מה החרדים חושבים עלינו ?

מה החרדים חושבים עלינו ?../images/Emo120.gif

בבית הורי אני שומע כל הזמן את הביטוי: "ער איז משוגע געוואָרן" - "הוא השתגע", כאשר הם מספרים על מישהו שחזר בשאלה. הם באמת חושבים שמדובר בשיגעון, לא מדובר בהסחת דעת מבחינתם. השאלה היא מה המנגנון שגורם להם לחשוב כל, האם זה סוג של הגנה ? דהיינו שאנחנו הנורמלים ולנו זה לא יקרה ומי שזה קורה לו הוא פשוט מטורף. כך הם גם מפחידים את הצעירים מלעשות את הצעד הזה כי מי רוצה לזכות בהצהרה כזאת מפי חבריו. האם החינוך החרדי הופך אותם לכאלה שחושבים באמת שאנחנו משוגעים ואין צורך למצוא את מנגנון הסמוי שמפעיל את המחשבה הזאת ? אני חושב שמדובר לא רק במנגנון הגנה אלא במשהו שחרוט בעומק העצם של ההויה החרדית: מי שעוזב אותנו - משוגע! איר זאָלט מיר האָבן אַלע אַ גוטן שבת אָן אַ שבת-טיש און אַן קידוש און הבדלה, און דער עיקר אָן קיין רבונו של עולם אויפן קאָפּ. זיַיַט געזונט

avidadon

New member
תלוי איזה הורים

ההורים שלי למשל, בעיקר אמא שלי בטוחה במליון אחוז שאני טועה ומתפללת שאחזור "למוטב", אבל יש גם מספר מועט של הורים חרדים, שלא חושבים שהבן שלהם "מטורף" אלא חושבים שהוא לא צודק, ההבדל הוא ביחס היותר מפרגן שהם נותנים לו.. ואני לא חושב שהפחד של הצעירים לחזור בשאלה הוא בגלל שהוא יחשב למטורף, אלא הפחד מהעתיד הלא ידוע, וגם מאי הנעימות שתהיה מהחברה היחידה שיש לו, אלא אם כן יש לו גב (כמו הפורום שלנו
).. ולא הנתי מה כתבת בסוף באידיש

הם אומרים "משוגע" על אחרים, לא עליך

הם לא יגידו לך שהם חושבים שאתה משוגע כי אתה הרי הבן שלהם אבל כאשר הם מדברים על אחרים שחזרו בשאלה הם מגדירים זאת כך. היידיש - סתם ברכת שבת שכזאת.

avidadon

New member
אני לא חושב..

הם מגדירים אותי או כתועה, או כסתם עצלן..

אגיד לך שוב: הם לא חושבים כך עליך

עליך הם חושבים רק טובות, על אחרים הם חושבים שהשתגעו.

רינהא

New member
ומה חושבים ההורים שלך עלי???

יותר טוב שלא תשאל אותם.......(=: תקבל התקף לב-

avidadon

New member
אצל ההורים שלי זה דווקא להיפך ../images/Emo13.gif

הם מפגינים עמדה ליברלית מאוד כלפי אחרים, חוזרים בשאלה או חילוניים מלידה, או שהם "תינוקות שנישבו" או סתם אנשים שהחליטו לחיות אחרת.. אלי הם מתייחסים ביתר נוקשות.. אבל אני יודע שההורים שלי לא מדגם מייצג.. והנה אמא שלי מבקשת לכבות ת´מחשב.. אז סופ"ש נעים לכולכם
אבי

אבי, יידישיסט צודק.

כך, לפחות אני יכול לומר ממה שאני רואה אצל ההורים שלי ואחותי. אמא שלי על היציאה שלי לא אומרת כלום, חוץ מכמה פעמים שהיא קוראת לי "מחוצף" בגלל דבר ספציפי שעשיתי, וגם זה בנימה ש"שובב" נוהג להיאמר בה. אבל אם אני מספר לה על חבר כלשהוא שלי שיצא בשאלה- אז היא מגייסת את כל נסיונה רב השנים בפסיכיאטריה על מנת לאבחן אותו כסובל מ"בורדרליין פרסונליטי דיסאורדר". כך וכך. גם אחותי הצדייקעס עושה הבחנה ברורה בין האח הבהיימע, אבל השווה עוגיה שלה לבין המשועממים השמאלנים המסריחים רודפי הזיון והבילוי שאיתם הוא התחיל, הבהיימע, להסתובב. אבאלע, לעומ"ז, נוהג להתעלם מסעיפים רבים בשו"ע, עליהם אני פוסח, אבל בכמה מהם נוהג איתי כאילו היו עבורי מובנים מאליהם. אבל אל תעמדו באלפיים-אמה שלו כשהוא מחליט לומר מספר מלים אודות הבוגדים, החזיירים הללו שבשביל א שטיקל דבר-אחר (תרתי משמע) ירקו על העם שלהם ובגדו בו ברגעיו הקשים (ודינו של בוגד ידוע)... קיצער, כל עוד אתה הבן שלנו- אתה לא נכנס תחת שום השוואה עם החלאות הללו, איפה אתה ואיפה הם?..

הם אומרים משוגעים על כולנו

כן כן כן הם אומרים משוגעים על כולנו הם יאמרו כך לאחים שלך הקטנים עליך והם יאמרו זאת לכוךם חוץ ממך יידישיסט יקר כי הם לא יודעים איך לאכול את זה שחזרת בשאלה הם לא יודעים איך להגיב על זה וזוהי המגננה שבה הם בחרו לומר כל החוזרים בשאלה משוגעים וכך ורק כך לא להתמודד באמת עם השאלה \ האמת אז בוא ונמשיך להיות המשוגעים ובקרוב נהיה גם הרוב זעהין געזונט.

אחר

New member
חילונים מגיהנום חרדים מגן עדן

מה שאני רוצה להגיד זה שנקודת המוצא שלהם שונה. כל המושג של ליברליות וכבוד לעמדת הזולת מופרכת מעיקרא. אם האמת האחת היא אבסולוטית כיצד ניתן לתת לגיטימציה לדעה אחרת? יש בין החרדים כאלו שאף שאינם מכבדים בחירה בדרך אחרת הם מבינים אותה. יש כאלו שגם זה לא. כשרק התחלתי "לזייף" ועזבתי את הישיבה אבא שלי אמר שהוא לא מבין: "מה יכול להיות כל כך קשה בלשבת וללמוד תורה?" או אה מה קרה? ר יוסף חיים זוננפלד אכל אותה!!! (מי שהבין שיקום!!)

ר" יוסף חיים זוננפלד אכל אותה

בתגובה על דברי"האחר" אכן אני חושב שכשאביך אמר לך מה הקושי בללמוד בישיבה הוא אמר את מה שמנהל את אורח חייו כלומר הןא התכוון לומר לך מה כלכך קשה לך להיות כמו כולם ולך תסביר לו שאתה אדם שונה אם בחירה חופשית משלך ובעל דעה עצמאית לדעתי לא צריך לנסות להסביר להם מהסיבה הפשוטה שצורת החשיבה שלהם כחרדים היא חשיבה שיבטית ובלתי עצמאית שלא מסוגלת לסבול יןצאים מן הכלל ולגבי יוסף חיים זוננפלד לדעתי הוא באמת אכל אותה ולא רק הוא אלא כל האנשים שהולכים בדרכו.

אחר

New member
התכוונתי אכל אותה במשהו ספציפי

רמז- פורים דמוקפים <אחר מנסה להכניס מתח לפורום>

אחר

New member
אז ככה

ישנה שמועה ידועה בציבור החרדי שר´ יוסף חיים זוננפלד הבטיח שכל פורים בירושלים יהיה גשום, כדי שהחילונים לא יוכלו לעשות תהלוכות ולא תהיה פריצות וכו´. השנה הייתי בפורים בירושלים והיה אפשר לחשוב שזה אמצע הקיץ.

anat80

New member
גם בכיוון השני

אח של ידיד שלי חזר לא מזמן בתשובה - הוא עזב את העבודה, זרק את הכלב(!) ועכשיו הוא גר באיזו ישיבה של חוזרים בתשובה. התגובות לגביו היא גם שהוא קצת "משוגע".. רק שלא מנדים אותו

ברוריה2

New member
מגוון צבעוני של תגובות-תלוי בהקשר

מבחר תגובות שחוויתי: 1. את עוד תחזרי ואנחנו נקבל אותך (ניד ראש, פטרונות על כסילותי) 2. פחד מהדבקות 3. אמרו עלי ששורש הנשמה שלי טמא..דפקט מלידה..(קטע גדול,לא?) דוקא לא אמרו שהשתגעתי. לשאלתך, לדעתי, מהמקום שהם שרויים בו זה באמת טירוף לצאת. הרי מזבלים לך את המח מהינקות שכולם שם בחוץ "רשועים" מופקרים, מחללי שאבעס (קללה נוראה!!) וכו´ ושתשאר לבד ברחוב. בנוסף לזה מפחידים לך את האם-אמא מהשריפות בגהינום אז בטח שתהיה מטורף לנסות לצאת מכל המערבולת הזו. הכי חמור זה הנסיון לשתק את החשיבה העצמאית-שזה כבר בכלל..

צום באדויערן, צום גרויסן

דער פארטרענטער רבונו של עולם האט געזעסן ביי מיר אויפן קאפ די גאנצע שבת, און האט מיר פונעם קאפ ביז די פיס באקאקט מיט די קידושים-הבדלות זיינע... געשאלטן זאלט ער זיין!

taxi555

New member
לגביי הם תמיד מאמינים שאני יחזור

אבל אין כזה מושג שהוא השתגע או משהו פשוט אומרים שעזבתי את הדת ושהוא עוד יחזור אשרי המאמין

למעלה