מה החוקים של אומהה פוקר?

t s a c h i

New member
מה החוקים של אומהה פוקר?

נכנסתי בטעות לטורניר על כסף של אומהה פוקר בכניסה של 2.5 דולר. אין לי מושג איך , אבל איכשהו זכיתי במקום הראשון מ9. אבל לא מובן לי החוקים, היו פעמים שלי לדוגמא היה פול האוס, ושחקן עם צבע קיבל את הכסף. משהו לא ברור שם, מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין הטקסס שרובנו רגילים לשחק?

The RKO Master

New member
זה תלוי

יכול להיות שזה היה אומהה hi/lo או רק lo? כי זה המקרה היחיד שבו מישהו עם יד נחותה יכול לזכות בקופה. בכל אופן כמו ששמת לב אתה מקבל 4 קלפים. אתה מחזיק אותם לאורך כל היד ובסוף אתה פשוט משתמש בשניים מהם שנותנים לך את היד הכי טובה. די פשוט. hi/lo זה כבר יותר מסובך ושם צריך להרכיב יד אחת הכי טובה ויד אחת הכי נמוכה.

t s a c h i

New member
עכשיו הבנתי

לא ידעתי שמתמשים רק בשני קלפים, ולכן היה לי זוג ביד ועוד קלף, ובגלל זה לא קיבלתי פול האוס. נשמע משחק מאוד מסובך, אז איך זה הולך בדיוק אם מרכיבים יד טובה ויד פחות טובה? נראה לי שהסיבה שנצחתי היא שתכננתי כל פעם להשתמש בארבעת הקלפים, העלתי הרבה ואנשים היו בורחים. מה קורה במצב שיש לי שלישיה ביד?

Papito

New member
חוקים טיפה שונים

מתוך 4 הקלפים אתה *חייב* להשתמש אך ורק ב2 מתוכם וב3 מתוך חמשת קלפי הקהילה שלך וב2 שלך + 3 של הקהילה אתה מרכיב את היד החזקה ביותר שלך. לדוגמא אתה מחזיק ביד AA34 וקלפי הקהילה הם A 3 8 K 5 היד החזקה ביותר שלך היא לא פול האוס של אסים ו3, אלא שלישייה בלבד של אסים. זה בגדול ההבדל היחיד בחוקים. הבדל נוסף אבל לא בחוקים אלא באופי, הוא צורת ההימור, בהולדם בד"כ רובנו משחקים נו לימיט (ניתן להמר אול אין בכל רגע) באומהה בד"כ המשחק הוא פוט לימיט (ניתן להמר עד גובה הסכום שבקופה) מה שכן, באומהה בניגוד להולדם, מקפלים ידיים שבהולדם עושים איתן אול אין מבלי להסס. החישובים גם טיפה יותר שוברים את הראש, כי יש לך הרבה יותר אאוטים והרבה יותר אפשרויות. בגדול, לדעתי האישית משחק הרבה יותר מהנה מהולדם, והוא המשחק שאני משחק על בסיס קבוע באינטרנט.

t s a c h i

New member
זה המון חישובים לעשות

ואני מניח כי יוצר הרבה בילבולים. מה שאני לא מבין זה איך ניצחתי שולחן שלם כשבלל לא ידעתי את החוקים, אולי זה אומר משהו?

Papito

New member
כן זה אומר משה

אל תפגע ממה שזה אומר אבל: 1. היה לך טון מזל 2. מי שמשחק בזה בד"כ הם שחקני הולדם שמנסים "משהו חדש" לא מבינים את החוקים יותר מדי ולא מבינים שלמשחק יש דינמיקה שונה, בגלל זה אני אישית מרוויח בו הרבה יותר מכל שולחן הולדם. אז היה לך שילוב של מזל וחבר'ה מולך שלא מבינים את המשחק. בזכות המזל שלך ניצחת, אם היית משחק מול שחקן אומהה סטנדרטי (אפילו לא שחקן אומהה טוב) לא היית לוקח מקום ראשון

Papito

New member
עוד משהו להבהרה

בגלל שאני בשנה האחרונה מתמקד באומהה ונתקל בשחקני הולדם מסוגך שמנסים דבר אחר, אני מנצח ומרוויח יפה. אבל כשקורה לי שאני יושב מול שחקן אומהה טוב באמת הוא מפרק אותי, וזה קורה כל פעם כמעט. במשחק הזה אלמנט הבלוף ממש ממש ממש מצטמק, קשה מאוד לבלף בו

t s a c h i

New member
אכן,

שחקני הולדם שמנסים משהו חדש, או שסתם התבלבלו כמוני

2המרפא

New member
כן לאחרונה עברתי לשחק קאש רק אומהה

הרמה בבליינדים הנמוכים היא מגוכחת ואני די טוב באומהה גם ככה, אבל אתה טועה לגבי זה שאי אפשר לבלף, אני מבלף 30% מהקופות לפחות. טורנירים אני עדיין מעדיף הולדם אבל לא מתקרב להולדם קאש זה פשוט נורא שם. אנשים שמתחילים לשחק לא מבינים שרוב המשחק מבוסס על DRAWS וRE-DRAWS ולפעמים נאחזים בפלאש המאעפן שלהם עד המוות.

למעלה