רוטב עדשים ועגבניות
מבשלים כוס עדשים כתומות במים ללא מלח עד שהן רכות. קוצצים 6 שיני שום ומטגנים בסיר עד שמשחימות קלות (לשים לב שלא יישרף). בינתיים מרסקים במעבד מזון כ- 800 גרם עגבניות בשלות ואת העדשים, ומוסיפים לסיר בתוספת חצי כפית סוכר וקצת מלח. לאחר הרתיחה מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות. מוסיפים 2-3 קוביות בזיליקום קפואות, מערבבים ומבשלים לעוד 5 דקות. מורידים מהאש, בודקים את התיבול ומוסיפים מלח פלפל לפי הטעם, מערבבים עם פסטה/ניוקי ואוכלים. אם את רוצה אפשר גם להוסיף שמנת צמחית, זה נשמע לי מתאים לניוקי.