מה הולך טוב עם ניוקי?

מה הולך טוב עם ניוקי?

קניתי אתמול חבילה של ניוקי תפו"א. אם אני רוצה להכין אותם לארוחה, מה כדאי לי להוסיף שיהיה גם תוספת של חלבון? וכמובן גם טעים
אשמח להצעות ורעיונות.
 

d a p h n a

New member
אני לא זוכרת אם את אוכלת גם מוצרי חלב או לא

אם כן, יש לי מתכון מעולה (שאחותי המציאה) לניוקי עם כרשה ופטה (ואני יכולה להגיד בפה אחד שאני בעקרון לא אוהבת לא כרשה ולא פטה, ובכל זאת מתה על הרוטב הזה). אם את טבעונית (סליחה שאני לא זוכרת
) - הייתי שוקלת לעשות איזה רוטב עשיר על בסיס עגבניות ושעועית, אולי. אבל אין לי ממש מתכון ספציפי בראש כרגע.
 
לא טבעונית אבל מעדיפה

להמעיט במוצרי חלב, בייחוד לאור העובדה שגם חסר לי ברזל. לכן מעדיפה מתכון טבעוני.
 

p e b b l e

New member
רוטב עדשים ועגבניות

מבשלים כוס עדשים כתומות במים ללא מלח עד שהן רכות. קוצצים 6 שיני שום ומטגנים בסיר עד שמשחימות קלות (לשים לב שלא יישרף). בינתיים מרסקים במעבד מזון כ- 800 גרם עגבניות בשלות ואת העדשים, ומוסיפים לסיר בתוספת חצי כפית סוכר וקצת מלח. לאחר הרתיחה מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות. מוסיפים 2-3 קוביות בזיליקום קפואות, מערבבים ומבשלים לעוד 5 דקות. מורידים מהאש, בודקים את התיבול ומוסיפים מלח פלפל לפי הטעם, מערבבים עם פסטה/ניוקי ואוכלים. אם את רוצה אפשר גם להוסיף שמנת צמחית, זה נשמע לי מתאים לניוקי.
 

taliF454

New member
פסטו תרד עם שקדים

(בהנחה שבזיליקום וצנוברים יש רק בקיץ.) לטעמי ניוקי+פסטו הם השילוב המושלם (לא מתה על פסטה בשום צורה אחרת)
 

nowonder

New member
מרסקים במעבד מזון

הרבה תרד, עם כוס שקדים לבנים (כלומר קלופים), מלח ופלפל. מוסיפים בהדרגה בערך חצי כוס שמן זית, עד לקבל ממרח שנראה כמו פסטו. מאוד טעים.
 

taliF454

New member
../images/Emo45.gif אני מוסיפה גם טיפה שום כתוש וכמות מסוימת

של עשב תיבול אחר (בשילוב עם התרד) כמו שמיר,פטרוזיליה, וכד'....
 
למעלה