מוסיך משהו...ואולי כמה בעצם...
ראשית אני לא יודע לגבי כולם..אני בעיקר על עצמי לדבר יכול ואולי זה יתאים גם לאחרים בחלקו..
אצלי הניתוק מאחרים הוא ממה שאני רואה לפחות ..הרי ידוע שגמל לא רואה את דבשתו..נובע ממה שאנסה להסביר בנקודות הבאות
1 פגיעה קשה בילדות שגרמה ללהתרחקות מאנשים מפחד להפגע שוב . התקבעה קצת עם השנים ואך כי היום זה שונה מידי פעם זה צץ במצבי לחץ. עכשיו תחושת הלחץ יכולה להמשך זמן רב..ככל שהיא ממשיכה הנתק הזה מתקבע.
2 אינטליגנציה גבוהה שגורמת שראיית המציאות היא שונה מעמיקה ומורכבת יותר מאשר אחרים רואים , במיוחד שיש פער בין היכולות לבין הביצוע בפועל..יוצא ש"תקועים" עם חברה שלא מבינה ..ולא מגיעים לחברה שכן מבינה ..זה גם די מתסכל.
3 מחלות כרוניות שקשה לאנשים להתמודד איתם לפעמים מרחיקות את האנשים במיוחד שמי שחולה לא ממש יודע בעצמו איך לאכול את זה.
4 הפרעות נפשיות, מרחיקות אנשים , במקרה שלי תמיד יהיו משקעים ופגיעה מסויימת ולא הרבה יכולים להכיל ולהתמודד עם זה. אני לא מדבר על מחלת נפש..אלא הפרעות אישיות בעיקר..
5 מצב כלכלי ירוד..שמקשה או מביא בעצם למצב בלתי אפשרי..לחיות נורמלי...למשל במקרה שלי הייתי פעם הולך עם חברים לכדורגל עם מנוי בשנים האחרונות חדלתי..לצאת לקפה או בירה או כל דבר כזה..בלתי אפשרי..לקנות ביגוד נורמלי נעליים..שבלעדיהם ברור למה קשה לצאת..אמרו לפניי "הבגדים עושים את האדם " ..
6 הגיל..לדעתי ככל שעולים בגיל כן קשה יותר להתמודד עם זה להשיג חברויות חדשות קשה יותר עם הגיל..ההתקבעות להרגלים .מקשה..
פגיעות העבר...וכן הלאה.
7 שאולי מסכם את הכל..אני חושב שאני עם כל מה שכתבתי למעלה..ככל אדם מסתגל למצבו....ואולי איני יודע את מצבי וכי למה? כי הניתוק גורם לחוסר פידבק...חוסר פידבק לחוסר ביטחון..החוסר בטחון מפעיל מנגנוני הגנה..שעשויים להרחיק אנשים..
שאני די בטוח שמי מכם יאמרו שיוכלו להסתדר עם רוב הבעיות הנ"ל..כי זה פחות חשוב מן האישיות של האדם..ולכל אחד יש את הדברים שהוא תורם וכולי..
לסיכום כולל אני רואה את הדברים כמו פאזל ..ואולי אני צריך לאמר מדדים...בשביל לצאת לחברה שוב..צריך למלא חוסרים ולרוקן עודפים..
בא נראה במקרה שלי..
הייתי מתחיל בשיפור המצב הכלכלי..בעיה קשה עם ביטוח לאומי שמקצץ ביד גסה..
ראו כתבה מהימים האחרונים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4461469,00.html
נניח וזה הסתדר וקילתי כל מה שמגיע לי אחורה והחובות נעלמו וסידרתי בנק וכרטיס אשראי וכו..וקצת בגדים והנעלה וכאלה..
וגם על הדרך עשיתי את כל הטרטרת לקבל טיפול רפואי הולם..וזה המון טרטרת תאמינו לי...
אני חושב שאז..היה לי יותר קל לצאת לעולם יותר..בהרגשה נוחה יותר ..אפילו שאני בצפון הרחוק היתי מארגן מפגש בחיפה מי שבא בא...מספיק אחד שיבוא..זה כבר צעד קדימה..
הייתי שוקל גם המשך טיפול נפשי..שעצרתי כי זה בצפת ..ואני קרית שמונה קשה היה לי הנסיעות..( שוב המדינה המדינה..)..
בעצם אני כנראה אחליף קופת חולים כי בכללית יש ואני בלאומית..
עכשיו לכם אני אומר..לכולם..אתם קרובים ..פיזית לרובכם מצב הרבה יותר טוב משלי רפואית וכלכלית...והזמן לא משחק לטובתכם..אז תשאלו את עצמיכם מה יכול לקרות כבר אם תלכו למפגש?..אכזבה ? למדתם לחיות עם זה כבר..תקווה שהתנפצה? למדת לחיות עם זה כבר..אבל וזה הכי חשוב לא איבדתם תקווה!! אחרת לא הייתם פה..אז יש איתכם עוד אנשים נחמדים וטובים שכותבים על עצמם ומנסים גם לעזור..זה בסיס טוב לתת לתקווה עוד הזדמנות ופשוט להרים את העסק.....זוכרים את הסיפור על הצפרדע בכד שמנת? זה שלא וויתר יצא ממנו..
** אם מישהו מגיע לצפון ועובר דרכי הנה לכם הזדמנות..ליצור קשר..ולהזמין אותי לקפה לשוחח להכיר
ואם קראתם הכל עד הנה צל"ש מגיע לכם
ובסוף עידכון על הורטיגו שחטפתי שוב..זה יותר חמור הפעם..יקח זמן שיעבור..עכשיו כי זה כבר חוזר אני מקווה שאצליח לעבור את הבדיקות שצריך..וגם להגיש לביטוח לאומי כי הרופאה אמרה זה נחשב לאחוזי נכות..צריך אף אוזן גרון קבעתי ל 18 לחודש..כי חיב שתכנס הקצבה קודם..שיהיה במה לשלם לרופא ולהשאיר לבדיקות רק אלוקים יודע איפה הם ישלחו אותי הפעם..טבריה חיפה חצור..
זהו..שבוע טוב ומבורך לכולכם