מה הופך את גוש הבצק לחלה?
הי
אני יודעת שהשאלה נשמעת מוזרה
אני רוצה להכין חלה לארוחת ערב (בגלל הפרשת חלה, לקראת שבת), אבל חלה רגילה, מתוקה, לא מתאימה לתפריט של הארוחה (ולהכין אותה רק בשביל ברכת "המוציא" זה בזבוז, כי היא לא תיאכל בארוחה וגם לא אחריה).
הייתי רוצה להכין צ'בטה, זה יותר יתאים לי, והשאלה מה הופך את הבצק לבר הפרשה...
זאת אומרת, האם אני יכולה להכין בצק לצ'בטה ולעשות עליו הפרשת חלה? ואחר כך לברך המוציא?
תודה ושבת שלום
הי
אני יודעת שהשאלה נשמעת מוזרה
אני רוצה להכין חלה לארוחת ערב (בגלל הפרשת חלה, לקראת שבת), אבל חלה רגילה, מתוקה, לא מתאימה לתפריט של הארוחה (ולהכין אותה רק בשביל ברכת "המוציא" זה בזבוז, כי היא לא תיאכל בארוחה וגם לא אחריה).
הייתי רוצה להכין צ'בטה, זה יותר יתאים לי, והשאלה מה הופך את הבצק לבר הפרשה...
זאת אומרת, האם אני יכולה להכין בצק לצ'בטה ולעשות עליו הפרשת חלה? ואחר כך לברך המוציא?
תודה ושבת שלום