מה החיים האלה לעזאזל?

spectacular

New member
מה החיים האלה לעזאזל?

כתב שלמה המלך: הבל הבלים,הכל הבל, מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שנעשה ואין כל חדש תחת השמש, ....... ויוסיף דעת יוסיף מכאוב. לקרא את ספר קוהלת(קצר) זאת חויה מיוחדת, מילה אחת מיאשת,השניה מחזקת ובשלישית אני מתגלגלת מצחוק, האם באמת הכל כל כך סתמי?

מסכימה עם כל מילה...

יש לי סיפור עוד פעם, על מורה זן, שלא התקבל כאן כל כך יפה בפעם הקודמת...שמספר על זה גם כן. כתבתי אותו "במקרה" בפורום אחר שלי אתמול...והנה הוא מתאים גם כאן. רוצה לקרא אותו? מעניין לך?

טוף

תלמיד זן בא יום אחד למאסטר שלו ואמר לו: "מאסטר, אני לא יודע מה לעשות. אני כל הזמן מנסה להתרכז, לעשות מדיטיציה ולהרגע ואני לא מצליח אפילו לשניה..." הסתכל עליו המאסטר ואמר: "זה יעבור" עבר לו שבוע ובא איליו שוב התלמיד ואומר: "מאסטר, אני רוצה לספר לך בשמחה, שאני מצליח להתרכז, לעשות מדיטציה כמו שצריך ואני רגוע..." הסתכל עליו המאסטר ואמר: "זה יעבור..." זה סיפור שבעיני הוא בסיס להרבה דברים בחיים

spectacular

New member
למה התכון המאסטר?

האם העובדה שהכל זמני, מצדיקה חוסר התיחסות מאיתנו לפתרון בעיה? המאסטר צודק אבל איך זה עזר לתלמיד, האם התלמיד היה צריך להבין מזה שאין לו מה לחפש פתרונות או הקלה? האם לא חשוב למצוא סיבה לבעיה? האם לא צריך לשאוף לפתרונות?

Deerest

New member
יש בזה משהו

ב... Let go. לפעמים כאשר מפסיקים להתאמץ להגיע/לפתור/למצוא...זה בא לבד.

Deerest

New member
אחרי שנרגעתי מהצחוק.

את צודקת. יש דברים שזה לא עוזר להם. אבל (ממרום מעופי) יש לי תחושה שאת יודעת על מה אני מדבר. נכון שכאבי השיניים והחובות בבנק הם בסדרי עדיפויות אחרים אבל כדי לשרוד דרכם, ביחוד דרך חובות הבנק, לפעמים הפתרון בא ממקום של "די נמאס לי, שהבנק ישבור את הראש" וכאשר האחריות (כאילו) יורדת ממך - צץ משהו חדש.

האהבה 100

New member
אתה מדבר על הכחשה ?

לא יודעת.אני דווקא לא מעדיפה לחיות ככה אני אוהבת להיות מעורבת במה שקורא לי ולא במה ש"כאילו" קורא לי אתה חי בהכחשה? או אוהב להיות מעורב ולא לטייח. תודות.

Deerest

New member
לא.

למרות שלפעמים לחיות כמו בת יענה זה לא רע. אני מדבר על מצב בעייתי שאני מתאמץ למצוא לו פתרון. המאמצים גורמים לי ל"התחפרות" וככל שאתאמץ כך לא אצליח. עושים הפסקה מהמאמץ, אם זה שעה, יום, שבוע, זה תלוי בך, ואז כתוצאה מהרגיעה (חייבת להיות רגיעה אמיתית) פתאום עולים במחשבתך פתרונות שלא עלו כאשר התאמצת למצוא אותם. יש?

האהבה 100

New member
ממש לא מסכימה אתך.

ואני משוכנעת שגם אתה לא מסכים עם עצמך. אתה מודה בזה ושוב מתחפר בעמדה הקודמת. אני מכירה מישהו שצבע שיכבה אחת במקום שלוש שכבות ואחרי חודש כל הצבע התקלף,והכל התפוצץ בפרצוף. אני בעד לטפל מיידית ולא לצבור חובות ובעיות על ידי הכחשות ועיקובים. עיכובים ותשובות של הזן ההוא זה אולי פתרון של אנשים חלשים שקשה להם להתמודד.דרך אגב להיות אדם חלש זו לא בושה.זה פשוט להיות חלש מלשון חולשה ופחד מלהתמודד ממש עכשיו עם הדברים. לא ממליצה לך להדחיק. תודות.

Deerest

New member
אביבה, זה הפתק.

רק בנוסח אחר, "זה יעבור" או "זה בר חלוף". ראי איך כל תרבות מאמצת לה את בעל הפתק/אמרה. אצלנו זה היה שלמה המלך.

כן, בטח

בהעמקה בהסתכלויות של תרבויות רבות, תמיד אפשר למצא דברים רבים משותפים למרות שנראה שכאילו האנשים רחוקים מרחק שנות אור זה מזה.

הבל הבלים......

כוונת המשורר לדעתי היא- לא לקחת את החיים יותר מדי ברצינות! לא לשכוח שכולנו פה על בימת החיים, לזמן קצר, משחקים במשחקי תפקידים.... כולנו פה משתתפים בדרמה הגדולה הזו של החיים. האם נוכל לחיות עם עצמנו בשלווה גם לאחר שאנו מגלים שבעצם אין חדש תחת השמש? שהכל כבר ידוע וגלוי מראש, שלא המצאנו שום דבר? שהכל כבר היה שם להתגלות? האם האגו שלנו יוכל לקבל זאת בהשלמה, שאיננו מרכז היקום??? ובאשר ל"יוסיף דעת- יוסיף מכאוב".... לדעת , לגלות את האמת, עשוי להיות תהליך כואב ומייגע אם אנו מסרבים להשתמש בידע וליצור מודעות..... שהרי ידע שלא עושים בו שימוש הוא חסר ערך.... רובנו צוברים הרבה ידע במהלך חיינו אך לא מיישמים אותו, מה שיוצר פער ביו הרצוי למצוי!!!! הפער הזה בין הידע למה אמיתי ומה אשלייה הוא זה היוצר את הכאב! בוקר טוב

spectacular

New member
שלום אוקיאנוס האהבה.

בקשר לגילוי האמת-איך יודעים שזאת האמת, האם יש אפשרות להוכיח שזאת אכן האמת? האם יש רק אמת אחת? ומה הכונה להשתמש בידע וליצור מודעות, אולי המודעות באה לפני הידע. ובקשר לכאב,את אומרת שככל שיש יותר ידע יש פחות כאב, אולי זה נכון, שלמה המלך אמר שכשיש יותר ידע יש יותר כאב, ואני הבנתי שככל שיודעים יותר מהי "האמת" ומגיעים למודעות גבוהה יותר, זה גם יותר כואב כי מבינים כמה שהכל הבל הבלים.

טל...

הידע כבר נמצא בפנים בכל אחד ואחד מאיתנו.... מודעות הינה השימוש שאנו עושים בידע הטמון בתוכנו. כפי שכבר אמרתי, הפ ע ר בין הידע למי ומה אנחנו, ולמה שעושה אותנו מאושרים, לבין לחיות מתוך מודעות (ישום הידע), מתוך האמת הפנימית שלנו הוא זה שעושה אותנו אומללים.....

spectacular

New member
לא יודע-לא כואב.

לפעמים האמת הפנימית כואבת, לפעמים לדעת מי אנחנו,גורם כאב, אולי לחיות מרגע לרגע בלי לחשוב יותר מידי, בלי לחפש את האמת,לחיות כאדם טיפש שלא אכפת לו למה, שלא מעניין אותו לדעת מה המשמעות,מאין באים ולאן הולכים, אלא הוא פשוט חי, נהנה ממה שיכול,עושה מה שכיף לו, אולי הוא אדם מאושר? למה חשובה המודעות,מה היא נותנת לאדם?כאב?

למעלה