מה הולך נהדר עם בשר ? קימצ'י כמובן !

TAINTED SAINT

New member
מה הולך נהדר עם בשר ? קימצ'י כמובן !../images/Emo97.gif

הקוריאנים טוענים שהם אוהבים קימצ'י יותר מאשר את נשותיהם - יצא לי לשמוע זאת במו אזני בתקופה שגרתי ביפן. מכיוון ואין לי מושג לגבי חיי הנישואים שלהם [וגם לא מעניין אותי מדי לדעת] העדפתי תמיד לחייך ולא לפתח את השיחה - איני יועץ לחיי נישואים... מה לעשות וגם אני אוהב קימצ'י - קשה שלא לאהוב קימצ'י - ביחוד למי שחובב חמוצים חריפים ואוכל טוב. הקימצ'י הינו המאכל הלאומי הקוריאני - מדובר בחמוצים שמכינים מכרוב סיני,דאיקון [צנוניות יפניות לבנות] או ממלפפונים [כמובן שניתן להכין גם מירקות אחרים המתאימים לכך]. מכיוון ואיני רוצה להאריך מדי בתיאורים על הקימצ'י אני מוסיף קישור למי שמעוניינים לקרא עליו עוד. נכון שבמהלך ההיסטוריה התפתח המנהג להכין את הקימצ'י בכדי חרס - אבל הדבר נבע בעיקר מהעובדה שבקוריאה הייתה תרבות קדרות מפותחת ביותר ולכן השתמשו בכלים הזמינים [והזולים] ביותר שניתן היה להשיג. עקרונית הכדים לא שימשו רק להכנת קימצ'י אלא למגוון שימושים נוספים כגון הכנת רוטב סויה ואפילו יין אורז. הכנתי קימצ'י בעבר [מכרוב סיני,מלפפונים וצנוניות] מספר פעמים בצנצנות זכוכית גדולות ופעם אחת גם בצנצנות פלסטיק - לא נראה לי שיש השפעה כל שהיא לחומרים הללו על טעמו של הקימצ'י כל זמן שמכינים אותו בדרך הנכונה. אני לא משתמש במוצרים המבוססים על דגים משום שהשימוש בהם עלול לקצר את אורך חיי המדף של הקימצ'י וכן לא מתסיס אותו - עדיין התוצאה הסופית מאוד משביעת רצון "ונושכת כקימצ'י קוריאני צפוני עצבני". מצרכים ואביזרים\ציוד להכנת הקימצ'י: 4-6 צנוניות יפניות לבנות [דאיקון] בערך קילו צנוניות אדומות קטנות וטריות. בערך חצי קילו בצלים ירוקים צעירים וטריים [דקים]. לפחות 250 גרם ג'ינג'ר. כמה כפות גדושות פפריקה אדומה מתוקה. כמה כפות פפריקה אדומה חריפה [אופציונלי אם משתמשים בפלפלים החריפים הטריים והשאטה היבשים]. שיני שום [מלפחות שני ראשים שלמים] מקולפות וחתוכות לרבעים. שלושה פלפלים חריפים אדומים טריים. פלפלי שאטה חריפים יבשים. מים. מלח. סוכר. ציוד: כפפות חד פעמיות לעבודה עם הפלפלים החריפים הטריים. קרש חיתוך. סכינים חדות. כמה צנצנות גדולות רחוצות היטב [כולל מכסים] מזכוכית או פלסטיק. כוס [למדידת נפחים]. כף [למדידת כמויות מלח וסוכר]. קערות פלסטיק גדולות וכלי גדול בתוכו ניתן לערבב ולהמיס את המלח והסוכר במים ולהכין את נוזל הכבישה. הכנה: רוחצים היטב את צנוניות הדאיקון וחותכים לפרוסות עבות אותן חותכים ל 6. רוחצים את הפלפלים החריפים האדומים,עוטים על הידיים את הכפפות החד פעמיות ומנקים אותם מגרעינים ומהמחיצות הלבנות בתוכם וקוצצים גס. רוחצים ומקלפים את הג'ינג'ר הטרי וקוצצים גס. מקלפים שיניים משני ראשי שום [לפחות] וחותכים לרבעים. רוחצים ומנקים את הצנוניות האדומות הקטנות ופורסים לפרוסות. רוחצים ומנקים את הבצלים הירוקים וחותכים לחתיכות באורך 1-3 ס''מ. מודדים לכלי גדול 5 כוסות מים [330 מ''ל כ''א] ומוסיפים חמש כפות מלח,כף וחצי סוכר וארבע-חמש כפות פפריקה מתוקה ומערבבים היטב עד שהמלח והסוכר נמסים. מניחים בצנצנת גדולה שכבות של חתיכות דאיקון וביניהן מוסיפים פרוסות צנוניות אדומות ואת שיני השום,ג'ינג'ר קצוץ,פלפל חריף קצוץ,בצל ירוק קצוץ ופלפלי שאטה יבשים. ממלאים כך בשכבות את הצנצנת עד שתתמלא ואז מוסיפים את נוזל הכבישה עד שפת הצנצנת,סוגרים היטב,מנגבים נוזל כבישה שנזל החוצה במהלך הסגירה ומאכסנים במקרר. הקימצ'י מוכן לאכילה לאחר שבוע. *הכנתי גם שתי צנצנות של קימצ'י מצנונים שחורים - רוחצים,מנקים,פורסים או חותכים לקוביות וכובשים בשכבות בדיוק כמו את הקימצ'י מדאיקון ומשתמשים באותם חומרים לשכבות הביניים ובאותו נוזל כבישה. לאחר מילוי,בדיקה שאין בפנים בועות אויר נסתרות פה ושם [והוצאתן] הוספה של עוד קצת נוזל כבישה וכף חומץ למזל [
] לכל צנצנת - לא כי צריך אלא בגלל שבא לי
,לנגב את הצנצנות מנוזל הכבישה שמטפטף החוצה כשסוגרים את המכסים והיידה למקרר לשבוע. זה הכל להפעם. בהצלחה ובתיאבון
 

smadidi

New member
יקירי ניקרא טעים מאוד

אף פעם לא אכלתי צנון שחור או לבן למרות שפגשתי אותם לא פעם ברחבי הסופר עשית לי חשק ניפלא אומץ בחום תבורך סמדי
 

TAINTED SAINT

New member
תודה על ההזמנה.../images/Emo140.gif

לצערי לא אוכל להגיע.
ממתין לראות תמונות מהאירוע. שיהיה בהצלחה ושיהיה טעים ! ! !
 
למעלה