נדמה לי... (ושנורה/ליטל יתקנו אותי)
טרנסג'נדר הוא אדם שהמגדר שלו לא מתאים לציפיות החברה (כלומר, בדרך כלל, שונה מהמין הביולוגי), ואפילו "הפוך" לו. כלומר - נולד עם פין אבל חושבת כ"אישה", נולדה עם נרתיק אבל חושב/מרגיש כ"גבר". (המרכאות - מכיוון שמי יכול להגדיר מה היא ההרגשה של "אישה" או של "גבר"? יש מאפיינים למגדר, אבל כל אשה שונה מכל אשה אחרת, בתפיסת הנשיות, בהתנהגות, בגישה וכו'. וכנ"ל גברים.) ג'נדר קוויר הוא גם אדם שהמגדר שלו "לא רגיל", אלא שהוא לא המגדר ה"שני" אלא איפשהו בין המגדרים שהחברה מקבלת. כלומר, אדם שלא חושב על עצמו תמיד בדיוק כ"גבר" אבל גם לא תמיד כ"אשה". אני למשל
לפעמים מרגישה (ודורשת) שיתייחסו אלי כמו "אחלה גבר" ולפעמים מאד נשית. בדרך כלל לא ממש מנסה להגדיר
אבל איפשהו באמצע. דראג קווין זה גבר שמתנהג (ומתלבש) באופן מופגן ואף מוקצן כאשה. בגדים, התנהגויות וכו' - מוצגים בקריקטורה. דראג קינג זה המונח המקביל לנשים שמציגות גברים, היתה לפני כמה שנים בארץ דראג קינג נהדר/ת, שידעה להציג את המאצ'ו המושלם. בדרך כלל דראג קווין/קינג זה אדם שמתלבש כך לשם הופעה בלבד והדבר לא מעיד על נטיות מיניות או מגדריות אישיות של השחקן. קוקסינל אני לא בטוחה
קרוס דרסר זה אדם שמתלבש בבגדי המין השני, נגיד גבר בבגדי אישה, לעיתים בשביל הנאה אישית בלבד (מול המראה ואף אחד לא יודע), לפעמים כחלק ממשחק מיני (נגיד השפלה - forced feminization, האדרה, או משחק תפקידים מיני אחר) לפעמים בשביל סיפוק נפשי, לא מיני (כתראפיה, התמודדות עם מאפייני המגדר ה"הפוך") וממגוון סיבות אחרות שאני לא מכירה
בכל מקרה זה מדבר על דרך לבוש ודיבור לא מוחצנת, אלא כזו שמנסה לשקף את המציאות ("לעבור") בניגוד לדראג קווין/קינג. מקווה שלא טעיתי, ואם כן, שחברי הפורום הנכבדים יתקנו אותי