מה ההבדל

ohashi

New member
מה ההבדל

טוב , יצא לי לחזור לראות תחרויות ישנות כמו תמיד לפני השינה....

תעזרו לי להבין את ההבדל בין : שושונובה , קורקינה ומרקלוב --- כל התרגילים הללו מבוצעים על המקבילים מדורגים (למי שלא יודע)

אשמח להסבר

ההבדל היחידי שראיתי הוא בפתיחת רגלים לפני ביצוע העזיבה.

cubano1

New member
אנסה להסביר

קודם כל יש להפריד בין השושונובה לשניים האחרים.
השושונובה מתחיל משמש (הפנים עם כיוון התנודה) , ואילו השניים האחרים הם מירח (הפנים נגד כיוון התנודה)

השושונובה היא פשוט טקאצ'ב עם בורג מלא, כאשר את הבורג מתחילים עם עם התנודה ולפני העזיבה - חצי בורג עם התנודה קדימה, ואז עזיבה, ועוד חצי פניה תוך כדי מעבר טקאצ'ב מעל הבד.
הנה השושונובה של אנה לי - באמת מהיר וקשה לעקוב https://www.youtube.com/watch?v=-657ARV75fE

המרקלוב והחורקינה הם למעשה אותה העזיבה - מרקלוב היה המתעמל הסובייטי (אני חושב) שביצע את זה על המתח, וחורקינה ביצעה את זה על המקבילים.
פה מבצעים שמש, ובשיא התנודה עזיבה, חצי פניה תוך כדי מעבר מעל הבד בפישוק
הנה בת' טוודל מבצעת מרקלוב ואחריו ישר גינגר
https://www.youtube.com/watch?v=pacWmqG_sTM

והנה השוואה של המרקלוב של קורטני קופטס וחורקינה - שתיהן מבצעות אותו הישר לאחר פירואט וחצי
https://www.youtube.com/watch?v=WUvF0-kj7Xs

של חורקינה יותר מרשים, כי הישבן שלה פונה לבד העליון בשיא העזיבה, ואצל קופטס ממש לא

לגבי פתיחת רגליים - יש כאלה שעושות את זה קודם, יש כאלה שעושות את זה מאוחר יותר, אולי זה מקור הבלבול

ohashi

New member
עזרת מאוד להבנה

פשוט עשיתי סטופ כל פעם לפני העזיבה, כך שרואים את הכיוון של הידיים (שמש /ירח) עכשיו מובן לי למה השושנובה יותר קשה

trilliane

Well-known member
מנהל
ואני עדיין לא הצלחתי להבין כלום...

כנראה צריך להתחיל ממקבילים 101...

zuxitani3

New member
לפני שנה וחצי

לא ידעתי כלום על התעמלות. היום אני יודעת הרבה יותר.
זה רק עניין של לראות תחרויות, במיוחד כאלה שמסבירים, ולראות סרטונים ביוטיוב, יש המון סרטונים שמסבירים כל מיני דברים.
חפשי ביוטיוב תחרויות עבר שכוסו על ידי NBC או BBC (אני חושבת). NBC מסבירים יותר טוב. אולימפיאדות, אליפויות עולם, אליפויות ארה"ב/אירופה (ואחרות אם מכוסות באנגלית), קאפים.
הייתי מסתכלת ב-gymnasticsresults.com כדי לראות ציונים של תחרויות והלכתי לחפש את הסרטונים באינטרנט אם היה ביצוע עם ניקוד יוצא דופן.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני צופה במשדרים של NBC בלי סוף (אני "שכנה" של טים ואל
)

אבל הם לא מסבירים ברמה הזאת...
אני צריכה לצפות באלמנט בודד בהילוך סופר איטי עם תרשים והסבר לילד המפגר... וגם אז לא בטוח שאבין.

עד היום אני מנסה להבין מה ההבדל בין קפיצות שונות על הקרח...

ohashi

New member
ביצוע אלמנטים

ישנם הרבה סרטונים ביוטיוב שמראים שמות של אלמנטים בזמן שמתעמלת מבצעת אותם.
אם את לא מכירה את האלמנט אז פשוט עוצרים את הסרטון כל פעם מחדש, ובמשך שעה הלוך חזור הלוך חזור עד שמבינים את האלמנט , מבטיח לך שישנם הרבה אלמנטים שאת כבר מכירה וסימנת עליהם וי
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=gg77IUEqL2E

haya5010

New member
גם בספר החוקה צריך להיות רשום ושם יש הסבר מפורט עם אוירים וש

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה; זה עדיין מתחיל מרמה גבוהה מדי עבורי

כי אפילו את המונחים הבסיסיים באנגלית אני לא מכירה (ולצערי יש כ"כ הרבה מהם שאני לא מצליחה לזכור...
). זה קצת פרויקט גדול מדי עבורי... אבל הורדתי לאחרונה את ה-PDF של ה-COP של הנשים, והתחלתי לקרוא אותו... עוד לא הגעתי בכלל לאלמנטים, אבל אולי אגיע גם לשם יום אחד (בינתיים למדתי כמה דברים שעניינו אותי, גם זה לא רע).

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, לא ולא...
לא מכירה ולא סימנתי כלום... ואין סיכוי

שאזכור שמות של אלמנטים לפי מתעמלות. אני לא יודעת בכלל איך קוראים למצבים הבסיסיים, אז אלמנטים? אני לא מצליחה להבין (שלא לדבר על לזכור!) מונחים בסיסיים... למעשה רק לפני כמה חודשים למדתי כאן שפירואט במקבילים = סיבוב...
ואני יודעת בערך למה הכוונה ב"שמש" (פשוט כי ככה קראנו לזה בבי"ס בהפסקות, לא ידעתי שזה שם רשמי) ו"ירח" עדיין לא ממש הבנתי. שוב, אני צריכה הסבר לילד המפגר, מהבסיס של הבסיס של הבסיס. אני צריכה שמישהו ישב איתי ויצביע לי על האחיזה, על הזווית, על הנה, כשהיא הולכת ככה קוראים לזה ככה, ואם זה לכיוון הזה אז ככה...
&nbsp
הנה דוגמה להסבר שבזכותו הצלחתי להבין קצת יותר (ועדיין אני משננת לעצמי...):
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2072&messageid=177570395
הסבר שהבהיר לי במה להתמקד ובמה לא, שהבהיר לי שהכוונה לאחורה ולא לקדימה (לא, זה ממש לא ברור מאליו עבורי) ובפעם הראשונה הבנתי (סוף סוף!) ש"TUCK מתייחס לזה שהרגליים שלה כפופות (LAYOUT למשל מתייחס לגוף ישר)" ועכשיו אני מזכירה את זה לעצמי כל הזמן...
ובחיי שהאנגלית שלי סבבה, אבל היא פשוט לא כוללת אוצר מילים בתחום ההתעמלות; עבורי layout מתקשר לפרישת דף לפני הדפסה ו-tuck להידוק, לא לכפיפת רגליים, אם כי בדיעבד אני מבינה את ההקשר הסמנטי.

zuxitani3

New member
אפרופו LAYOUT

אמריקאים אומרים LAYOUT אבל שמתי לב שבריטים אומרים פשוט STRAIGHT.

trilliane

Well-known member
מנהל
יפה להם! אני פחות נהנית מהפרשנית של BBC, מעדיפה את NBC...

zuxitani3

New member
גם אני

הם תמיד אומרים ב-BBC כמה הכל יפה אבל הם לא ממש מסבירים באותה רמה.
טים דאגט תמיד מסביר גם את מה שלא עשו טוב שרוב הסיכויים שצופים כמוני מפספסים.
נסטיה לוקין לא ממש תורמת לדיון הרבה פעמים אבל אני חושבת שאולי זה בגלל שהיא יחסית חדשה והיא תשתפר.
הביקורת על NBC היא שהם משדרים רק אמריקאיות או רק אמריקאיות ורוסיות ולא מראים הרבה מתעמלות מעניינות אחרות אבל אני חושבת שאחרי הביקורת מלונדון הם לקחו לתשומת ליבם. בכל מקרה זה לא הפרשנים שקובעים את מי יראו.

trilliane

Well-known member
מנהל
מלכתחילה קל לי יותר להבין מבטא אמריקני (הרגל)

אז זה כבר נוח יותר, אם כי הפרשנית של BBC לא מדברת במבטא בריטי כבד מדי, אז לא קשה לי להבין אותה; היא פשוט פחות "כיפית".
אל סבבה, טים חמוד לאללה (גיליתי לאחרונה שהוא בן 50+!
) ונסטיה חמודה, אני נהנית לשמוע אותה (מעדיפה אותה על זו שהייתה לפניה, נדמה לי שלבי(?) או משהו כזה, אין לי כוח לבדוק).
&nbsp
כפי שציינת, לא ברור לי מה האמריקנים קשורים; בכל תחרות יש במאי שקובע במי להתמקד, ואם זו תחרות בינ"ל לא מדובר בצלם אמריקני... מן הסתם באופן כללי מתמקדים יותר במובילים והאמריקניות חזקות מאוד ומובילות בעשור האחרון.

cubano1

New member
אני תמיד אעדיף BBC

לדעתי הם יותר מקצועיים, יותר מתייחסים להתעמלות ופחות לכל השאר, והשידורים האמריקאים הרבה פעמים מחפשים את הדרמה, מראים את השידורים בעיכוב בשביל לשדר בצורה ערוכה ואפילו מגמתית, בשביל ליצור דרמה שאולי לא היתה.
הבעיה היחידה של השדרנית הבריטית קריסטין סטיל, היא שהיא נוטה להיות חיובית מדי ומחמיאה, ולא מספיק ביקורתית לטעמי

Tammie

New member
אני לגמרי איתך

אבל בכלליות אני רואה המון טלוויזיה בריטית בכלל ו- BBC בפרט, אז אמריקאיים לא היה הרבה סיכוי מראש

trilliane

Well-known member
מנהל
עריכה מגמתית? ואללה? לא הבחנתי בכך, יש לך דוגמאות?

עד היום כל מה שראיתי היה בשידור חי (אם כי אני עצמי לא בהכרח צפיתי בו חי).

cubano1

New member
בעבר

הם הראו בעבר תחרויות לא בשידור חי.
הם הראו בעבר תרגילים לא בסדר כרונולוגי ע''מ ליצור מתח מלאכותי
השיקולים שלהם הם שיקולים של תאגיד תקשורת בראש ובראשונה.
ו הראיונות בזמן אמת של אנדריאה ג'ויס זה הדבר הכי מיותר בעולם...
זה על קצה המזלג...

למעלה