מה ההבדל?

• פותח הנושא holit
  • פורסם בתאריך

holit

New member
מה ההבדל?

אני מבין שאתם תנועה סוציליסטית ואני מסכים אתכם אבל אני לא מבין מה ההבדל בין סוציליזם וקומוניזם

בעיקרון...

ההבדל בין סוציאליזם לקומוניזם זה הדרך להשיג את המטרה. קומוניזם זה שלטון טוטליטארי (מוחלט...). לסוציאליזם וקומוניזם אותם רעיונות, אבל הדרך להשגת המטרות שונה (ולפי דעתי זה הבדל גדול!!) זה לפחות מה שמלמדים בשיעורי הסטוריה... מקווה שעניתי :)

סחתיין, לי.

יש משהו בדבריה של לי. באמת, קומונזים זה שלטון טוטאליטארי, שמבוסס על האידיולוגיה הסוציאליסטית. כלומר- שלטון הפרולטריון. רק שהנסיון היחיד שמתקרב לכך, זה (איך לא) רוסיה של אחרי שלטון הצאר. לא יודעת בכלל אם לקרוא לזה קומוניזם, אבל מה שאני כן יודעת זה שזה היה טוטאליטרי, הייתה הלאמה של בתי חרושת ומבני ציבור (הלוואי עלינו...), ו...היתה תעמולה. או כפי שאומר הקטע הידוע: "מה אפשר לעשות עם שתי פרות" קומוניזם: יש לך שתי פרות, הממשלה מלאימה את הפרות ומחלקת את החלב שווה בשווה. קפיטליזם: יש לך שתי פרות, אתה מוכר אחת וקונה פר. סוציאליזם: יש לך שתי פרות, אתה נותן אחת לשכן שלך. אנרכיזם: יש לך שתי פרות, אתה גונב עוד פרה ויורה בממשלה. פאשיזם: יש לך שתי פרות, אתה חולב אותן, הממשלה לוקחת לך אותן ושופכת את החלב. פטישיזם: יש לך שתי פרות, אתה חולב אותן וסוגד לחלב. נאציזם: יש לך שתי פרות, הממשלה יורה בך ולוקחת את החלב. הקיבוץ: יש לך שתי פרות, אתה חולב אחת, בועט בדלי, חולב את השניה, יורה בה, מקים ועדה, מקים דירקטוריון, יורה בדירקטוריון, יורה לעצמך בשתי הרגליים, מלאים את הרפת, מפריט את הרפת, מעסיק עובדים, מפטר עובדים, יורה בעובדים, יורה בממשלה, מאשים את הממשלה, את הועדה, את הדירקטוריון, את הרפת, את העובדים ואת החלב.

One In A Milion

New member
ג-ד-ו-ל../images/Emo6.gif

איך זה שלא שמעתי/קראתי את הקטע הזה אף פעם?? אני תוהה.

מה שנתתי לכם זה רק תמצות...

בקן שלי באשדוד תלוי הקטע במלואו. מה שכתבתי כאן זה מה שזכרתי מהראש. יש עוד.

למעלה