מה החוק אומר לגבי נושא החזר כספי?

הלגה1

New member
מה החוק אומר לגבי נושא החזר כספי?

אשמח לדעת מה אומר החוק לגבי נושא החזר כספי בגין קורס שנפתח ולטענתנו הוטעינו לגביו. השתתפנו בשלושה שיעורים (השיעור הראשון נאמר בפני כל באי הקורס כשיעור התנסותי.. האם אנחנו חייבים לשלם את השיעור הזה למרות זאת?). הבית ספר מוכן להחזיר לנו חצי בלבד מהקורס.

דבר נוסף - האם דמי רישום לקורס זה משהו שעל הבית ספר לידע את התלמיד במעמד התשלום? האם יתכן כי רטרואקטיבית הביהס מודיע כי היו דמי רישום?

הביהס לא החתים אותנו על שום מסמך למעט מסמך המכיל פרטים אישיים השכלה וכד'.

אשמח לתגובתכם.
יום טוב.

שאלה ותשובה.

1. איך הוטעיתם? תוכלו לפרט?

2. דמי רישום הם חלק מהותי מהעסקה, והיה צריך לפרט בפניכם, כן.

הלגה1

New member
הוטענו

1.אנחנו קבוצה של בנות שמטפלות ברפואה משלימה. בעלות וותק של שנים רבות. הגענו לקורס במכללה ידועה. הקורס מורכב מקורס ראשוני שהוא בעיקר חוויתי אישי.. והקורס ההמשך הוא כביכול אמור להיות קורס לטיפול.

כאשר נרשמנו , שאלנו את מנהל המכללה האם הקורס למרות ההיותו אישי וחוויתי הוא קורס ברמה של מטפלים (בכל זאת עברנו כברת דרך רצינית ולמדנו הרבה בתחום. והיה חשוב לנו שלא תיהיה חזרתיות על תכנים שאנחנו כבר מכירות ). הוא אישר שהקורס הוא ברמה של מטפלים, שהמורה למודת ניסיון בהוראה למטפלים. בפועל הקורס מורכב מ 3 מטפלות בעלות ותק (שזה אנחנו) ו 4 אנשים שאינם קשורים כלל וכלל לתחום. אין להם שום אוריינטציה טיפולית ואין להם שוב הבנה מנימלית.. מה שמכריח את המורה להכנס לתכנים שלי ולחברותיי אין שום תועלת בהם. נהפוך הוא זה בזבוז משווע של כסף וזמן עבודה.

המורה עצמה אישרה שאנחנו ברמה אחרת לגמרי ואיננו מתאימים לכיתה. יותר מכך הסתבר שהיא לא בדיוק מורה למודת נסיון בהוראה למטפלים .. היו לה פה ושם אך לא משהו קונקרטי להאיחז בו.

2. האם כשאתה כותב שדמי הרישום הוא חלק מהותי מהעסקה, האם היה על המכללה להחתים אותי על טופס שבו הם מוסרים לי את המידע הזה? כי הם לא מסרו אותו לא בע"פ ולא בכתב. האם הם יכולים לחייב אותי בכל זאת? מה דעתו של החוק בעניין?

תודה רבה

למעלה