מה הוא היחס שלכם לברית הישנה ?

Laxir

New member
מה הוא היחס שלכם לברית הישנה ?

האם אתם רואים עצמכם מחויבים למצוות אשר נרשמו בברית הישנה ? ומדוע אלוהים עמד מלכת ולא עצר את הרומאים מלצלוב את ישוע ?

Laxir

New member
האם אתה מכירים את טענת מעמד הר

סיני ? טענת אשר משמשת "להוכחת" נכונות הדת היהודית ? ואם כן, אז מה היא תשובתכם אליה ?

lion 7

New member
מה שכתוב בתנ``ך זה חלק בלתי נפרד

מהמושג `` הספר הקדוש `` . . . . בודאי לעם העברי ניתנה התורה בכדי שיהיו אור לגויים, על סמך זה הקדושה וההתנהגות היתה הכרחית מצד האל בלי חטא , אל קנאי , לעם מבין העמים, לו ניתנה תורה ומצוות וחוקים שבלעדם יהיה קשה בין שני הצדדים . . . . התנ``ך נקרא גם ברית ישנה , בו רואים התיחסות בורא העולם מתיחס לעם יחיד והרבה מוסר השכל מקריאת כל ההסטוריה מלפני הקשר זה וגם לאחריו , התנ``ך לאו דוקא לעם אחד, הוא מתיחס לצדיקים שהיו מחוץ לעם. אפילו רואים עזרה מ``גויים`` אחרים שלא נפלו הרבה נאמנות לבורא העולם, מזה של העם הנבחר, . מהם רות המואביה , וסיפורה המיוחד עם נעמי. . . ועוד ... אני חושב שדת האם (יהדות שממנה יצאה הבת הלא רצויה , הנצרות) רואה במעמד הר סיני נקודת מפנה בהסטורית ההמשך של העם העברי בכל 12 שבטיו, מהם שרדו להיום חלק גדול מיהודה וחלק קטן מבנימין. . . . . כל סממן ומשפט ונבואה, קוד ,בתנ``ך מפורש בהמון פירושים ממאמיני הברית החדשה, שבה יש מפתח לקודים שיש בברית הישנה. . .אם נשב ונבהיר הרבה כאן ממאות פסוקים על עתיד יבוא לברית אחרת , שהיא לא רק לעם אחד , אלא ממנו לגויים, שעכשיו הם לא נופלים בנאמנותם מאותו העם העברי שהיה בכור הקשר עם בורא עולם... שאר ההסטוריה לא מחמיאה במיוחד משני הצדדים, הן לעבריים , והן לשאר העמים, היחס היום הוא מהאל שאין לו משוא פנים, אם זה יפה , חתיך, עיניים כחולות, או איזה שיער בלונד, שני עמים לפחות שמיים לא מקוטרגים בסוגיה זו ערבים ועבריים (יהודים ממי שנשאר אחרי הגלות) . . . הפוך להם היו ברכות רבות, לבני ישמעאל יהיו הרבה צאצאים ויבורכו , לעבריים יש קשר מה כי מהם יוצא הגואל המושיע . . . . . לפי ההסטוריה בתקופת ביאת ישוע, למדנו (לצערנו גם כחסידי התנ``ך) על שחיתות דתית מצד ראשי כהנים שמתועדות בידי הסטוריונים יהודים, רצח פוליטי בין ראש כהנים לרומים , בכדי להשיג מעמד שלא ישרת את העם , שעליהם הם חייבים ליצג ולתווך מול האל (שנבגד מבחינת התרחקות מאהוביו ).. השאר הסטוריה, ביאת ישוע , שלמד על עתיד אחר לעמים , על תקווה לשני הצדדים יהודים ולא יהודים. . . גם בהיותו יהודי מבחינת שורשים , ואהבתו לגויים (שזה מפתיע אחרי שלומדים עליו) ויוחדו מבחינת אהבה כוללת, לעניי האדמה, הן מהיהודים והן משאר עמי הארץ. . . זה מחזק יותר את הקשר שלנו הנוצרי לתנ``ך ועמו המיוחד . . .

justborn

New member
העניין הוא כזה

הברית שנכרתה במעמד הר סיני לא בדיוק היתה תחת הסכמה מלאה של העם. למרות שכולם אמרו ``נעשה ונשמע`` עדיין אחרי כל המראות והניסים שהעם נכח לראות היה את האלמנט של כפייה. מעניין שלפי התלמוד ה` איים להפיל על עם ישראל את הר סיני במידה ולא יסכימו לקבל את התורה. אבל אלוהים מעוניין שנעבוד אותו באהבה ורצון ולא בגלל כפייה. לכן קבלת הברית החדשה היא דרך אמונה. הברית החדשה ניתנה דרך אדם ענו שבדוגמא אישית הראה לנו מה היא עבודת ה` האמיתית. לאחר שישוע קם לתחייה הוא התגלה רק לאותם אנשים שהאמינו בו לפני מותו.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמזכיר לי למה אלוהים הרשה

לתקופה בה היו בני ישראל עבדים במצריים להתארך.. ולמה הרשה לאבינו משה להתעכב בהר ואז שעם עשה פסל מזהב לסגוד לו.. ולמה הרשה את חורבן הבית פעם אחרי פעם.. לקסיר..חוכמת אדוננו שבשמיים היא מעבר לבינתנו הארצית, וצליבתו של ישוע היתה ידועה כנבואה שקיימת בברית הישנה, השה התמים שיובל לשחיטה, והאדם שירים את חטאי העולם. צליבתו היתה הכרחית אחרת ישועה לא היתה לעולם זה, וכולנו היינו נדונים למוות.

justborn

New member
תשובות

אני בתור יהודי משיחי (לא נוצרי) מאמין על סמך הכתוב בברית החדשה שלעם ישראל מצוות התורה כלל לא מבוטלות. המאמינים מעמים אחרים לעומת זאת מצווים לשמור רק את 7 מצוות בני נוח ואת מצוות האהבה בין אדם לחברו. אני אישית לא אוהב שקוראים לספר התנ``ך ``ברית ישנה``. בקשר לשאלה השניה שלך: ישוע המשיח נצלב מרצונו החופשי ולא בגלל שכפו עליו. למעשה זאת היתה הסיבה לבואו - להיות קורבן כדי לכפר על חטאינו. על הרז הזה תוכל לקרוא בתנ``ך בישעיהו נ``ג (מאוד ממולץ). יום טוב.

מה זה אומר יהודי משיחי?

מה ההבדל בינך לבין יהודי [רגיל?]? או בינך לבין נוצרי?

justborn

New member
ההבדל ביני לבין נוצרי

אני לא חוגג חגים נוצריים (חוץ מסילבסטר אבל אני לא נותן לחג זה משמעות דתית), לא מתפלל לקדושים למינהם, לא משתמש בפסלים ותמונות. ההבדל ביני לבין יהודי רגיל הוא בזה שאני מרגיש קשר אישי עם אלוהים דרך ישוע. זה בקצרה. עם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות :)

lion 7

New member
נוצרים מתפללים לקדושים

אני אישית לא .. חבל שנתחיל ויכוחים כאלה .. הבהרנו כאן גסטבורן, לא נרצה בלפגוע ברגשות נוצרים מכל כנסייה, אתה יכול למתן את רוח הכתיבה שלך?

justborn

New member
אני באמת מצטער אם פגעתי במישהוא

ליאון האם אתה פרוטסטנטי? בכל מקרה לא אמרתי את זה למטרת ויכוח או פגיעה. אני מאמין שזה פסול כי פאולוס אמר שיש רק מתווך אחד ביננו לאלוהים והוא ישוע המשיח. יום טוב ומבורך לכולם.

lion 7

New member
אנחנו כאן אנשים מגוונים גסטבורן

וכבר הדגשתי לmumin היקר, אחד מעדי יהוה במקרה הטוב , שפתח שרשור ומטרתו הבלטת מאמיני השילוש בצורה מוכרת לי.. עם כל הכבוד לאמונתו האישית כאחדותי, של אותו אדם (שדרך אגב היא לא נחשבת נוצרית, אלא דת עצמאית ). המנהלת ביקשה ממנו לדבר על אמונתו כהעשרת ידע, ומיצדנו כולם מוזמנים מרקעים שונים, בזכות ההיתר שקיבלו מתפוז כנוצרים ערבים , לא בכדי שתהיה לנו מלחמה בין מזרח ומערב , פרוטסטנטים נגד קתולים, נצרות נגד יהדות . אף אחד מעונין לריב כאן, וגם כולם יהנו אם נענה לשאלה ולא להבליט את השוני באמונת האחר . כאן זו ספינה ששטה לה בנהר, ונוסעיה מרקעים שונים, אם כל אחד יתחיל להכתיב נוהל לאחרים כולל אותי , פשוט הספינה תטבע לה וחבל שלא כל יום בתפוז ירשו לפתיחת פורום נצרות .. אם ברצונך להראות אתר של אמונה זאת או אחרת פשוט תן קישור .. תודה לישוע גם היה לנו מלחמה די קשה במשוב, מקיצוניים חרדים ואחרים, וגם לזרם שלך לא חילקו הרבה שבחים . . . . אני מקווה שאתם מבינים את המצב הלא נעים , גם להמיר דת או שידול קטינים .. תזרמו עם רוח האהבה שבפורום. יש אנשים שמעונינים בלדעת הרבה על הנצרות שמבחינה הסטורית היתה הרבה אי הבנה . ודעות קדומות ..

למעלה