מה הופך את גוש הבצק לחלה?

מה הופך את גוש הבצק לחלה?

הי
אני יודעת שהשאלה נשמעת מוזרה

אני רוצה להכין חלה לארוחת ערב (בגלל הפרשת חלה, לקראת שבת), אבל חלה רגילה, מתוקה, לא מתאימה לתפריט של הארוחה (ולהכין אותה רק בשביל ברכת "המוציא" זה בזבוז, כי היא לא תיאכל בארוחה וגם לא אחריה).
הייתי רוצה להכין צ'בטה, זה יותר יתאים לי, והשאלה מה הופך את הבצק לבר הפרשה...

זאת אומרת, האם אני יכולה להכין בצק לצ'בטה ולעשות עליו הפרשת חלה? ואחר כך לברך המוציא?

תודה ושבת שלום
 
ושאלה נוספת בנושא

האם עדיף להכין עיסה גדולה כדי להפריש עם ברכה? או הכנה של עיסה קטנה יותר להפרשה ללא ברכה היא שוות ערך להפרשה עם ברכה?

תודה
 

תחינה1

New member
את חייבת 2 קילו כדיי לעשות הפרשת חלה

אם זה לא להפרשת חלה את יכולה לעשות את המרשם כולו בחצי כמות כל דבר ותיהיה לך גם פחות עבודה
 

אופירA

New member
מנהל
ההלכות כפי שלמדתי:

לספרדים, לפי פסיקת הרב עובדיה יוסף (על פי השיעור לפי הרב חיים נאה) - הפרשת חלה בברכה ממשקל 1.666 ק"ג קמח בבצק.
לאשכנזים הפרשת חלה בברכה ממשקל 2.400 ק"ג קמח בבצק.
בצק/מאפה מחוייב בהפרשת חלה ללא ברכה ממשקל של 1.200 ק"ג קמח בבצק.
 

תחינה1

New member
בוקר טוב

הפרשת חלה עושים מ- 2 קילו בצק , מרשם מומלץ : 2 קילו קמח , 6 כפות שמרים,6 כפות סוכר
כוס וחצי שמן, 2 בייצים שלמות, 2 כפות מלח, 6 כוסות מים ולהוסיף מים לפי הצורך עד שאת מרגישה שהבצק נעים ללוש אותו (הטפחה עד שהבצק עולה בקערה)
המרשם כעקרון הוא של לחמניות מרשם מעולה והוא מתאים גם לאפיית חלה
לא יודעת מה זה צ'בטה מקווה שיתאים לך

בהצלחה
 

תחינה1

New member
ומה שהופך את גוש הבצק לחלה זה האפייה שלו

זמן אפייה עד שזה מזהיב
לגביי הצורה : את מגלגלת לשלושה פסים ארוכים וקולעת צמה
 
הפרשת חלה בברכה...

זה מכ-3 ק"ג קמח...
וזה ממש לא משנה מה עושים מזה - לחמניות - ג'פאטות - או לחם/חלה...
 
למעלה