מה ההבדל?

מקסים 45

Well-known member
מה ההבדל בין חוליית מחבלים המבקשת לרצוח ישראלים, לבין חוליית הטרור הקפלניסטית שירתה פצצות תאורה לבית בקיסריה?

Harrington

Well-known member
מנהל
מה ההבדל בין חוליית מחבלים המבקשת לרצוח ישראלים, לבין חוליית הטרור הקפלניסטית שירתה פצצות תאורה לבית בקיסריה?
יש הבדל מסוים. קשה לומר שזה בדיוק אותו דבר. אמנם גם זה וגם זה אכן ראוי לתואר טרור והמבצעים בשני המקרים בהחלט ראויים לתואר מחבלים. אבל בכל זאת יש איזשהו הבדל בעיני בין מחבל שעומד מטר מהיעד שלו ומרים כלי נשק כדי לפגוע בו, לירי פצצות תאורה* בכל זאת ממרחק מסוים, על אף שכל ילד מבין שבכוחן לפגוע בחפים מפשע (בין אם הם יעד הפעולה ובין אם עוברי אורח).

מה שכן, על אף ההבדל הניואנסי הזה, למבצעים מבחינתי אין את הפררוגטיבה לכנות את המעשה שלהם בכל דרך ששונה מזו של חוליית המחבלים האחרת שתיארת. הם אנשים מסוכנים שצריכים להיות מורחקים מהחברה עד שמסוכנותם תתברר ולכל הפחות תפחת משמעותית.

* גם אם יתברר בסוף שמדובר בפצצות תאורה מסוג שאינו פצצת תאורה, אלא מסוג של זיקוק מסוג כזה או אחר, בין אם מדובר בזיקוק שנמצא על ספינות דרך קבע ובין אם בזיקוק שמשתמשים בו בימי העצמאות ובחתונות של ערבים.

משתפרת1

Well-known member
הטענה היתה שיורי הזיקוק עשו מעשה קונדס. הייתי מקבלת את הטענה אילו היה מדובר בבני 12-14, ופונה אל הוריהם. לא כשמדובר באנשים בוגרים, לוחמים ולוחמים לשעבר.

Harrington

Well-known member
מנהל
הטענה היתה שיורי הזיקוק עשו מעשה קונדס. הייתי מקבלת את הטענה אילו היה מדובר בבני 12-14, ופונה אל הוריהם. לא כשמדובר באנשים בוגרים, לוחמים ולוחמים לשעבר.
אני דווקא חושב שגם מבוגרים יכולים 'ליפול' למעשה קונדס מעת לעת. אני רק לא חושב שזה המקרה.

משתפרת1

Well-known member
אני דווקא חושב שגם מבוגרים יכולים 'ליפול' למעשה קונדס מעת לעת. אני רק לא חושב שזה המקרה.
זהו שהמעשה הספציפי הזה איננו מעשה קונדס. ירי מכל סוג שהוא איננו מעשה קונדס. גם לא זיקוקים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קשה להמאמין למעשה קונדס.
כיוונו למטרה מסויימת וקלעו.

אבי בן 1231

Well-known member
חוליית מחבלים הם בד"כ מוסלמית.
וחוליית הטרור הקפלניסטית שירתה פצצות תאורה לבית בקיסריה, מורכבת מיהודים.

משתפרת1

Well-known member
שוחררו למרות הכתובת שעל הקיר.
הכתבה מלפני למעלה מחצי שנה. היה די והותר זמן לבדוק את החשדות. מסתבר שכבר בשעת המעצר התברר שעילת המעצר לא מחזיקה מים. אלא אם כן תאשים את משטרת בן גביר בשמאלנות קיצונית.

mיטלמן

Well-known member
אפשר להוסיף?
מה ההבדל?
"

"לא מעט פלסטינים נהרגו תוך כדי מסיק ע"י פורעים יהודים"

Author Image

יהודית לזרוביץ', חדשות סרוגים

05.11.24 | 12:38 | 6 תגובות

ח"כ רם בן ברק טען בועדה ההיערכות למסיק הזיתים כי צה"ל צריך לשמור על ביטחון הפלסטינים המגיעים למסוק זיתים בחלקתם לפרנסתם שכן לטענתו שבעה פלסטינים נהרגו במהלך המסיק ע"י פורעים יהודים"

Harrington

Well-known member
מנהל
אפשר להוסיף?
מה ההבדל?
"

Author Image

ח"כ רם בן ברק טען בועדה ההיערכות למסיק הזיתים כי צה"ל צריך לשמור על ביטחון הפלסטינים המגיעים למסוק זיתים בחלקתם לפרנסתם שכן לטענתו שבעה פלסטינים נהרגו במהלך המסיק ע"י פורעים יהודים"

נציין רק לטובת אלו שמסתפקים בקריאת כותרות ולא מטריחים עצמם לתוכן, שלא מדובר במשהו מוכר או מוצהר, אלא בטענה של חה"כ רם בן ברק מהצד השמאלי/רל"בי של המפה הפוליטית כידוע. בכתבה אליה מפנה התגובה לא מוצגת כל ראיה לנכונות הטענה וראיה כזאת גם לא מובאת בדברי חה"כ בן ברק.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אפשר להוסיף?
מה ההבדל?
"

Author Image

הפורעים הישראלים נענשים בידי בתי המשפט הישראלי. ידוע לך מה קרה עם החוטפים שלא נתפסו? האם נשפטו, נענשו?

למעלה