חודש וחצי, כי ראיתי שהחברה ליצנית, לא תגיע רחוק ומצאתי מקום אחר בתנאים טובים יותר ובתפקיד מעניין יותר.מה הזמן הקצר ביותר שהייתם במקום עבודה ולמה עזבתם\הועזבתם?
כל מקרה לגופו ובכל זאת, עד הלום החברה הזאת לא רשומה בקו"ח שלי.מעניין אותי לשמוע דעות על הנושא הזה, ובכלל מה דעתכם על אנשים שעוזבים מקום לאחר תקופה קצרה? (בגלל שיקולים מקצועיים)
בסבב הראיונות הקודם שלי לפני ארבע שנים נתקלתי בתפקיד שבו המשרדים של החברה היו אמורים לעבור לעיר אחרת רחוקה יותר בטווח של שלושה או ארבעה חודשים, אבל הם יכלו לספר לי על המעבר הזה כבר בשלב הראיונות.קרא לי פעמיים שעזבתי אחרי כמה חודשים. פעם אחת בגלל שהעבירו את משרדי החברה לעיר מרוחקת (בעקבות אירוע שלא יכולתי לחזות שיקרה), ופעם משום שהתנהלותה המקצועית השוטפת של הנהלת החברה היתה בעיניי מאוד לא מוצלחת (משהו שלא זיהיתי בראיונות) ביחד עם פער מאוד גדול בין מה שרציתי לעשות בתפקיד לעומת מה שנותבתי אליו בפועל (חלק מהפער נבע מתקשורת לא נכונה שלי בזמן הראיונות).
לא מטריד אותי אם אנשים עוזבים מהר מקום שהם מגלים שלא מתאים להם, בשני תנאים:
א. התגלו דברים שהם לא יכלו לזהות אותם בראיונות שהיו דיל-ברייקר, והם יודעים לאמר לי בדיעבד במה היה מדובר, כדי שאוכל לדעת שלפחות זה לא יקרה במקום שאליו אני מראיין
ב. שזה לא התרחש יותר מדי פעמים רצוף עקב אי לימוד-לקח של המרואיין (אם המרואיין נופל על דברים דומים בכל מקום ולא יודע ללמד מזה לקחים, יש לי חשש סביר שזה יקרה גם במקום הבא).
ואיך זה קשור למה שתארתי? לא אמרו לי מראש, וספק אם ידעו.בסבב הראיונות הקודם שלי לפני ארבע שנים נתקלתי בתפקיד שבו המשרדים של החברה היו אמורים לעבור לעיר אחרת רחוקה יותר בטווח של שלושה או ארבעה חודשים, אבל הם יכלו לספר לי על המעבר הזה כבר בשלב הראיונות.
הייתי חודשיים בסטארטאפ של גיימינג/הימורים. התפתיתי בצעירותי למשרת מנהל פיתוח/CTO בסטארטאפ שמומן על ידי דמות ידועה בעולם העסקים הישראלי. הבנתי שהמקום בצרות ולמשקיע נמאס לממן אבל לא הבנתי כמה חמור המצב.
המנכ"ל היה איזה משוגע אחד קצין ששירת בסיירת מובחרת. לא הפסיק לספר סיפורים על הצוות שלו בלבנון, וכשאמרתי שלהערכתי לייצב את הקוד יקח מינימום 3 חודשים הוא דרש שנסיים בחודש כי זה מה שהוגדר ולא מעניין אותו. עבדנו כמו משוגעים כל החודש, כולל לילות, ואני אפילו זוכר שאשתי הלכה לבדיקות הריון בלעדיי...
בסוף הגיעו הפיטורים הבלתי נמנעים, אחרי כמה חודשים המשקיע פיטר גם את המנכ"ל (ההוא שפיטר אותי) ומינה את הבת שלו לנהל את החברה שנסגרה כצפוי אחרי שנה בערך.
אבל היה משפט אחד שהמנכ"ל פלט באיזה וויכוח שאיכשהו נצרב לי בזיכרון: "ידעתי שלא הייתי צריך לקחת מישהו מהגדודים". וואלה זה היה אחד המעליבים שאמרו לי.
היו לו עוד כמה שגעונות. הוא היה מתגאה בזה שנהג לפסול במקום מועמדים שהגיעו לראיון ללא לבוש מספיק פורמלי לטעמו.
הוא גם היה עובר כל בוקר בין השולחנות ומקפיד לסדר דפים על העמדות שיהיו בערמה ולא מפוזרים, ליישר את העכברים וכל מיני דברים כאלה יענו מסדר בוקר כזה.
אין ספק שהיה עדיף לו להשאר בצבא.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.