מה ההשלכות של משכורת על קצבת נכות

מה ההשלכות של משכורת על קצבת נכות

שלום, אני אקדמאית חד הורית, עם נכות רפואית זמנית וזכאית לקב נכות מקוצצת (2000 ש"ח כולל תוספת עבור הילדה) מאחר שבבעלותי דירה קטנה שאני משכירה. מזה 5 שנים לא עובדת.. לפני המחלה עבדתי במשרה מלאצה, בשלב ההידרדרות הרפואית עברתי לחצי משרה ועם התחלת הדיאליזה - פוטרתי. היום אני מושתלת עם הסתבכויות ונאלצת לקבל טיפולים אמבולטוריים לשימור השתל אחת לשבוע או שבועיים. שאלתי - בהנחה שאתקבל למשרה חלקית - איך זה משפיע על זכאותי לקצבה. לדוגמא, אם אקבל 2000 ש"ח איך זה ישפיע על הזכאות לקצבה ומאיזה גובה משכורת מבטלים את זכאותי כליל? ומה יהיה אם אפוטר? מהם הסיכויים שלא יסכימו לחדש לי את הקצבה, בהנחה שמצבי הרפואי לא משתנה? תודה רבה.

הכנסות מעבודה למקבל נכות כללית

סעיף 202 לחוק הביטוח הלאומי הוא המסדיר ניכוי הכנסות מקצבה. כנכה המקבלת תוספת עבור תלויים, הפחתת הקצבה תעשה אך ורק מסכום העולה על 40% מן השכר הממוצע, נכון לחודש נובמבר, 2005: 2,820 ש"ח. עד לסכום זה לא תעשה הפחתת קצבה ומעל לסכום זה, היא תעשה אך ורק בשיעור 60% מן ההכנסה. במילים אחרות, אם את שוקלת לעבוד בשכר של 2,000 ש"ח לחודש, זה לא צריך להשפיע על קצבתך. לעומת זאת, הכנסה שלא מעבודה מנוכה במלואה מן הקצבה.

רוב תודות על המידע ../images/Emo20.gif

כמה טוב שהפורום הזה קיים וכמה חבל שלא היית קודם - זה היה יכול לחסוך לי טעות יקרה שעשיתי בהעברת דירתה של סבתי על שמי. לאחר שנפלתי לקרשים מהקיצוץ האכזרי ללא הודעה מוקדמת בקצבה (מאחר שהיו לי הוצאות רבות על הכשרת הדירה להשכרה) החלטתי שלהבא אבדוק היטב לפני כל שינוי כגון קבלת הצעת עבודה ועד עכשיו לא היה לי את מי לשאול - אז תבורך פעמיים - על הקמת הפורום ועל המענה המהיר כל כך - ממש בדקה ה 90 כי מחר אני אמורה להשיב להצעת העבודה.

למעלה