מה ההבדל?

BLAIRBLACK

New member
מה ההבדל?

יושבי הפורום שלום רב וחג שמח. שאלתי היא כזאת,מה ההבדל בין חרדה להיפוכונדריה ? אני אדם אשר נתקף חרדה קיצונית עד כדי חוסר נשימה מדברים כמו לדוגמא שפעת או סתם כאב עד כדי קוצר נשימה וטשטוש,האם תוכלו לי במה מדובר? בתודה מראש

../images/Emo63.gif היפוכונדריה

היפוכונדריה, ע"פ ספר האבחנות הפסיכאטרי, אינה שייכת להפרעות החרדה אלא להפרעות שהמשותף להן זה סמפטומים פיזיים שאינם מוסברים ע"י מצב בריאותו הפיזית של האדם או ע"י מצב נפשי אחר (כמו התקפי פניקה). הסימפטומים הגופניים לא נגרמים בכוונה, כמו במצב של התחזות. היפוכונדריה זה עיסוק ייתר עם הפחד ממחלה רצינית ופרוש מוטעה של סמפטומים גופניים כחמורים וכמעידים על מחלה. בדיקה גופנית לא מעלה דבר שיסביר את העסוק של האדם במצבו הגופני ותוצאות חיוביות של הבדיקות לא מפחיתות את החרדה. עסוק הייתר בסמפטומים גופניים יוצר מצוקה רבה ואפילו פגיעה בתפקוד החברתי והתעסוקתי. לפעמים אנשים אלו סבלו בילדותם ממחלה רצינית או שקרוב משפחה סבל ממחלה רצינית או נפטר ממחלה. לרוב, הסובלים מהפוכונדריה סובלים גם מחרדה או דכאון אך מה שמאפיין אותם זה שהמצב הגופני הוא המוקד העקרי של החרדה שהם חשים. זו תשובה מהספר. מה השאלה מעבר לזה BLAIRBLACK?

leork

New member
לדעתי

מה שאתה מתאר זה חרדה, אתה בעצמך משתמש במילה הזו. הכאבים הגופניים הם טריגר שמחבר אותך לחרדה שאתה נושא עמך. יש וודאי משהו בעברך שיצר את הקשר הזה. יתכן שנכון להגדיר את מצבך (גם) כהיפוכונדריה, אף שזה נראה כמו ביטוי מאוד קיצוני שלה.

BLAIRBLACK

New member
מעבר לזה?

שלום שוב:)הממ הייתי אומרת שאם הייתי מעלה את כל שאלותי לפורום זה הוא היה נכנס למצב של שחיקה התפוצצות מידע או משהו בסגנון.ובכל זאת,מעבר לזה הייתי מעוניינת לדעת אם יש דרכים טבעיות לטפל בבעיות מסוג זה אם בכלל ניתן לטפל בזה בגילי המופלג(טוב אני בסך הכל בת 19 אך מרגישה יותר...)

BLAIRBLACK

New member
מעבר לזה?

שלום שוב:)הממ הייתי אומרת שאם הייתי מעלה את כל שאלותי לפורום זה הוא היה נכנס למצב של שחיקה התפוצצות מידע או משהו בסגנון.ובכל זאת,מעבר לזה הייתי מעוניינת לדעת אם יש דרכים טבעיות לטפל בבעיות מסוג זה אם בכלל ניתן לטפל בזה בגילי המופלג(טוב אני בסך הכל בת 19 אך מרגישה יותר...)

leork

New member
ובכן

לטפל אפשר כנראה תמיד, בטח בגיל כזה עדיין, בגדול זה תלוי בתכיפות של הסבל ובעוצמתו - ברור שכדאי להתייעץ קודם עם פסיכולוגית רגישה והיא תנחה אותך אם תרופות כדאיות או לא, ובכל מקרה להיות אצלה בטיפול.

BLAIRBLACK

New member
"אגב"

מניסיוני הרב מדי,הבעיה הכי גדולה בבעיה מחלה הזו אי חוסר היכולת להבדיל בין מציאות לדימיון...מטריד.

את מזהה בעייה

את מזהה בעיה ורוצה לטפל בה, אז קדימה. תוכלי לחפש טיפול פסיכולוגי כדי לנסות לגלות את שרשי הבעיה וללמוד דרכי התמודדות. זה שאת רואה בפחד שלך ממחלות, משהו שקשור לחרדה, ולא מתמקדת רק בעוד ועוד בדיקות רפואיות גופניות - זה כבר צעד גדול קדימה. טיפול פסיכולוגי הוא תהליך של התמודדות ושנוי וזה לא יקרה בין לילה- אבל זו התחלה. בהצלחה!

למעלה