אם מאמינים שיש נשמה, והיא ישות שאינה פיזית, מניחים שאותה ישות נשארת גם לאחר שהגוף מפסיק לחיות. ראי את השרשורים הערים והנרגשים בנושא מודעות (נשמה לפי הפירוש שלי) במוח מלאכותי.
מודעות: זה היכולת שלך לבחור [=להבין, לזכור, להחליט]. מתבצע באמצעות המוח האנושי-פיזי. נשמה: זה אחד החלקים המהוים את המהות של ישותך, ולבדה (בלי המוח הפיזי)היא חסרת יכולת לבחור (זה מה שקורה אחרי המוות).
מוח של בעל חיים עשוי לאפשר מודעות, ושל אדם מאפשר גם בחירה חופשית בנוסף למודעות. יתכן מצב שמוח אנושי יפגע מתאונה או מחלה, ויאבד את המודעות או הבחירה החופשית שלו. מאחר שמודעות ונשמה אלו שני דברים שונים, אדם שנפגע כך יהיה פגוע מוח ולא פגוע מוח ונשמה.
פלשתי לפורום במקרה, אז אם כבר נשמה מזוהה אצלי עם תכונות אנושיות נעלות משום מה גם בהתבטאות ספרותית מדובר על נשמות שחטאו מעדו או רדופות משהו אף פעם לא על נשמות מרושעות מטיבען. כלומר מצפים מנשמה להיות החלק הלבן והטהור שלנו. ומה יכול להיות טהור יותר מישות שאינה גשמית מודעות היא למעשה כל המחשבות שעוברות לנו בראש הנשמה היא השמנת שביניהן,שאחרים מזהים אצלנו. ולמעשה הסביבה היא שמגדירה לעצמה נשמה של מישהו.
אני חושב שהרבה אנשים במצב שלי ושל פיה ומכשפה... זאת-אומרת, לכולנו קשה לתפוס שכל הרגשות והכל יגמר בשלב כלשהו, לכן אנחנו מנסים לקבל סימן או אות או אמונה של בנאדם או קהילה זו או אחרת כדי להרגיע אותנו. אבל החוסר ודאות של המוות יכול לשגע אותך, יותר מאשר המוות עצמו אלא אם יש משהו אחריו.