מה ההיגיון מאחורי חוק המנוף?

avinamal

New member
הכוונה לזה מדיאגרמת פאזות בינארית?

זו סתם גירסא של חוק שימור החומר.

חייסוס

New member
במכניקה, כן?

שימור אנרגיה. ההגדרה הבסיסית לעבודה (=אנרגיה) היא כוח כפול העתק. נניח שקצה אחד של המנוף ארוך יותר מהקצה השני (ביחס לציר שמחובר איפשהו). אני מפעיל כח f על הקצה הארוך של המנוף ומוריד אותו מגובה H לקרקע. בשביל שההגדרה תהיה טובה, נגיד המדידה נעשית ביחס לנקודה בסוף החלק הארוך. מכיוון שהחלק השני של המנוף קצר יותר, אזי הרמתי אותו מהקרקע (כשהקצה הארוך באוויר, הקצר על הקרקע מטבע הדברים) לגובה h, כך ש-h קטן מ- H (בגלל שהקצה קצר יותר). אבל אם לא נאבדה אנרגיה בדרך, אזי העבודה שהשקעתי (קרי f*H) חייבת להיות מתורגמת לאותה עבודה שמבצע החלק הקצר של המנוף. מכיוון שההעתק של החלק הזה הוא רק h, הכח שהוא מפעיל חייב להיות F (כך ש- F>f), ומכאן שאני מצליח להגדיל את הכח שאני מפעיל, על חשבון הקטנת המרחק שעל פניו אני מפעיל את הכח. אם אני צריך להרים מכונית במשקל טון לגובה מטר ואני יכול להרים בשרירים שלי רק 100 קילו, אבל לא אכפת לי להרים את 100 הקילוגרמים למרחק של 10 מטר, אזי המנוף עוזר לי. כל זאת כל עוד הקורה שמשמשת אותי לא נשברת...

אפשר אולי עוד הסבר? הרי מי שעלהh היה עולה יות

יותר אם היה לו אפשרות לא?

הרי חוק המנוף

אומר שאני מגדיל את הכח שאני מפעיל ככל שאני מגדיל את המרחק ולא מקטין לא?

חייסוס

New member
אני אשתדל

לא הבנת בדיוק את מה שאומר חוק המנוף. ככל שאתה מגדיל את האורך של הזרוע שבצד שלך, ככה אתה מגדיל את הכח שאתה מפעיל בצד השני. זה תואם לגמרי את מה שאמרתי, אם תשים לב.

aetzbar

New member
את ההיגיון מספק המושג "הספק על פי מרחק"

הערה: זוהי תשובה שהיא בגדר של דיעה אישית לא מקובלת. כל פעולת שריר ניכרת בכמות האנרגיה שלה, בזמן הפקתה, ובמרחק הפעולה שלה. מנתונים אלו עולים המושגים, "הספק על פי זמן" (כמה אנרגיה מופקת ביחידת זמן ) "והספק על פי מרחק" כמה אנרגיה מופקת לאורך יחידת מרחק. נניח לדוגמה פעולת שריר היד בקצה מנוף, למרחק של 50 ס"מ. ועוד נניח כי בפעולה זו הפיק הפועל כמות אנרגיה של 300 איקים ( איק זה סתם שם ליחידת אנרגיה) ההספק על פי מרחק של הפועל , הוא 300 איקים ל 50 ס"מ או , 6 איקים ל 1 ס"מ אם יחס זרועות המנוף הוא 1 ל 100 , הקצה הנפעל של המנוף יעבור מרחק של חצי ס"מ כאשר הקצה הפועל יעבור מרחק של 50 ס"מ. על פי עיקרון שימור האנרגיה, צריכים להמסר 300 איקים על פני חצי ס"מ , ולכן ההספק על פי מרחק בקצה הנפעל הוא 300 איקים לחצי ס"מ או 600 איקים ל 1 ס"מ.. זהו ההיגיון של המנוף, והוא קשור למושג הפעולה. המנוף הוא מיתקן מכני להגדלת "הספק מרחקי" בדוגמה זו הפועל הפיק בפעולת שריר 300 איקים, בהספק של 6 איקים ל 1 ס"מ ,(על פני מרחק של 50 ס"מ) והמנוף מסר לעומס 300 איקים בהספק של 600 איקים ל 1 ס"מ (על פני מרחק של חצי ס"מ) ההספק המרחקי גדל פי 100, שזה יחס הזרועות של המנוף. א.עצבר

its moi

New member
שימור תנע זויתי

כאשר שתי המסות הן במרחקים שמקיימים את חוק המנוף - המומנט סביב נק' העיגון הוא אפס ולכן אין תוספת מהירות זויתית

maverick 42

New member
אני חושב...

שמה שמפריע לך שככל שלוקחים מוט יותר ארוך, בעצם צריך להשקיע פחות אנרגיה, ולכאורה אין שימור אנרגיה. רק קח בחשבון שגם המוט חייב לעמוד בעומס הפיזיקלי של הכוחות.

Chief san

New member
אותה עבודה עם מנוף קצר או ארוך

אם מפעילים מעט כוח במנוף ארוך כדי להזיז גוף, צריך להפעיל אותו למרחק יותר גדול.

למעלה