למילון רב-מילים המלה חיסה איננה מוכרת.מה הוא שם העצם של שם הפועל לחוס? אם קיים כזה
אולי שניאור זלמן שכטר – ויקיפדיה (wikipedia.org) ?למילון רב-מילים המלה חיסה איננה מוכרת.
בפרויקט בן יהודה מצאתי את חיסה 3 פעמים.
לפי מילון אבן שושן חיסה היא מלה לגיטימית ומוכרת שפירושה: התעוררות רחמים.
הוא מצטט את סידור סעדיה גאון המציין "... עדתו בלא חיסה".
הוא מציין גם את המקור "שכטר", אך אינו מפרט מהו מקור זה (ברשימת המקורות מופיע שירמן ומייד אחריו שלו, יצחק, ואין ביניהם שכטר) . מאותו שכטר מצוטט "ויגן עלינו בחיסה ובחמלה". ולבסוף: מס. יזהר - ימי צקלג מובא: "... אין ... בשבילי שום חיסה ..."
כן? מתאים?
אם השאלה מופנית אליי: אני מניח שאכן כך.כן? מתאים?
לעניות דעתי יש קרבה בין חו"ס לחס"ו כך שלחוס מבטא הסתרה מפני הרעה השווה "לא תחמול ולא תכסה עליו".מה הוא שם העצם של שם הפועל לחוס? אם קיים כזה
חשבתי על קשר בין ח-ו-ס לח-ס-י (זה ל"י, לא ל"ו) בהקשר "מחסה", לכן בדקתי בקליין, ואין. גם במילון אבניאון (ספיר) כתוב על "מחסה" שהוא "גזירה מהפועל האכדי חיסו = חיפוש מקלט".לעניות דעתי יש קרבה בין חו"ס לחס"ו כך שלחוס מבטא הסתרה מפני הרעה השווה "לא תחמול ולא תכסה עליו".
אבל מצוי חסות לענ"ד חס"ו עדיף.חשבתי על קשר בין ח-ו-ס לח-ס-י (זה ל"י, לא ל"ו) בהקשר "מחסה", לכן בדקתי בקליין, ואין. גם במילון אבניאון (ספיר) כתוב על "מחסה" שהוא "גזירה מהפועל האכדי חיסו = חיפוש מקלט".
מילון אבניאון - מה זה מחסה – פירוש המילה מחסה ,פרוש, הסבר, משמעות והגדרה (milononline.net)
חסות אינה משורש ח-ס-ו אלא ח-ס-י.אבל מצוי חסות לענ"ד חס"ו עדיף.
אני חושב שדווקא הפסוק לא תחמול עליו ולא תכסה נותן מענה לקרבה בין חו"ס וחס"ו/י.
נראה לי שהיסטורית מדובר בשורש ל"ו כמו חזות בארמית חזוא שאם לא כן אין מניעה למילה חסית כמו ברית.חסות אינה משורש ח-ס-ו אלא ח-ס-י.
האקדמיה ללשון העברית - המוסד העליון ללשון העברית (hebrew-academy.org.il)
אין בעברית שורש ח-ס-ו, ויש מעט מאוד שורשי ל"ו (אפשר לספור על האצבעות).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.