלישי ושלושתם קשורים לעשרות תעלות צדדיות , כאשר אנו מתעלים את הבינדו האדום הוא אכן יוצא מהמולהדרה והבינדו הלבן יורד מהקודקוד ממרכז הקרקפת ומפגש של שניהם יביא להתעלות ולא זה המקום להרחיב אך המיקומים יותר דומים משונים .... באופן כללי , המיקום השכלתני של נקודות וערוצי האנרגייה הוא שולי למדי בהתחשב שללא כל אלה אין לנו קיום ולכן ההבדלים שניתן למצוא בין האסכולות הוא בפרשנות האנושית . אין לי ספק שהאמת היא אחת גם אם היא לא נחשפה לעיננו לחלוטין ובבהירות .....((-: לכן כדאי לתמקד במשותף ולא בנפרד אם ברצוננו להגיע להארה הנכספת .... ותודה על התשובה היפה שנטידווה , אהבתי
נמסטה. ואלי.

למעלה